1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

zmiana czcionki wyświetlanych napisów

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez grzegorzbird, Styczeń 1, 2010.

  1. grzegorzbird

    grzegorzbird Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam , mam taki problem otóż chciałem zmienić czcionkę na większą , w większości gier wyświetlane napisy , opisy itp są dla mnie zbyt małe , np. forza 3 - na moim lcd 32 cale z 5 metrów bardzo słabo widać ,,, dodam że lubię przeczytać opis i dla mnie nie jest to obojętne , dlatego proszę o pomoc jak można zmienić czcionkę , ewentualnie jakim programem i jak zrobić taki zabieg , dodam jeszcze że szukałem na google ale chyba słabo szukałem:p ,,, z góry dziękuje ...;):D:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Jakim kablem podłączasz konsolę do TV ? HDMI czy componentem microsoftu (czincze) ? Jeśli componentem to niestety często jakość napisów jest niska. Jednak podłączenie przez HDMI powinno wyeliminować ten problem.
     
  4. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    co ty gadasz? componentem slaba jakosc? przeciez component, jak i hdmi, przesylaja cyfrowy obraz wiec o czym ty mowisz? sam mialem przez dlugi czas componentem i bezproblemowo wszystko widzialem. jak dla mnie jedynym rozwiazaniem jest usiasc blizej albo zmienic rozmiar na wiekszy :)
     
  5. djakdamian

    djakdamian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zmień na hdmi u mnie jest duza roznica
     
  6. grzegorzbird

    grzegorzbird Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dzieki za szybki odzew , wiec teraz mam drugą konsole elite i jest ona podłączona przez hdmi , dodam też że poprzednia konsola była przez component i jakość gry była b.dobra ale problem jest taki że z 5 metrów te litery są naprawde małe i dla Mnie i kilku innych ludzi jest to problem , czy jest jakaś szansa ,program ,edycje czegoś aby powiekszyć np. tak jak w przegladarkach , dokumentach tekstowych , wordzie itp,
     
  7. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Wierz mi jest różnica ;) Między componentem na czincze a HDMI
     
  8. uchaj

    uchaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    sądzę ze nie ma takiego programu po prostu trzeba usiąść bliżej a jak nie chcesz to trudno ja siedzę przed 32 calowym w odległości 1,5 metra i jest git tylko po 3 godzinach trochę oczy bolą :D
     
  9. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    jak masz 5 metrów to trzeba było zainwestować w większy tv np. 42 cale. Ale tak to nie powiększysz liter.
     
  10. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    no zwlaszcza ze od ok 2 tygodni uzywam HDMI i roznice widze jak wgapiam sie w tv przez dlugi czas. jest lepsza jakosc ale jest to malo widoczna roznica. jesli chodzi o te litertki to koledze chyba nie chodzi o to ze sa niewyrazne tylko o to ze sa za male i z PIECIU metrow (to jest nprawde duzo) nie widzi.
     
  11. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Jesli o odeleglosc chodzi to sie zgodze. Jednak jesli chodzi o wyrazistosc liter to miedzy componentem a hdmi jest wielka przepasc.

    Gdzies na stronie o X'ie widzialem tabele ktora mowila w jakiej odleglosci powinno sie siedziec od TV przy danej liczbie cali.
     
  12. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Ingvar jak znajdziesz gdzieś tą stronę, to weź podeślij mi na pw, w temacie bądź na gg 1281053.
     
  13. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
  14. grzegorzbird

    grzegorzbird Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    witam , dzięki za zainteresowanie , dodam dla tych co nie zrozumiali ze chodzi mi o wielkość liter ,tzn chce aby były większe a nie jak inni myślą wyraźniejsze , no ale wygląda na to że nie da się z tym nic zrobić albo jeszcze nikt nie odkrył jakiejś możliwości rozwiązania tego problemu , swoją drogą trochę się dziwię że nikomu to nie przeszkadza bo z kilku moich gości grających właśnie potwierdziła ten mały defekt,,,,
    dodam że aż tak wielkiej różnicy nie ma co do componenta a hdmi na tv LCD ,,,
    pozdrawiam
     
  15. akslow

    akslow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    bo do nie defekt :) tylko zle dobrany telewizor. Przy tej odleglosci spokojnie 42 cale powinny byc jak chcesz grac :)
     
  16. Kaktus92

    Kaktus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Tobie chyba chodzi o kabel composite dodawany razem z xboxem.
     
  17. csbeny

    csbeny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    A mnie sie wydaje, ze ktos tu myli 2 rodzaje kabli:
    - Composite (czyli popularny chinche)
    Composite video ? Wikipedia, wolna encyklopedia
    czyli jeden żółty kabel sygnału wideo i 2x audio
    - Component
    http://cableorganizer.com/images/home-theater-cables/component-video-cable-5RCA.jpg
    Component video ? Wikipedia, wolna encyklopedia
    YPbPr ? Wikipedia, wolna encyklopedia
    czyli sygnal wideo rozbity na 3 skladowe + 2xaudio

    I nie prawda jest, ze component daje cyfrowa jakosc... To nadal sygnal analogowy, ale znacznie lepszy niz composite.

    NAJLEPSZYM rozwiazaniem jest cyfrowy kabel HDMI oferujacy najwyzsza jakosc cygnalu.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/HDMI
     
Wczytywanie...

Poleć forum