1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zły klucz wsadzony do napędu ?!

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez BratJana, Listopad 23, 2010.

  1. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Siema, przerobiłem konsolkę u takiego typka.. i nie za bardzo mu się śpieszy żeby mi dać mój DVD Key :) I jest pytanie.. zadzwonie do niego i może mi go da ale jeśli by mi podał zły i ten zły klucz bym podał w junfle flasherze to dałoby się odratować napęd czy game over?

    Aha.. i jeśli będę miał ten klucz to tylko podepnę napęd z xobxa do pc kablem takim co mam np. podpięty mój napęd dvd do pc i w JF wsadzę lt + i mój klucz.. coś tam klikne i nowy lt + już mam? Można przy tej operacji uwalić napęd?


    P.S. da się sflashować napęd bez odpinania go od kąsoli? Bo temu typowi co mi przerabiał zapłaciłem dodatkowo żeby mi plomby dał na papierze i powiedział, że nie musiał odklejać polmby z napędu tylko tą plombę z faceplate mi dał :) da się tak> ? Mam liteona V1
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. hamerpl

    hamerpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli nie masz wgranego LT to odczytasz bez lipy normalną medotą dla tego napędu.

    A czemu ma Ci dać zły?
    Jak kupiłem Xboxa od ziomka z Vega Szopu, tak samo myslałem ze da mi zły dvd key, i sam go wydobyłem.
    co się okazało?
    facet dał mi dobry dvd key.

    Chyba facet wie co robi, no logiczne.
     
  4. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak wydobyć ten DVD Key, bo to teraz mój największy problem?:)
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak wgrasz zły klucz i nie masz właściwego to - game over

    odczytanie klucza z liteona jak masz wgrane ixtreme LT - tylko
    poprzez cięcie ścieżek ,bo LT ma blokade odczytu

    jak cos tam klikniesz i nie wiesz co to mozesz uwalic napęd :)

    nie da sie sflashować bez odpinania napedu od konsoli,trzeba go wyciągnąć
     
  6. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    lol to dziwne bo ten typ co mi przerobił powiedział że nie musiał odklejać plomby z napędu :p Zapłaciłem mu specjalnie 10zł żeby mi dał na śliskim papierze :( dał mi tą przednią a z napędu powiedział że zrobił bez :p Plombę z napędu też się odkleja suszarką?



    p.s. Chodziło mi o to, że jak mi poda zły i ja go wgram to uwale napęd na 100% ? Czy tamten typ co mi przerobił jak będzie miał dobry i go wrzuci do napędu jeszcze raz to będzie wszystko działać?



    Aha Qazimodo jak będę chciał przerobić to mam przerabiać z wysuwaniem jakiś tacek itp? Czy tylko odepnę sobie kabel z napędu pc i podepnę go do napędu w xboxe i przerobie? Ahaaaaaa i konsola ma być wtedy podpięta do prądu ?! (jeśli przerabiam bez wyciąganie napędu)





    a i ten kabel to taki mało troche kwadratowy czy cienki i szeroki prostokat?
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    plombe z napędu odkleja sie bez suszary ,schodzi lekko

    jak wrzucisz zły klucz to nie uwalisz napędu :)
    jak ponownie wgrasz dobry klucz to wszycho będzie ok
     
  8. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dobra jak wrócę ze szkoły i ten ziomek mi da klucz itp.. to robie tak:
    1.odpinam napęd od pc i podpinam napęd od xboxa (cienkim i szerokim czy cienkim i malo szerokim kablem???)
    2. wrzucam do Jungle Flashera klucz i lt+
    3. JF cośtam robi jak zrobi to odpinam i podpinam do xbaxa i wszyskto działa?

    P.S. czytałem że najpierw trzeba wyczyścic firmware napędu.. jak to zrobić i kiedy? Czy to jest potrzebne>?
     
Wczytywanie...

Poleć forum