1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana napędu - Xbox 360 S

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez knochos, Marzec 4, 2012.

  1. knochos

    knochos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Maków Mazowiecki
    Witam, przepraszam jeśli taki wątek już pojawił się na forum, ale potrzebuję odpowiedzi.

    Posiadam:
    Xbox 360 Slim 250 gb
    Model: 1439
    Data produkcji: 02-11-2011

    Napęd do konsoli: Liteon
    Model napędu: DG-16D5S
    Firmware napędu: 1175

    Z tego co wiem flash tego napędu na daną chwilę jest niemożliwy, a i z tego co mi powiedział Rafael666 prace na ten temat ucichły.
    Więc pomyślałem o zmianie napędu na jakąś starszą wersję liteona pasującego do Slima. Na allegro znalazłem kilka napędów, a mianowicie:

    1. MODEL Philips & Lite-On DG-16D2S
    FW ver: 74850C

    2. MODEL SLIM LITE-ON DG-16D4S 9504

    3. MODEL SLIM LITE-ON DG-16D4S 0225
    CHIP MXIC

    I teraz mam pytania odnośnie tego :)

    1. Czy każdy z tych podanych modelów będzie pasował do mojej konsoli i nie będzie po zmianie żadnych problemów ?
    2. Który z nich wybrać ? Który z nich jest najlepszy i dlaczego ? :)

    P.S. Istnieje jeszcze jedna opcja. .mam kumpla który również ma xbox 360 slim, ale zakupił go dużo wcześniej przede mną, więc możliwe, że istnieje opcja iż on posiada starszą wersję napędu. .jeśli zamieniłbym się z nim napędem to czy nikt z nas nie miał by potem problemów z konsolą ? :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Nie mozna zmienic napedu.

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  4. knochos

    knochos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Maków Mazowiecki
    A mógłbyś mi dokładnie wytłumaczyć dlaczego zmiana napędu nie jest możliwa ? :)
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Każdy napęd ma klucz i odpowiadający mu taki sam w płycie głównej. One muszą się zgadzać. Więc taka luźna podmianka nie wchodzi w gre bo to nie zadziała.
    Do twojego napędu jeszcze nie ma oficjalnego rozwiązania jak wyciągnąć klucz, więc jeśli miałbyś kupę szczęścia i wyciągnął klucz poprzez RGH (o ile płyta gł. to trinity) to będzie ci brakowało DVD Serial'a

    Naturalnie DVD Serial możesz spisać z naklejki na napędzie, ale to i tak jest praktycznie nie możliwe żeby luzem go dopisać, tak jak to ma miejsce w przypadku DVDKEY. Wiem bo próbowałem.

    Ktoś tam ponoć wrzucił bez problemu DVDKEY i DVD Serial do starego napędu (tego który podałeś w pozycji nr,. 1) i mu działało.
     
  6. knochos

    knochos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Maków Mazowiecki
    Czyli pozostaje mi czekanie na to aż komuś uda się wyciągnąć klucz z mojej wersji napędu i wtedy będzie możliwe przerobienie konsoli, tak ? :)
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  8. knochos

    knochos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Maków Mazowiecki
    Ok, dzięki za informacje ;)
     
  9. Kaczka840

    Kaczka840 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wymiana napędu

    Witam podłącze sie pod temat, jezeli mam DVD key ze slima obojetnie jakiego to czy moge np zamontowac naped BENQ,SAMSUNGA czy HITACHI, Liteon 16D2S?
     
  10. Wrona93

    Wrona93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    109
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    LPA
    Jak cos mam do sprzedania naped do Slima mam rgh i lezy posiadam dvd key.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Zmiana napędu - Xbox 360 S

    Nie,mozecie wymienac napędów. Tylko plytki tx obecnie.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum