1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Żle podłączony USB PROBE V3. Uwalony napęd ???

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez seba_fx, Kwiecień 7, 2012.

  1. seba_fx

    seba_fx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2007
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Ostatnio zakupiłem USB probe v3. Zamiast wtyczki na płytce posiadał 3 wystające PINY. Niestety podłączając pierwszym razem żle wsadziłem piny do wtyczki kabla (obrócone o 90 stopni). Dopiero pózniej skumałem że jest coś nie tak (komp nie widział napędu) więc obróciłem wtyczke i było wszystko oki. Odczytałem klucz i wgrałem frimware LT 3.0. Jednak po podłączeniu napędu do konsoli jest komunikat otwórz napęd - gdy włoże jakąs gre (orginał lub kopia) to napęd nie rozpoznje nosnika (2 razy cos zamieli w napędzie i "otwórz napęd"). Pytanko czy tym złym podłączeniem uwaliłem napęd(czy to zachowanie napędu to sugieruje ? czy objawy są inne) czy poporstu żle wgrałem LT (podczas wgrywania LT wszyskie komunikaty są poporawne jak w tutorialach). Czy przygotwać się na zakup nowego napędu (posiadam DG-16d2s) czy próbować wgrać stockowy frimware (tu pytanie czy zrobićc to z DUMMY.bin czy jak ???Wczesniej miałem LT 2.0)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    objawy masz takie jakbyś wgrał do napędu z LT3.0 zły DVDKEY. Jeżeli na PCB napędu nie widać jakby coś się przyjarało to znaczy że jest okey.
    Spróbuj jeszcze raz wgrać LT3, i sprawdź czy masz poprawny klucz (z tym z dummy.bin)
     
  4. seba_fx

    seba_fx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2007
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Raczej nic nie śmierdzi, śladów też nie ma. Klucz też mam ten sam co wyciągniety z napędu i z tym z dummy.bin. Może FW wgywam nie ten? (pokazuje mi że mam 02510C i taki firmware też wgrywam). Gdzie szukać paczki z "pewnymi" FW ?
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    dla pewności,...wgrywasz ten LTPlus-0251-v3.0.bin ? Wrzuć płytę z filmem DVD i zobacz czy ruszy. Możesz też wrzucić lt DOSFLASHem 2.0
     
  7. seba_fx

    seba_fx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2007
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak zespoofowałem -jak wyskakuje pytanko czy chcesz to zrobic automaycznie
    tak wgrywałem ten FW
    spróbóje jescze wgrać stockowy FW
    Jeszcze pytanko - na napędzie mam napisane FW:74850C alw JF wykrywa mi 02510C . Rozumie że to po aktualizacji i mam wgrywać również LT 3.0 dla 02510C ?
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wgraj manualnie to FW, które podał Ci @ESLORD.
     
  9. seba_fx

    seba_fx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2007
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wgrałem najpierw LTPlus-0251-v3.0.bin potem orig-02510C-1c000.bin i to samo na obydwu FW - filmów i muzy ani oryginałów też nie czyta - (w JF wszystko verified) Wymiana na nowy czy probować DOSFLASH ?
     
  10. seba_fx

    seba_fx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2007
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy ma ktoś jeszcze jakiś pomysł na ten problem czy kupić nowy napęd i zrobić spoofa ?
     
  11. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam to samo na LiteON Slim .... identyczna sytuacja kropka w kropke. Moje przupuszcenie to uwalony laser i wlasnie jutro go wymieniam bo powinien do mnie juz dotrzec. Tez wszystko Verified przyjmuje idealnie FW wchodzi w Vendor czyta klucz itd... ale naped nie czyta zadnych płyt, totalnie żadnych jest tylko otwórz napęd itp.....
     
  12. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Elektronika jest czula, mogles ja uszkodzic.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  13. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No ale co moze byc uszkodzone jezeli nie czyta zadnych plyt.. ? Czy moze sie okazac ze cos innego niz laser ? skoro poza tym naped dziala całkowicie poprawnie i nie wykazuje zadnych innych problemów, mozesz napisać coś konkretniej ? bo to ze elektronika jest czuła to wszyscy wiemy :) post bez sensu jak narazie
     
  14. chrisogor21

    chrisogor21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mialem ten problem z phat liteon kombinowalem na rozne sosoby nic nie pomoglo i pewnego wieczoru odlutowalem kabeli od silniczka etc i zostawilem na cala noc okolo 18 nastepnego dnia przylutowalem kabelki bodajze 6 szt pllus podlaczylem laser podlaczylem do boxa i tu mile zaskoczenie juz nie pisalo wysun tylko zaladowalo obrazek z gry i tyle wiec podlaczylem pod jf wgralem LT 3.0 i wszystko wrocilo do normy


    podejzewam ze jakies zabezpieczenie lub pozostalosci napiec na pcboard pozostalo i jak probujesz wgrywac soft to on sie z bledem wgrywa Pozdrawiam

    Dodam jeszcze ze podmienialem naped wgralem dvd key i bylo to samo
     
  15. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Napęd z rozpiętymi taśmami lezał u mnie bardzo długo. Nie były jednak odlutowane przewody silnika napedu, ale szczerze wątpię by one miały coś do rzeczy. Wczoraj maglowałem PCB zmieniałem FW na 0225 i 0272 i żadne z nich nie pomogło. Tyle tylko ze przy wgraniu 0225 wyrzucało brak veryfikacji klucza i kluczyk byl koloru szarego w Jungle, natomiast przy 0272 wsszystko bylo ok i status klucza byl verified i kolor kluczyka zółty. Natomiast suma sumarum efekt koncowy taki sam. nieczyta zadnych plyt poza tym wsio jest OK
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    0225, 0272.to fw do 16d4s, zas 0251 do 16d2s, wsadz inny laser bo zapewne to jego spalileś.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  17. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To że 0225 i 0272 to do 16D4S to przeciez chyba wiadomo od początku tego wątku bo to przecież o nich piszemy więc nie wiem po co to pouczenie ? Sprawa dotycząca spalonego lasera mam nadzieje rozwiąze sie dzisiaj lub jutro najpoźniej bo czekam na kuriera z przesyłką, i zaraz po otrzymaniu wymienię ten laser. Myślę że przy uszkodzeniu czego kolwiek innego objawiło by sie to preoblemem z wgrywaniem FW lub Uzyskaniem klucza itp.... a tu nic innego sie nie dzieje poza brakiem odczytu płyt.
     
  18. chrisogor21

    chrisogor21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam jeszcze jedno pytanie czy jak zamkniesz klapke z napedu to slychac dzwiek silniczka ze probuje zakrecic plyta ??
     
  19. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak kilka razy próbuje obrucić i zaraz po tym cisza i jest komunikat otworz napęd.
     
  20. chrisogor21

    chrisogor21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    klapka sama sie nie wysowa ??
     
  21. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie nie wysówa się. Napęd zachowuje całkowicie poprawnie. Reaguje normalnie na Open/Close i nie zauwazylem nic dziwnego poza tym ze jak juz pisalem zero odczytu informacji


    UPDATE !


    Właśnie jestem po wymiane lasera.... i co ? I DU..A dalej to samo napęd nie czyta kompletnie nic Tylko to cholerne Otwórz i Zamknij :( Ehhhh niech to szlak. No to co w takim razie jest nie tak z nim, czego szukać ?...... Może ktos dać mi namiar gdzie moge kupić na wymiane sprawny i pewny napęd w zastępstwie za mojego grata ? Oczywiście w jakieś ludzkiej rozsądnej cenie a nie w cenie nowej konsoli :) ...... Na moj naped nie mam juz pomysłów.... po wlozeniu plyty delikatnie jak by lekko obroci sie plyta ale tylko drgnie właściwie i na tym koniec .... i na konsoli zaraz jest otwórz napęd i tak w kółko, bez wzgledu na rodzaj plyty
     
Wczytywanie...

Poleć forum