1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana ixtreme - pomoc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cukier, Maj 30, 2010.

  1. cukier

    cukier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Na jakiej zasadzie odbywa się zmiana ixtreme wiem, że można zanieść do serwisu lub osoby która przerabiała konsole ale czy bardzo trudne jest to zrobienie samemu ? Czy ktoś mógłby opisać jak to zrobić ? Mam podawać jaki napęd itp ?

    z góry dzięki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    podaj napęd to ci dam link do poradnika :D
     
  4. broli1991

    broli1991 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    ja mam liteon 83850c, moglbys podac linka ?
     
  5. cukier

    cukier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jak sprawdzić jaki się ma napęd ? troszkę jestem ciemniawy akurat w tych aspektach :p
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To ty musisz podac jeszcze date produkcji, czy trzeba ciąc napęd czy otwieraniem i zamykaniem tacki odczytać fw\klucz
     
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    cukier najlepiej sprawdzic po kabelkach zdejmując przedni panel lub po tacce.
    Jeżeli masz konsole z połowy 2008 i wyżej to masz któryś z Liteonów żeby dowiedzieć się ktory musisz otworzyć konsole
     
  8. cukier

    cukier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie rozkminiam konsole mam z tamtego roku kupiłem ja pod koniec wakacji jak otwieram tam w napędzie mam 2 żółte kabelki nie wiem czy to coś pomoże :D
     
  9. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Najkrócej mówiąc proces wgrywania nowego firmware polega na wyciągnięciu klucza z napędu no chyba że mamy zapisany to nie trzeba i przypisujemy klucz do danego firmware następnie najlepiej sflashować przez dosflash jeżeli wywalą błędy wgrać dopóki będzie zero błędów i tyle aa i musisz mieć specjalną płytkę do tego :D
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  11. broli1991

    broli1991 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    2009-08-12, prosze oto data produkcji ; p
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tobie wystarczy kontroler via oraz program dosflash nagrany na pendrive bootowalny z dos. Wykonujesz polecenia na ekranie
     
  13. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    cukier ty masz Liteon V1 a Broli liteon V2
    Cukier najlepiej daj komus kto sie na tym zna bo potrzebujesz dość drogiego sprzętu ,mozna go wykonac samemu ale skoro jestes świeżakiem to nie polecam.
    Broli tbie wystarczy trickz tacką :]
    Dosflash wykonuje wszystko za ciebie,no prawie..

    PS. Cukier a miałeś już flashowany napęd?
    jezeli tak to nie potrzebujesz sprzętu ;]
     
  14. cukier

    cukier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    miałem flashowany napęd to w końcu jak dam rade w miarę tanio sam sobie zrobić czy lepiej gdzieś oddać ? :D
     
  15. cukier

    cukier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no to co poleci jakiś link do poradnika czy czegoś w tym rodzaju ? :D będę bardzo wdzięczny :p
     
  16. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    skoro miałes juz flashowany to nic ci nie potrzeba oprocz cierpliwości i instrukcji:

    1. rozkladasz konsole.
    2. odlaczasz sata od napedu
    3. wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    4. wyciagasz kabel od zasilania
    5. wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    6. podlaczasz naped kablem sata do pc
    7. w jungle flasher przechodzisz do zakladki dvdkey32, ustawiasz port sata
    8. klikasz dummy from ixtreme

    po zczytaniu klucza wwgrywasz FW tak jak w poradniku na forum za pomocą dosflasha
     
  17. Mario1710

    Mario1710 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze
    Witam
    Ok miesiąca temu zakupiłem xbox-a. Pograłem na nim z 2 tyg. po czym zaniosłem do przeróbki. Jak się dowiedziałem na miejscu mam napęd LiteOn-a v.2 lub v.1 bo nie trzeba było nic lutować. Data produkcji konsoli 09.09.2009. Po przeróbce pożyczyłem gry od kolegi i przykro się zdziwiłem gdyż większość nie chodziła :( Zadzwoniłem do gości który mi przerabiał konsolę i powiedziałem o co chodzi. On powiedział że nowsze gry bez przeróbki wave mi nie pójdą bo mam wgranego xtream 1.61 a na moje zapytanie o coś nowszego powiedział że nie ma. A tu się dowiaduje że jest nowszy extream LT 1.1 na którym wszystko chodzi.

    Tak więc czy ktoś mogł by mi opisac w całości razem z linkami jak uaktualnić mojego etream do najnowszego ??? Z góry bardzo dziękuje :)

    A druga sprawa to z tego co czytałem na forum to na etream 1.61 chodzą gry z wave 4 a mnie nie chcą. Nawet po przerobieniu 360WavesPatcher na wave 3 nie chcą chodzić :( Czy to oznacza ze mam jakaś badziewny patch ??
     
  18. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    robisz to samo co napisałem wyzej by wyciagnac klucz
     
  19. cukier

    cukier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no cóż blackburn instrukcje niby są ale może zrozumiałem 2 punkty . możesz to jakoś dokładniej opisać byłbym wdzięczny :D
     
  20. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    To niestety, ale lepiej będzie i pewnie taniej jak oddasz komuś do zrobienia kto się na tym zna :)
     
  21. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Cukier a czego dokładnie nie rozumiesz ?

    1. rozkladasz konsole.
    -wiadomo trzeba ją otworzyć :)

    2. odlaczasz sata od napedu
    po otworzeniu wyciagasz krotki kabel sata (nie od zasilania :p )

    3. wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    -to chyba rozumiesz
    4. wyciagasz kabel od zasilania
    -to też :D
    5. wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    to też - chodzi o ponowne podłączenie białego kabelka od zasilania w plyte glowna i napęd

    6. podlaczasz naped kablem sata do pc
    -tj w plyte glowną :)
    7. w jungle flasher przechodzisz do zakladki dvdkey32, ustawiasz port sata
    -musisz ustawic port sata na ktorym wykrywa napęd - liteon :)
    8. klikasz dummy from ixtreme
    -to chyba tez zrozumiałe,w tej chwili klucz zostanie zczytany ponownie
     
Wczytywanie...

Poleć forum