1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana napędów nieprzerobiony na przerobiony

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lov2xlr8, Luty 4, 2015.

  1. lov2xlr8

    lov2xlr8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, szukalem troche tego co mnie interesuje jednak nie znalazlem prostej odpowiedzi.
    posiadam w xbox 360 naped nie przerobiony a w rece wpadl mi prawdopodobnie naped przerobiony
    (ma naklejke flaashxbox.dbv.pl) pytanie brzmi
    1. czy jak poprostu zamienie napedy to czy cos sie zlego stanie czy bedzie to dzialalo?
    2. jesli to nie bedzie dzialalo to domyslam sie ze trzeba z oryginalnego napedu wyciagnac klucz i wrzucic do tego przerobionego. czy jest gdzies opis krok po kroku dla ciemniaków jak tego dokonac??
    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    1. Nic się nie stanie, bo naped działać nie będzie.
    2. Tak, trzeba zmienić klucz. Robisz tak jak zwykły flash napedu tylko wgrywasz go do napedu który ma być przerobiony.

    Swoją drogą niepotrzebnie kombinujesz. Ostatnie bany były w 2009r.
     
  4. _-=JOGGI=-_

    _-=JOGGI=-_ Banned Xbox One Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieżuń
    Jaki napęd chodzi mi o wer i jaka ty masz wer konsoli
     
  5. lov2xlr8

    lov2xlr8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    patrząc po tym temacie http://xboxforum.pl/threads/faq-flashowanie-napedow-dla-zielonych.106397/ to w konsoli mam albo Philips Lite On albo tez BenQ, a ten co mam luzem i wydaje sie przerobiony to Philips & BenQ HW Ver J-DA1A4.

    teraz jeśli miałbym z napędu w konsoli wyciągnąć jego nr i wrzucić do napędu niby przerobionego, to czy zrobię to na laptopie? i jak to zrobić? czy po prostu nie bawić się w to?
     
    Ostatnia edycja: Luty 5, 2015
  6. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dać fachowcowi.
     
  7. lov2xlr8

    lov2xlr8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gdybym chciał iść na łatwiznę to nie zakładał bym tematu na forum, liczyłem na pomoc
     
  8. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    OK. Rozumiem. Po prostu jeśli robisz to pierwszy i jedyny raz, to troszkę będziesz musiał pokombinować.
    Tutaj kompendium z linkami http://xboxforum.pl/threads/lt-zrob-to-sam.106395/
    Jeśli czegoś nie rozumiesz, to dopytaj. Fachowców tu sporo.
     
  9. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    No to najpierw powiedz jaki masz napęd ten nieprzerobiony

    Wysłane z mojego HTC One max
     
  10. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  11. lov2xlr8

    lov2xlr8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie czytałem wcześniej trochę i jeśli źle rozumuje to wyprostujcie mnie. napęd który chce wcisnąć do konsoli to Benq, ten w konsoli prawdopodobnie też Benq albo Philips Lite On, jak jutro rozbroję konsole to będę wiedział. i teraz żeby wyciągnąć key z tego co mam w konsoli to podpinam z niego tylko kabel sata do kompa i key wyciągam jungleflasherem tak? zapisuje sobie ten kod np w notatniku i podpinam napęd przerobiony, czytam z niego wsad z i zmieniam tylko key i zapisuje wsad ? i to tyle?
     
  12. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Musisz mieć probe jeszcze jak to liteon

    Wysłane z mojego HTC One max
     
  13. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    I kodu nie zapisujesz w notatniku jakimś tylko plik zgrywasz.
     
  14. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Tylko po co zamieniac te napedy ?? Bo nie kumam jak wyciagniesz klucz z tego co masz to rownie dobrze mozesz do niego rzucic przeróbke.
     
  15. lov2xlr8

    lov2xlr8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    myslalem ze zmiana kodu jest prostsza niz tobienie calego LT. tak mialbym naped przerobiony i oryginal
     
  16. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dlatego najpierw proponowałem Ci zwrócenie się do fachowca. Czasami nie warto kombinować dla paru groszy. Zakup probe też kosztuje (chyba, że potrafisz zrobić sam). Jeśli dla Ciebie niesie to w sobie jakąś wartość edukacyjną lub sporą dawkę samozadowolenia, wtedy kombinuj.
     
  17. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    jest to praktycznie to samo jeżeli chodzi o nakład pracy/czasu. Dodatkowo jeżeli napęd który masz w konsoli jest inny od tego co masz, to podmian napędu nic ci nie da, bo masz w konsoli coś takiego jak OSIG, czyli sparowanie konsoli z konkretnym modelem napędu. Musiałbyś spoofować napęd, o ile spoofing na LT 3.0 jest dalej możliwy (dawno już w temacie LT nie siedziałem). Dodatkowo nie wiesz jaka przeróbka siedzi wewnątrz tego dodatkowego napędu. Sporo niewiadomych do sprawdzenia... łatwiej, szybciej i pewniej wyciągnąć własny napęd i przerobić na LT 3.0.
     
  18. lov2xlr8

    lov2xlr8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no i wszystko pieknie mi wyjasniliscie, za co oczywiscie dziekuje. w takim razie odpuszczam temat a naped sprzedam. a swoja konsole zlece komus kto mi przerobi na jtag/rgh. mam w sumie jedna cala konsolena czesci bez plyty glownej. jeszcze raz dzieki, temat do zamkniecia
     
  19. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Przy lt3.0 ostatnio robilem spoof z benq na liteona i gry x xgd3 smigaly bez problemu
     
  20. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    tak, ale z tego co pamiętam spoofowanie na nowym firmware nie jest już bezpieczne... sam pamiętam, że do swojego jasera musialem kupić specjalnie benq, bo miałem wymieniony na liteona ze spoofem
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Można spoofowac napedy, ale tylko z tej samej grupy, czyli tych obsługujących xgd2 albo xgd3.
     
    petroz lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum