1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana kodu i biosu z Hitachi-LG DL10N na Liteon DG-16D4S Mozliwa? Pilne!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xxroboxx, Luty 12, 2014.

  1. xxroboxx

    xxroboxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Otóż uszkodził mi stary napęd płytę dokładnie nie źle porysował po czym teraz w ogolę nie widzi płyty. Chodzi dokładnie o Xbox 360 slim!

    Nie rozbierając go zobaczyłem na pewna stronę gdzie niby spisane są modele każdych napędów

    No i wtopa kupiłem Liteon Dg-16d4s a miał być hitachi-lg dl10n <--- ten o to model można kupić jedynie w Niemczech chociaż jestem z UK to i tak wysyłka od 4 do 8 dni...

    Potrzebuje to zrobić jakimś innym sposobem czytałem ze można zrobić coś takiego:

    Zgrywasz bios z oryginalnego napędu
    Wyciągasz z niego klucz, za pomocą JungleFlasher
    Ściągasz bios do aktualnego napędu ( jak kupiles liteona, to do liteona )
    Otwierasz w JungleFlasher i klikasz na metodę manual spoof
    Tam wpisujesz DVDKey ( klucz ) z swojego oryginalnego napędu
    Wybierasz Spoof AS ( tu wybierasz opcje takiego napędu jaki miałeś fabrycznie w konsoli )
    Dajesz SAVE, tak spreparowany firmware wgrywasz do nowego napędu.

    Czy jest to realne na dzisiejsze czasy bo temat był z 2010 roku??

    Proszę o kontakt bo jak nie to ten wyśle i kupie z niemieć specjalnie. Wiec proszę was o pomoc! Dziękuję!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    W Twoim przypadku jedynie LTU, czyli wymiana pcb i lasera, żeby dostać klucz dvd trzeba zrobić Rgh na chwilę gdyż nie ma możliwości odczytania w inny sposób klucza dvd. W razie co zapraszam.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka



    Niestety nie.
     
  4. xxroboxx

    xxroboxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli nie ma innej możliwości ?
     
  5. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Rgh jak nie grasz na xbox live. Jak grasz na xbox live to rgh żeby klucz wyciągnąć i dokupić sobie taki napęd jaki ta konsola miała+pcb i wgrać ltu z dvd key. Innej opcji nie masz. Rgh to napęd ci nie potrzebny jest, ale na xbox live już nie pograsz.
     
  6. xxroboxx

    xxroboxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No nic kupilem ten z niemiec naped ma taki same parametry jak moj czyli rom model i reszta wiec wystarczy tylko wlozyc taki sam i wszystko bedzie ok ? czy muszę coś jeszcze robic ?

    A kupilem ten:

    Xbox 360 Slim Hitachi-LG DL10N 0500AA DVD-Drive → Xbox 360 S, 0500 | eBay

    A moj jest taki Dodam ze przerabiac nie chce wszystko ma byc orginalne czyli ma dzialac na orginalnych plytach.

    [​IMG]
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  8. xxroboxx

    xxroboxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha to mnie pocieszyles....

    Teraz doczytalem ze trzeba zmienić plytke pcb z starego do nowego dysku i powinno wszystko dzialac.

    Wiec ciezko komus napisac ze tylko takie rozwiązanie jest najlepsze.

    Z drugiej strony dziwne bo jak naped siadnie i elektronika w napedzie to co dalej ?? Nic wiecej nie pozostaje jak zakup nowej konsoli... a myslalem ze jakos latwiej idzie to zalatwic.
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jesli pcb masz sprawne to jak najbardziej mozesz zmjienic i wystarczy
     
  10. xxroboxx

    xxroboxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myślę ze tak bedzie nie naruszone bo z tego co widziałem to cos z napędem bylo nie tak bo rysowal całkowicie plyty działał czytał lecz porysował 2 nowe płyty kompletnie wiec raczej laser lub cos w napędzie się uszkodziło.
     
  11. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To pewnie coś od mechaniki napędu lub laser, mogłeś zobaczyć przeczyścić .Elektronika będzie z tego napędu na 99procent sprawna. Zamień zobacz daj znać.
     
  12. xxroboxx

    xxroboxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No myslalem otwierac ale nie mialem czasu wiec mowie kupie nowy tez mam taka nadzieje jak cos dam znac.

    Pozdrawiam i dzięki ze mogłem na was liczyć!
     
  13. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zmiana eletroniki to tylko przelutowanie kabelków i wpięcie kilku taśm. Kup taki jaki był fabrycznie ale rgh musisz i tak zrobić bo DVD Key z tego nie wyciągniesz.
     
  14. xxroboxx

    xxroboxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli elektronika nie wystarczy dziwne bo na aukcji ewidentnie pisze ze wystarczy sama elektronika do wymiany i powino wszystko smigac. Naped kupilem taki sam jaki jest w tym xbox wiec napewno powino byc ok. juz i tak wsadzilem 150 zl z czego musze naped zwrocic wczesniejszy bo myslalem ze bedzie ok... teraz jeszcze rgh trzeba robic omg... toz to nie oplacalny biznes jak konsole mozna dorwac za 600zl...
     
  15. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli w twoim napędzie padł laser, i może coś mechanicznego to tylko wyciągasz pcb i montujesz w nowym napędzie nie potrzebujesz żadnego Rgh do tej operacji. Jeżeli chcesz użyć innej płytki pcb ( jedynie płytka ltu ) to w takim wypadku potrzebujesz zrobić Rgh żeby dostać klucz dvd, btw zanim kupisz coś kolejnego zastanów się i przede wszystkim rozbierz konsolę i napęd zobacz czy w tym napędzie nie widać jakiejś mechanicznej usterki. Koszt w serwisie w zależności od diagnozy 100~300.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Yyyyy po co ma wyciagac klucz skoro zamieni pcb....

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Dokładnie jak ~opeael2 i Orso. zamień tylko płytki PCB i będzie raczej OK. Z moich wniosków wynika że winą rysowania płyt jest uszkodzony prawdopodobnie laser (za wysoko wysunięty) lub coś z mechanizmem, więc sama elektronika napędu jest sprawna.
     
Wczytywanie...

Poleć forum