1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zły autosave w Tomb Raider / zawieszenie się gry

Temat na forum 'Pomoc Pytania Problemy' rozpoczęty przez malinuki, Marzec 30, 2015.

  1. malinuki

    malinuki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam,

    Czy jest jakiś sposób na załadowanie poprzedniego autosave'a w Tomb Raider?
    Gra musiała się coś źle zapisać bo kiedy ją odpalam jako kontunuację, niby ładuje się normalnie, ekran ten co zawsze, następuje zaciemnienie i w momencie, w którym powinna na ekranie pojawić się Lara, nie pojawia się nic. Jest czarno ale słychać jakieś minimalne efekty dźwiękowe (jakby szum może morza bo akurat jestem na plaży w końcowym etapie) Nie słychać natomiast poruszania się, gra nie reaguje na żaden przycisk na padzie, po prostu zawiesza się jakby dokładnie w momencie w którym powinien pojawić się obraz po wczytaniu autosava.

    Czy znacie jakieś sposoby na przywrócenie wcześniejszego zapisu gry? Nie chce mi się jej od nowa przechodzić, ale chciałbym ją ukończyć. Jeżeli nie to gdzie mogę zgłosić taki problem i jakie jest prawdpodobieństwo, że ktokolwiek mi na to cokolwiek poradzi?

    pozdro i z góry dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Co do naprawy save to niewiele wiem, wiem jednak że możesz sobie załatwić save z podobnym stanem i przypisać do swojego profilu horizonem.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Na moje oko Save jest jak najbardziej ok, inaczej konsola by go nie widziała. Grasz z dysku czy z płyty?
     
  5. Sae

    Sae Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2014
    Posty:
    224
    Polubienia:
    70
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Z miejsca, w którym ten temat się znajduję wynika iż problem kolegi występuje na XONE a nie x360.
     
  6. malinuki

    malinuki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oczywiście gram na Xbox One, i jest to wersja cyfrowa gry. Nie byłbym pewien wcale czy z savem jest wszystko w proządku. To, że go widzi jeszcze chyba nic nie znaczy. Mało to razy w zamierzchłych czasach gra sejwowała się w nieodpowiednim momencie - np podczas śmierci. Potem load i od razu giniesz. Kiedyś na szczęście jeszcze można było samemu sejwować, etraz przy autosejwach albo takich opcji nie ma albo człowiek niestety o nich zapomina i potem jest jak wyżej. Pomijając fakt czy mogę jakiś inny sejw wgrać (skąd go wzią i jak to zrobić) to jednak wolałbym swój. Grę skończyłem kiedyś na PC i nie tyle mnie ciekawi jej zakończenie co zdobyte osiągnięcia, postęp Lary itp itd.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wiem, ale jak widać gra jest cyfrowa ;-)

    Do autora - usuń grę i pobierz ponownie.
     
    jary84 i malinuki lubią to.
  8. malinuki

    malinuki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Rozumiem, że przy usuwaniu sejwy można sobie zostawić? Może i jest to jakiś sposób do sprawdzenia ale nie liczę zbytnio, że pomoże bo np nowa gra i nowy sejw działają prawidłowo.
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ale może być coś nie tak na dysku i akurat w tym miejscu nie działa i to przypadek. Save oczywiście zostaw.
     
Wczytywanie...

Poleć forum