1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana Booktype na DVD-ROM oraz LayerBreak na sztywno

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez offtopic, Grudzień 29, 2008.

  1. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Potrzebny jest do tego program imgburn.

    Booktype

    [​IMG]

    1. Po uruchomieniu imgburn wybieramy "Wtite imgae file to disc", a następnie klikamy książkę(1) - "Change Book Type..."
    (2) Wybieramy producenta naszej nagrywarki - w tym przypadku LITE-ON
    (3) Wybieramy typ nośnika >> "Drive (For DVD+R DL Media)"
    (4) Wybieramy "DVD-ROM"
    (5) Klikamy "Change" i potwierdzamy wybór >> "Success!" - zmiany zostały przyjęte.
    (6) I na koniec jeszcze raz klikamy "OK".
    "Current Setting" - potwierdza zmianę BookType na DVD-ROM

    *Jeśli jakiś producent nagrywarek nie jest dostepny do wyboru, np HP to zapewne BookType jest ustawiany automatycznie. Aby to sprawdzić potrzebny jest Nero CD-DVD Speed.
    Po dopaleniu w chodzimy w zakładkę Dodatki >> Bitsseting >> DVD+R DL i powinno być ustawione DVD-ROM.

    [​IMG]

    LayerBreak - Po ustawieniu tej opcji na stałe nie wymagany jest plik .dvd do nagrywania gier.

    [​IMG]

    [​IMG]

    1. Po uruchomieniu imgburn przechodzimy do zakładki "Tools"(1) i wybieramy "Settings"(2)
    2. Następnie klikamy na zakładkę "Write"(3) przechodzimy do pola "Option" i zaznaczamy opcję "User Specified" po czym wpisujemy w "Sectors in L0 "1913760"(4) jak na powyższym screenie. Zatwierdzamy "OK" i mamy ustawione LayerBreak dla płyt DL na stałe.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. czapa

    czapa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sorry za moje głupie pytanie ale po co zmieniać LayerBreak? Bez tego gra nie ruszy?
    EDIT: Już się dowiedziałem, robi się to po to żeby móc nagrywać z pliku .iso
     
  4. janek418

    janek418 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    "(2) Wybieramy producenta naszej nagrywarki - w tym przypadku LITE-ON"

    mam nagrywarke pioneera i nie ma tam zakladki z tymi nagrywarkami :/
    co robic?
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Czytaj uważnie.
     
  6. janek418

    janek418 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
  7. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    Czy zmieniając na sztywno booktype będę mógł wypalić płytkę na nagrywarce Lite-On SHW-16H5S? Nie zmieniając niczego zwaliłem już 2 płytki......
     
  8. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Jak zmienisz naped to pewnie tak Liteon od dłuzszego juz czasu to gówno tak coby bez owijania w bawełne sprawe po imieniu nazwać.
     
  9. viru

    viru Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    powiedzcie mi jaki cel ma zmiana booktype ? ja nagrywam clonecd i jest dobrze
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Przy starym ixtrime to chyba było wazne dla napedu Lg ale dokladnie niepamietam.
     
  11. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Bez booktype DVD-ROM, żadna gra ci się nie odpali na x360, twoja nagrywarka robi to automatycznie.
     
  12. katmai

    katmai Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam Pioneer DVR-116D, nie mogę zmianić booktype, to znaczy że x360 nie odpali gry wypalonej w tej nagrywarce?
     
  13. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Pionek sam to zmienia w przypadku dualek z plusem.
     
  14. katmai

    katmai Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No niestety, po nagraniu Pionkiem DVR-116D mam booktype: DVD+R DL... a nie DVD-ROM... czyli nie zmienił automatycznie. W takim razie nie pójdzie mi ta płyta na x360?
     
  15. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    U mnie też jest DVD+R DL i wszystko ładnie śmiga.
     
  16. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Pioneer zmienia z automatu, więc możesz ten temat odpuścić.
     
  17. pawelkarti1

    pawelkarti1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    siema mam pytanie czy Samsung SH-W162C tez zmienia automatycznie czy nie bo jak chciałem zmienić to nie mogłem (płyta nie była w środku) proszę o jak najszybszą odpowiedź dzięki pozdro
     
  18. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    W pierwszym poście napisałem jak to sprawdzić.
     
  19. pawelkarti1

    pawelkarti1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. adameklock

    adameklock Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    nie wiem jak wy, ja nie moge zmienić booktype na laptopie i pisze mi cały czas dvd+r, nagrywam z layerbreakiem i śmiga. ; ))
     
  21. bigger1

    bigger1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam pytanko co do tych zmian w imgburnie mam nagrywarke lg gh22lp20 i używam płytek verbatim predkość nagrywania 8x a to dlatego że verbatim od jakiś 3 miesięcy nie produkuje już tych z prędkością 2,4x kombinowałem już dużo razy ustawienia na 2,4x i zawsze nagrywarka nagra 4x .Gdzies na innym forum wyczytałem że potrzebny jest nowy firmvare mam nowy1,03 i to samo a jak przestawiałem w book type tak jak kolega wyżej pokazał nie chciało mi nagrac drugiej warstwy i wyskocził ten i/q error czy coś takiego kiedy nic nie robiłem nagrało gre normalnie tylko predkosc 4x ixbox czyta tylko nie wiem jak bedzie dalej czy trzeba cos zmieniac żeby nagrywarka zeszła poniżej 4x czy tak musi być
     
Wczytywanie...

Poleć forum