1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Źle wgrane LT do Liteona

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez darecki123, Kwiecień 4, 2012.

  1. darecki123

    darecki123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, posiadam konsolę Phat z 2008 roku z dashem 13599. Zepsuł mi się napęd, więc zamówiłem na Allegro nowy LiteOn DG-16D2S 74850 C (wersja a). Zczytałem klucz nowego napędu za pomocą Probe, następnie Spoof z LT 2.0 (plik LTPlus-0225-v2.0), LiteOn erase, Write... wszystko poszło gładko. Niestety mój nowy napęd nie był jeszcze napędem 0225 (nie podłączałem go najpierw do konsoli tylko od razu przeróbka). Po podłączeniu do konsoli wywala E64. Teraz nie widzi go w JFie na żadnym porcie ( zmieniałem porty SATA w kompie), więc nie jestem w stanie wgrać stockowego FW. Próbowałem już za pomocą LiteOn erase oraz Intro/Device ID na każdym porcie na różnych portach SATA i nic. Czy napęd mam do wywalenia ? proszę o odp. Dzięki !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    w dosflashu zobacz
     
  4. darecki123

    darecki123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co dokładnie masz na myśli mówiąc w dosflashu ? do tej pory korzystałem z JF`a..
     
  5. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    zobacz czy go wykrywa i możesz co kolwiek wgrać do niego
     
  6. darecki123

    darecki123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a znajdę gdzieś poradnik co to jest ten dosflash i jak się z niego korzysta ?
     
  7. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Trzeba patrzeć co się wgrywa, FW które wgrałeś jest do slima.
    A poradnik do dosflasha masz na forum, poszukaj.
     
  8. darecki123

    darecki123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, dzięki, już znalazłem. Zaraz się za to wezmę.. tak na przyszłość, jak go wykryje to wgrać stockowe FW, potem podłączyć napęd do konsoli i wskoczy na 0225 ? I który plik jest prawidłowy do Phata ? Mnóstwo tych plików mam w folderze. Dzięki jeszcze raz
     
  9. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Kolego 0225 jest do slima, to zupełnie inny napęd. Zostaw to fw w spokoju :)
    Do Twojego liteona wgraj 0251.
     
  10. darecki123

    darecki123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak, ale w konsoli mam dash 13599, który podobno zmienia napędy na 0225.. jak wgram dosflashem 0251 to nie będzie żadnego problemy jak podepne napęd do konsoli ?
     
  11. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie będzie żadnego problemu, zmienia się nazwa na 0251 właśnie.
     
  12. darecki123

    darecki123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    udało się !dosflashem :) konsola normalnie odpala, ale... Odtwórz DVD :/ tak jakby nie było LT; przez JFa nawet wgrywałem FW lt 2.0 0251 i nic cały czas odtwórz DVD, mam konsole z dashem 13599 to przez to czy jak ?
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    wrzuć do napędu film na DVD (faktycznie na płycie DVD) jeśli odpali normalnie to znaczy że wgrałeś do napędu zły klucz, jeśli nie odpali to uwaliłeś laser lub mostek
     
  14. darecki123

    darecki123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    film na dvd czyta normalnie a klucz na 100% mam dobry ściągnięty probe; przypominam że to nowy napęd poprzedni sie zepsuł
     
  15. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Czytając Twój pierwszy post od razu zaciekawiła mnie jedna rzecz....
    "Zczytałem klucz nowego napędu za pomocą Probe (...)"
    Dziwi mnie, że reszta tego nie zauważyła.


    Konsola nie odtwarza Ci gier, bo ma zły klucz.
    Zczytaj klucz ze starego napędu ( tego zepsutego ), zespoofuj z LT+ v2.0 lub v3.0 i wtedy wgraj do nowego napędu.
    Gwarantuje, że będzie działać.
    Konsola nie ma prawa odtwarzać gier, gdy wgrany jest inny klucz niż ten oryginalny.

    Zrób tak jak napisałem i się odezwij. ; )
     
  16. darecki123

    darecki123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jesteś mistrz stary !! nie wiedziałem tego serio :):) dzięki i jeszcze raz dzięki :):) klucz ze starego mam na dysku :) dam znać
     
  17. darecki123

    darecki123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. darecki123

    darecki123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    eslord nie zauważyłeś że pisze w dziale świeżak ? chyba to odpowiednie miejsce na Basic ? poza tym załapałem po poście pnksa, ale ty za bardzo nie pomogłeś. pozdro
     
  19. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    To sie cieszę, że działa. ; )
    Pozdrawiam!
     
Wczytywanie...

Poleć forum