1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Źle wyświetla pojemność HDD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez universalpl, Czerwiec 2, 2011.

  1. universalpl

    universalpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kupiłem używaną konsolę Elite 120 GB profil był już utworzony wyśietla się pasek zajęcia dysku i jest zielony może 5mm a wyświetla, że zostało 13,9 gb a dysk jest 120 GB o co kaman?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    dysk to nie 120gb a 20gb widocznie. Konsola biala czy czarna? na dysku psze HDD czy 120gb?
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    moze gosciu kit ci wstawil i wpakowal w obudowe z napisem "120GB" dysk 20GB :D
     
  5. Mateos44

    Mateos44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jakby to było 20gb to by pisało 15,9 , a zrobiłeś format dysku?
     
  6. universalpl

    universalpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, nie robiłem nie wiem jak
    Na dysku jest napisane HDD
    A gdzie sprawdzić jaka jest rzeczywista pojemność dysku?
     
  7. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    No nic , tylko odkręcić parę śrubek i zobaczyć co w trawie piszczy. Ale jeśli jest oryginalna naklejka nienaruszona i na obudowie pisze HDD to raczej to jest 20GB.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz napis hdd to 20GB (zakladam ze dysk oryginalny). i dysk 20gb ma wlasnie taka pojemnosc dostepna dla uzytkownika jak u autora tematu.
     
  9. universalpl

    universalpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem na allegro więc zaraz pójdzie mail do allegro
    bo pisał że Xbox360 Elite HDD 120GB Pełny zestaw
    i w opisie Dysk 120GB
    A jak zrobię format to przed wyskakuje że będę musiał wpisać jakiś klucz o co chodzi i gdzie go znajdę?
    Tutaj załączam zdjęcie [​IMG]

    Czy sądzicie, że powinienem zgłosić sprawę do allegro jeżeli w opisie aukcji było wyraźnie napisane "Dysk 120GB" ?
     
  10. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ten klucz to numer seryjny konsoli. Jest on z tylu konsoli jako SERIAL NUMBER i przepisz to i format pozniej. A tak w ogole to on jest sformatowany tylko jakis profil jest ktory zajmuje pare kilobajtow. DYSK to 20GB.
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    dokladnie, ta sprawa to oszustwo i mozesz zglosic swoj problem do allegro i powinni ci pomoc rozwiazac problem :)
     
  12. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Podaj link do aukcji. Nie musisz zgłaszać na allegro, najpierw napsiz do gościa od którego kupiłeś konsole.
     
  13. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Po co do allegro? Niech najpierw napisze do tego gościa, może mu da ten 120GB.
     
  14. universalpl

    universalpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Powiem tak niezły składak kupiłeś , pudełko z elita , konsola Arcade ( dał ci tą obudowę czarną niby uszkodzoną czy białą ) , a dysk ze starego premium , z elita był by czarny ze srebrnymi wstawkami , cena też trochę duża jak za taki zestaw , pisz do gościa że miał być dysk 120gb , jak nic nie zrobi to do Allegro życzę powodzenia w tej sprawie Pozdro
     
  16. universalpl

    universalpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    "Mu się nie chce wierzyć że on ma 20 nie 120GB"
    Mam jakieś szanse w sporze allegro?
     
  17. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    szanse sa zawsze, zrob mu zdjecie i wyslij i niech "se uwierzy" kretacz i tyle, najpierw na allegro a jak nie da rady to cos dalej
     
  18. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    zrob zdjecie, idz do fachowego serwisu i niech wystawia opinie, wyslij mu to mailem i powiedz ze druga kopia czeka na wyslanie do allegro.pl - od niego tylko bedzie zalezalo to czy wysle dysk i uniknie problemow. szansa jest spora
     
  19. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ja pier**** ale się wpakowałeś. Składak, naprawiany, falcon lub opus a zamiast dysku 120gb dysk 20gb. Oddałbym wszystko w cholere niech zwraca kase.
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zawsze masz prawno do zwrotu oddaj tego wraka, nie dość że zostałeś oszukany to jeszcze wkrótce ci padnie:)
     
  21. EndiM

    EndiM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dokładnie.. Naprawiane mają krótki żywot.. Tym bardziej starsze wersje.:) Zwrot kasy nie ma innej możliwości!
     
Wczytywanie...

Poleć forum