1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

zły drill 16d4s

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Justyna98, Styczeń 3, 2013.

  1. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czy po złym drillu wystarczy zmienić sam układ czy na pcb pada coś jeszcze?
    dosyć pilna sprawa panowie :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    zalezy jak głeboko poszedł drill.....zmien uklad , z reguły pomaga
     
  4. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: zły drill 16d4s

    Chip i spi. Chyba ze ruszone pcb to pcb tez.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    do pcb nie doszło :)
    chipy mam oryginalne prosto z chin więc spi nie potrzebne :D
    wieczorkiem zobaczę, ogólnie to napęd był nie wykrywany przez jungleflashera, jakby zasilania nie miał (zero reakcji)

    EDIT:
    Układ niby dobrze wstawiony, ale na 79 i 80 pinie jest zwarcie. Tak powinno być? Boje się podłączać płytkę do prądu. Serwis gsm mi wstawiał, więc teraz nie jestem pewna.

    EDIT2:
    Z tego co dojrzałam na necie to te dwa piny schodzą się w jedną ścieżkę. Proszę o potwierdzenie.

    EDIT3:
    Co jeszcze koledzy mogło "pójść" na pcb bo mimo wymiany mediateka, JF nadal nic nie wykrywa.


    Temat do zamknięcia. Po długich bojach i innych cudach napęd działa :)
     
  7. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    i do tego w cenie napędu.
     
  8. inSomiaC

    inSomiaC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , mam taki problem wykonałem drill na 0401 i wszystko niby poszło ok aż do momentu kiedy chcę zczytać pamięć i po drugim wprowadzeniu w vendor jungleflasher wchodzi w niego zaczyna się erase i mam zwis programu?
    Druga sprawa po wpięciu napędu do konsoli mruga że jest brak napędu oraz klapka wysuwa się i chowa?
    Co poradzić?
     
  9. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Udało się w ogóle zczytać jaki firmware z tego napędu ? Jeżeli nie to po ptakach.
    Proponuje wejsc do Vendor Mode i dac Outro i podłączyć do konsoli, jeżeli nie zadziała tzn, ze erase wywaliło fw.
     
  10. inSomiaC

    inSomiaC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , klucz mam , flasha nie zgrałem. wgrywanie i mazanie działa. wrzuciłem czysty soft z kluczem i też nic.
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Zrobiles full dump ??

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Sam KEY + czysty FW na nie wiele się tu zda.
    Jeśli nie masz FullDumpa lub przynajmniej poprawnego Dumpa to raczej lipa. Ratuje cię wtedy LTU i wymiana PCB, ew. czekasz na LTU2 do D4S (coś tam w trawie brzęczy ale czy i kiedy będzie to trudno powiedzieć)
     
  13. inSomiaC

    inSomiaC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , mam już nowe pcb i klucz , wgram LTU i ma śmigać?

    Przy próbie full dump zwis.
     
  14. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Potrzebujesz pliki C-R.BIN i KEY.BIN - otrzymasz je po wyciągnięciu nandu z płyty głównej konsoli (metoda RGH) i dopiero wgrywasz LTU na PCB.
    Chyba że ruszy na LTU2 po wklejeniu samego KEYa - ale w ten sposób jeszcze nie próbowałem i raczej chyba nie pójdzie tak, ale sprawdź...
     
  15. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ale po co ltu od razu...
    Skoro ma klucz wyciągnięty przez SlimKey i nowe pcb, to niech najpierw zrobi flasha (na tej nowej elektronice) i napisze czy działa czy nie.

    Jeżeli robisz to na PC to nie ma się co dziwić. Na niektórych kontrolerach bez problemu wyciągnie się klucz ale full dumpa nie da się zrobić.
     
  16. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    tel - bo domniemywam z jego wcześniejszej wypowiedzi że nie ma dumpa przez SLIM KEYa zrobionego
    jeśli ma to oczywiście najpierw niech na podstawie slim Keya (dumpa) zrobi FW i wgra go w to pcb, a jeśli nie to tylko ltu
     
  17. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Hmm. No w sumie to tak trochę dziwnie to opisał, więc może masz rację i nie ma żadnego dumpa tylko sam klucz.
    Można jeszcze spróbować odbudowy fw (keyarea) ale wątpię, że on sobie z tym poradzi.
     
  18. inSomiaC

    inSomiaC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , mam klucze wyciągnięte przez Slimkey. Także finalnie interesuje mnie LTU tylko czy ruszy na starej pcb czy tylko na nowej?
    Wyciągane przez układ Via.
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Klucz moze byc za malo...

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  20. inSomiaC

    inSomiaC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Mozesz probowac kombinowac z odbudowa keyarea ale nie wiem czy komus sie udalo

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum