1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana napędu kilka pytań.

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez loza66, Marzec 5, 2015.

  1. loza66

    loza66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam, znajomy zapytał mnie czy wymienię mu napęd z Liteona na Samsunga.

    I mam kilka pytań, czytając poradnik (dosyć stary, dlatego zadaje pytania) natknąłem się na:

    "Wyłączamy konsolę i PC, uziemiamy obudowę xbox’a z obudową PC za pomocą kabla, który przewodzi prąd. Odłączamy wszystkie napędy w PC.
    Należy pamiętać aby tacka była do połowy otwarta czyli jeżeli nie korzystamy z Xecuter connectivy kit lub Xtractor 360 to podłączamy zasilanie z konsoli i po uruchomieniu konsoli ręcznie wysuwamy tackę napędu do połowy po czym podłączamy kabel SATA z komputera do napędu."

    Gdy wygrałem Klucz do Liteona dwa dni temu żadnej tacki nie wysuwałem, i nie łączyłem obudowy xboxa z obudowa PC - czy jest to konieczne ?


    I jeszcze jedno, czy ktoś ma może link do paczki/strony z LT pod samsunga i benq ?

    Dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Kolego jak podmienisz liteona na samsunga to gry z xgd3 pod lt3.0 działać mu nie będą. Liteona najlepiej zamienić na liteona albo ewentualnie na benq. A co sie dzieje z tym liteonem ze chcesz go wymieniac ??
     
  4. loza66

    loza66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    po prostu padł, a samsunga mu kumpel oddał.
    ale czytam, że jak wgram lt 2.01 to będzie ok, czekam dalej na odpowiedz na moje pytania.
     
  5. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    No z tego co wiem to na 2.01 tez bedzie lipa. Jaki model tego samsunga ms25 czy 28 ?
    Skąd bierzesz zasilanie do napędu ? z konsoli czy masz dedykowane zasilanie typu xtractor
     
  6. loza66

    loza66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mam dodatkowe Pytania.

    Oryginalnie był LiteOn. Przyszedł Benq VAD6038.

    Wgrałem do niego: Oryginalny FW orig-04421C-A020.bin + key z liteona. Benq UnLock --> Write --> Qutro.
    Odpaliłem napęd wrzucam pierwszą lepsza płytę ale długo ją czyta i nic więcej. Czy jak dokonam aktualizacji która wyskakuje a następnie wgram flash który wcześniej przygotuje tutaj (http://xboxforum.pl/threads/spoof-czyli-podmiana-napedu-na-inny.3956/) będzie śmigać ? Pozdrawiam.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Musisz zrobić spoof na liteon 0251, a to tylko w lizard toolbox
     
  8. loza66

    loza66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    może jakiś link albo poradnik ? szukam i nie moge znaleźć zadnego poradnika, a jak juz to po angielsku

    czy w toolbox 4.8 tego nie zrobie ?

    Info Nie pisz post pod postem, edytuj. Jeżeli chcesz odświeżyć dawno nieruszany temat, usuń swoją poprzednią wypowiedź i napisz nową

     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Marzec 9, 2015
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wow toolbox tym programem nie zrobisz to niczym dinozaur. Na intuicję zrób spoof w lizard toolbox
     
  10. loza66

    loza66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    mam już ten lizard toolbox.

    wybieram zakładkę CWF generator potem advencted viev. wrzucam orig-02510C-1c000 jest ok, a jak chce wrzucić LTPlus-0442-v3.0 to program się zawiesza, co jest ? próbowałem na laptopie i to samo :/
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wrzuć tylko na dole fw do benq. Wybierz po kolei spoof na liteon 02510 i wklej klucz., następnie zapisz i wgrywasz w jf.
     
  12. loza66

    loza66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    czyta mi kazdy FW tylko nie ten pier************* LT PLUS 0442 v3.0 nie mam pojecia co jest, cholera.

    Macie wy jakieś pomysły ?
    A Może ktoś by mi mógł u siebie ten plik utworzyć ? bo mnie szlag trafia, próbowałem na laptopie i tak samo zawiesza brak odpowiedzi i chu* już nerwy mi puszczają

    wersja lizard toolbox to 1.6 beta
     
    Ostatnia edycja: Marzec 10, 2015
Wczytywanie...

Poleć forum