1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana języka w Skyrim ( poprzedni temat ktoś mi zamknął)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bashioke, Marzec 26, 2012.

  1. bashioke

    bashioke Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdansk
    nie zdążyłem się o wszystko zapytać ^^. Niby nie muszę ściągać wersji doga tylko wystarczy sciągnąć sam patch żeby mieć PL język. Tylko :

    1. skąd go pobrać?
    2. Jest to patch do wersji finalnej? Beta miała jakiś błąd po czasie grania!
    3. Niby wersji DOGA nie można odpalać z HDD. A normalnego skyrima można? Czy uda mi się nagrać oryginalnego skyrima zwykłą nagrywarką z laptopa? Bo wiem że nie wszystkie nagrywają 100%. Tylko 97 przez co gra nie działa / nie można jej zainstalować. Np. znajomy mi nagrał i po instalacji nie dało się odpalić z dysku bo właśnie nagrywał metodą 97%. Gdzie odpala tylko z plyty. Da się to jakoś zmienić? Nie mam kompa stacjonarnego więc wymiana napędu jest nie możliwa.. A zależy mi na graniu z dysku... Przynajmniej póki mnie nie stać na wymianę napędu w xboxie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BolecDST

    BolecDST Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DST
    Nie pomogę Ci odnośnie samej gry, bo sam jestem tu świeży, ale już odnośnie tego fragmentu:

    Mogę coś poradzić. Bo sam niedługo chcę kupić X360 i właśnie z tą nagrywarką. Też mam laptopa i powiem Ci, że w niczym to nie przeszkadza, bo niektóre laptopy mają już wbudowany port SATA, a nawet jak nie masz, to na allegro czy po sklepach są do dostania przejściówki SATA<->USB i z jej pomocą spokojnie podłączysz sobie taką nagrywarkę do lapka. Będzie stała obok niego, ale z drugiej strony przecież non stop nie musisz jej tak trzymać. Bedziesz chciał coś wypalić, to ją sobie wyjmiesz z szafki czy tam skąd, podepniesz, a po wszystkim znowu schowasz. Koszt takiego iHasa z tego co wczoraj patrzyłem po allegro to od 70zł za nieprzerobionego (ale tutoriale flashowania są dość proste i powinieneś dać radę zrobić to sam jeśli rozumiesz angielski) i od około 100zł za już przygotowanego do współpracy z X360.
     
  4. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Musisz mieć nagrywarkę ihas żeby móc instalować (grać) gry XGD3 na dysku. Tylko one nagrywają 100%.
    A co do 97% - ja nagrywam cały czas tą metodą i wszystkie gry mi z płyty działają (około 12 płyt).
     
  5. bashioke

    bashioke Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdansk
    sa 2 wersje xgd3... Te najnowsze faktycznie działają tylko z ihasem, lecz niby jakiś starszy model mozna nagrac? Ale skoro nie dam rady nagrać tego tak to muszę poczekać na gotówkę, teraz tylko niech ktoś mi poradzi odnośnie spolszczenia skyrim ^^. W poprzednim temacie ktoś napisał że wystarczy wrzucić patch do folderu czy jakoś tak. Ale skąd go pobrać? ^^ i jak to dokładnie wykonać? Skoro mam mozliwość odpalania tylko z plyty to już wolę pl wersje :D
     
  6. yankesmm

    yankesmm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Odnośnie Skyrim. Ściągnij wersję Final PL od DOG29 możesz ją spokojnie wypalić nazwaną przez Ciebie metodą "97%" - będzie działać. Spolszczona wersja NIE DA się zainstalować na dysku, można grać tylko i wyłącznie z płyty. Jeśli koniecznie chcesz grać z dysku to wypal angielską wersję.
    Istnieje jeszcze jedno rozwiązanie w sumie najlepsze. Zrób sobie RGH. Wyjdzie Ci podobnie cenowo co nagrywarka iHas + opisywana wcześniej przejściówka sata/usb + zestaw 10 verbatimów a wszystkie problemy znikną:)

    No i nie pytaj skąd masz pobrać bo i tak nawet jeżeli ktoś wklei linka to zostanie on usunięty bo jest to niezgodne z regulaminem forum. Jeśli faktycznie jesteś całkowicie świeży poszukaj troszeczkę w wujku guglu:) Mi po wpisaniu tego czego szukasz odpowiednia strona wyskoczyła już na pierwszej karcie.
     
  7. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    raczej ihasem zalecane jest ją nagrać ,bo płyty przy słabym laserze mogą być lagi a zwykłą nagrywarką na dysk nie zainstalujesz i tak
     
  8. yankesmm

    yankesmm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    iHas do słabego lasera ma się nijak. Jak masz stosunkowo nową nagrywarkę nazwijmy ją kolokwialnie "niezajechaną" to nie powinieneś mieć problemów. iHas pozwoli Ci jedynie na wypalenie tych dodatkowych 3%. Skyrim'a PL czy to wypalanego iHas'em czy jakąkolwiek inną nagrywarką nie zainstalujesz na dysku.
     
  9. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    finalna podobno się na fat instaluje nagrana ihas, nie chodziło mi o laser nagrywarki tylko konsoli , a gra się doczytuje cały czas
    edit a na xbox360iso szukałeś?
     
  10. bashioke

    bashioke Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdansk
    czytanie ze zrozumieniem jest wielkim problemem co u niektórych ... Co do wersji polskiej to wiem że nie można jej nagrać na dysku. To po 1. Pytanie było czy zwykłą nagrywarką nagram w 100% ang. wersje skyrim. Którą będę mógł wgrać na dysk. Ale wiem że to też nie zadziała. Bo jest potrzebny IHAS. Wiec ten temat zamknięty. Zwyklą nagrywarką nagram 97%. Więc nie mówcie że się nie da. Bo się da i będzie działać ale tylko z płyty. I ostatnie najważniejsze... Piszę wyraźnie że potrzebuję patch do ang wersji skyrima żeby podmienić pliki to ktoś mi każe ściągnąć całą grę... Czy ja piszę po chińsku? Szukałem w google hasła : patch do skyrim PL xbox / dubbing pl xbox patch . Lecz nie mogę tego znaleść. Dlatego pisze to tutaj! Skąd mogę to pobrać żeby nie ściagać znowu 8gb plików tylko 100 mb. Dość jasno napisałem? :p
     
  11. yankesmm

    yankesmm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    To jasno odpiszę jeżeli nie masz RGH to nie dograsz żadnego patcha aby zrobić sobie polską wersję z angielskiej. I raz jeszcze że umieszczanie linków do tego typu plików na forum jest zabronione więc tego nie dostaniesz.
     
  12. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tej gry fizycznie nie ma pl też ,tylko modyfikacja jest na pl przez dog29 ,bo twórca się na konsole nie chciało pl wydać, więc zostaje tylko od nowa to nagrać
     
  13. bashioke

    bashioke Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdansk
    To jasno słabo wiesz a się wypowiadasz. Bo dograsz. Nawet sam dog to pisał w temacie. Gdy masz grę na dysku ang to zamiast pobierać ja od nowa pobierasz na tą samą nazwę skyrima DOGA i się pliki zamieniają. I już masz wersje PL którą wypalasz i możesz grać na xboxie. Kolejna osoba ktora próbuje wprowadzić w błąd... Co do umieszczania linków to już wiem. Ale istnieje jeszcze inna metoda poza forum tak? Szukam w necie ale nie mogę znalesc. Dodam że szukam wersji na torrentach bo to one podmieniają pliki.
     
  14. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    też nie wiem po co się pytasz jak wiesz , a szukać nikt nie będzie za ciebie
     
  15. bashioke

    bashioke Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdansk
    bo może ktoś ma to gdzieś zapisane? Albo ktoś pobierał i przynajmniej pamięta z jakiego serwera/strony? Teraz już wiesz czemu pytam?
     
  16. yankesmm

    yankesmm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Wiem i się wypowiadam:) jeżeli twoja konsola nie posiada przeróbki Reset Glitch Hack (RGH) a masz tylko przeróbke LT to patch od DOG29 na nic Ci się nie zda. Na konsoli z LT nie jesteś w stanie podmienić plików językowych do Skyrim'a. A w poście który został Ci zamknięty wiele osób w tym moderator podzielają moje zdanie. Chcąc grać w polska wersję MUSISZ nagrać nową płytę - natomiast nie musi ona być nagrana iHas'em.
     
  17. bashioke

    bashioke Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdansk
    Ja nie mówię o podmianie plików na konsoli tylko na dysku komputera.
     
  18. yankesmm

    yankesmm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Albo jesteś kompletnie leniwy albo już sam nie wiem... Dubbingu "od DOG29" w ten sposób nie jesteś w stanie dograć - nie będzie Ci się zgadzała suma kontrolna. Jedyną Twoją nadzieją będą napisy. Po 2 minutowym (dosłownie) szukaniu na forum (a ciężkie to nie było - w górnym lewym rogu masz takie okienko i taką małą lupkę) po wpisaniu słowa skyrim znalazłem ten oto poradnik z działającym linkiem:

    http://xboxforum.pl/artykuly-31/[poradnik]-spolszczenie-napisow-w-tes-v-skyrim-109018/

    Choć wg niego i tak będziesz musiał na nowo wypalić płytkę.
    A tak naprawdę to jeżeli od wczoraj próbujesz znaleźć spolszczenie to już dawno ściągnąłbyś przerobioną wersję.
     
  19. bashioke

    bashioke Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdansk
    DOG pisał na jednej ze stron torrentów że nie trzeba ściagać calej gry tylko pobierajac torent z jego wersja zmienic nazwe na taka jak a oryginal. I gra bedzie działać. To są jego słowa. Co prawda google kierowało mnie do nas na forum lecz zawsze wchodzilo na strone glowna... O lupce nie wiedziałem tym bardziej że tutaj niby nie mozna podawac linków do gier? Ale mniejsza o to. Że wypalic od nowa plytke bede musial to wiem... A nie sciagnalbym w ciagu doby bo moj internet co pare godzin sie rozlacza... Dzięki za pomoc :). Musicie mi wybaczyc ale jestem troche nerwowy... W szczegolnosci ze mam falcona i nieraz mam dosc tej konsoli... Gre teraz wypalilem na verbatimce poradnikiem z forum... Wszystko ładnie pięknie nawet 100% się nagralo. Gdy wrzucam w naped to widzi ze to skyrim. Lecz po wlączeniu mam ciagle czarny ekran a naped piłuje... Gdy poprzednim razem miałem skyrima to wystarczyl kilka razy reset a gdy był czarny ekran to naped nie działał... Teraz nie działa gra wgl a naped strasznie głośno chodzi ;/ ktos wie czego to moze byc przyczyna?
     
  20. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    xgd3 bardzo męczy napęd i tak będziesz miał z każda grą xgd3 dokupienie dysku do konsoli i nagrywarki ihas ci rozwiąże problem hałasu.jakbyś nie był sknera byś nagrał pl bez kombinowania, jak dostaniesz rroda po pewnie zawał będzie
     
  21. bashioke

    bashioke Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdansk
    Cóż taki mam już charakter. Nerwica też robi swoje hehe... Wersje PL również ściągne, a przynajmniej bede sie starał. A teraz wielka ciekawostka... Gra odpaliła po usunięciu save z poprzedniej wersji itp, napęd działa już trochę ciszej. Ale tez dziwna sprawa ;o. Ponieważ gra nagrala mi sie na dysku i odpala również z dysku bez problemów. A nagrywałem starym laptopem z nagrywarka pionerra RW DVD-R DL. Dokładnie taki mam na niej napis. I dodam ze zdziwił mnie fakt że pociągnela do 100% gdzie niby powinien być błąd przy 97%? Wersja ang ofc

    Co do RRODA :welcoming: Chce wymienić napęd jak na razie. Chciałem na początku zrobić jtaga ale to w końcu falcon... Na dodatek możliwe że i jeden z pierwszych ( jestem 2 wlaścicielem ). Mimo że napęd wymienie jestem w sumie przygotowany na rroda :p. Co prawda xboxa nie katuje ale myślę że upalne dni dadzą mu popalić. A wtedy napęd sprzedam oddzielnie za 30% ceny ;/ i kupie chyba slim. Zalezy co mi ludzie poradzą. Bo jak na razie jestem newbie.


    e: Link który mi podałeś jest do LT 2.0. A ja mam 3.0 i widziałem ten poradnik. Lecz z tego co wiem gry z LT 2.0 nie działają na LT 3.0. Czy jestem w błędzie?
     
Wczytywanie...

Poleć forum