1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana iXtreme z 1.6 na 1.61

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez milosztor, Kwiecień 8, 2010.

  1. milosztor

    milosztor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Toruń
    Czy da radę tak zrobić? Czy to bardziej skomplikowane?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a my wrozki? nawet nie napisales jaki masz naped.
     
  4. milosztor

    milosztor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Toruń
    Spokojnie. Nie bij ;) Z tego co się orientuje to Lite-On
     
  5. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    To jak się nie orientujesz jaki masz napęd to nawet nie próbuj. Nic dobrego z tego nie wyjdzie, choć nie jest to trudna operacja.
     
  6. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Skoro Liteon to: (wyciagniecie klucza)
    1. rozkladasz konsole.
    2. odlaczasz sata od napedu
    3. wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    4. wyciagasz kabel od zasilania
    5. wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    6. podlaczasz naped kablem sata do pc
    7. w jungle flasher przechodzisz do zakladki dvdkey32, ustawiasz port sata
    8. klikasz dummy from ixtreme


    WGRYWANIE FW:
    -uruchamiamy nasz bootowalny pendrive i wpisujemy "dosflash liteon e CE00" (CE00 - to port pod który mamy podłączony napęd i sprawdź pod jakim masz go w swoim komputerze)
    -jak wyczyści napęd wpisujemy "dosflash" i gdy wykryje nieznany napęd, klikamy "y" i enter
    -po czym wyłączamy i włączamy zasilanie, napęd powinien się odblokować
    - program zapyta nas o numer pod jakim wystąpił napęd, więc wpisujemy go i klikamy enter
    -teraz wybieramy "w" (WRITE) i enter, a następnie podajemy nazwę pliku, który przygotowaliśmy na pendrive
    -czekamy aż banki zostaną wgrane i gotowe
     
  7. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    oddaj lepiej do kogos kto sie na tym zna i popros by ci wgral ix 1.61NS. Nie bedziesz mial nigdy wiecej problemow z grami i ich odpalaniem, patchowaniem i wersja wave
     
  8. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    jak sie na tym nie znasz to lepiej oddaj do kogos kto sie zna. zaplacisz za to max 50-70 zl ale przynajmniej bedziesz mial pewnosc ze jest ok.
     
  9. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Jeżeli masz LiteOn to nie flas*** 1.61, tylko LT lub 1.6NS.

    Upewnij się jaki masz kontroler, jeżeli VIA to możesz śmiało to zrobić sam, żadna filozofia.
     
  10. czemu

    czemu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    przepraszam jestem nowy, i chcialbym wiedziec bo mam problem jak kolega z tematu tyle ze mam chyba ixtreme 1.4 i chcialbym go zmienic na najnowszego bo chyba przez to nie chodza mi nowsze gry, jezeli dobrze wyczytalem to przez to ze maja jakis nowy wave a ixtreme 1.4 tego nie obsluguje, prosilbym o wyjasnienie i jezeli napisalem zlym miejscu nie wiem moze prosze o przeniesienie do innego topicu
    PS. nie chodzi mi battlefield bad company 2 9czy wlasnie on ma jakiegos nowszego wavea i nie chodzi przez to)
     
  11. milosztor

    milosztor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Toruń
    Tak w ogóle to źle mnie zrozumieliście . Mi chodziło tylko o to czy da radę bez problemu przejść z iXtreme 1.6 na 1.61 lub inny. Oczywiście sam tego nie będę robił tylko komuś dam.

    BTW. Jaką wersję najlepiej teraz wgrać?

    @czemu
    tak, nowsze gry mają wave4 i odpalisz je na najnowszych iXtremach
     
  12. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Oczywiście że się da. Wgraj sobie LT
     
  13. czemu

    czemu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    dzieki, jeszcze tylko nie wiem na jakiego go zmienić, poczekam na rozwinięcie tego tematu może się dowiem, bo dostałem pirata bf bc 2 tyle ze dzialal on na któregoś z najnowszych ixtreme
     
  14. Maraspol

    Maraspol Banned

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Żnin
    jak sprawdzic jaki ma sie kontroler ?
     
  15. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    sprawdz w sprzęcie czy posiadasz kartę via
     
  16. Maraspol

    Maraspol Banned

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Żnin
    kontroler Intel...przejdzie ?
     
  17. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Chyba na każdym można który obsługuje SATA.
     
Wczytywanie...

Poleć forum