1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana iXtreme 1.6 na LT bez oryginalnego klucza

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bobomax, Wrzesień 5, 2010.

  1. bobomax

    bobomax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2007
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Mam taką sprawę. Idzie do mnie konsola z allegro. Konsolka jest przerobiona iXtreme 1.6. Ja będe chciał to zmienić na LT. Pamiętam, że przy pierwszej konsoli dwa lata temu miałem od sprzedawcy płytkę z oryginalnym firmware'm. Czy w tym wypadku będę potrzebował takiej płytki (osoba z allegro twierdzi, że jej nie ma)? Konsola jest w wersji Elite z 25.08.09.
    Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Konsola bedzie miec naped Liteon i o ile sie nie myle oryginalny firmware nie bedzie Ci potrzebny bo Liteona nie przywrocisz do poprzedniego stanu (jesli mialbys to w planach)
     
  4. bobomax

    bobomax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2007
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Ok to rozumiem, ale czy będę mógł zrobić nowego flash'a na LT bez oryginalnego klucza?
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nieprawda - mozna przywrocic oryginalne fw do kazdego napedu. Co do flasha to klucz odczytasz z napedu po samym sata uzywajac polecenia dummy from ixtreme w junglle flasher
     
  6. bobomax

    bobomax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2007
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Ok ale ciągle nie mam odpowiedzi na podstawowe pytanie. Czy bez posiadania oryginalnego firmware'u (w sensie tego od Microsoftu) będę mógł sflash'ować z 1.6 (obecnie w napędzie) na LT?
     
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    tak , o ile będziesz miał klucz z napedu , a nie jest ważne z ktorego firmwaru go wyciagniesz.
     
  8. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wiec przepraszam Dexter za pomylke... dlugo nie sledzilem nowinek. jak jeszcze mialem xboxa to nie mozna bylo. pozdr
     
Wczytywanie...

Poleć forum