1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana napędu z BENQ na Liteon + LTplus

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez petroz, Grudzień 5, 2010.

  1. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Witam!

    Chciałbym wymienić napęd w mojej konsoli z powodu uszkodzenia mechanizmu napędu. W konsoli posiadam napęd BENQ i chcę w jego miejsce zamontować Liteon 74850C. Na chwilę obecną udało mi się już wyciągnąć klucz i firmware z BENQ, ale nie wiem jak dalej postępować w przypadku podmiany. Czy teraz powienienem na tego Liteona wgrać flash z BENQ LT+ z moim kluczem z BENQ, czy też powinienem wgrać firmware z Liteona LT+ dla 74850C wraz z kluczem BENQ. Proszę o odpowiedź. Sprawa jest dla mnie bardzo ważna.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Klucz z Benq i LT+ dla LiteOn'a 74850C
     
  4. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Dzięki. Już do tego doszedłem. Jako source FW z Benq, a jako target FW dla Liteona z LT+. Miałem problemy z wrzuceniem FW do napędu, ale dosflash załatwił sprawę. Wszystko gra. Dzięki i temat do zamknięcia.
     
  5. domel12

    domel12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ej mam pytanie mam konsole xbox 360 z napedem benq (Liteon-Philips)VAD6038 i chce sie dowiedziec czy mi beda chodzic najnowsze gry
     
  6. hankok

    hankok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na "ej" to tramwaj staje - jak sie nie wezmiesz za czytanie to nie beda.
     
  7. ufoludekcrezy

    ufoludekcrezy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska .
    Panowie mam pytanko akurat widzę podobny temat czy mogli byście rozwiać moje wątpliwości czyli da się grać w najnowsze gry na napędzie liteon mimo to iż domyślnie moja konsola oryginalnie miała napęd BenQ. Wystarczy wgrać firmware lt+ i klucz podmienić z BenQ i wszystko będzie działać czy się mylę na grze online mi nie zależy i tak mogę grać tylko w offline a tak nawiasem słyszałem że te liteon są dużo lepszymi napędami co do czytania płytek czy to prawda. Dwa pytania w jednym Prosił bym o odpowiedź mądrzejszych .


    Bo słyszałem że trzeba mieć oryginalny napęd jaki domyślnie był wsadzony do konsoli czy to prawda. Inaczej gry nie pójdą. ?
     
  8. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    mozna zamieniac napedy... ja mialem samsunga i zadna gra z ap2 mi nie chodzila, wec podmienilem naped na benqu i mam LT+ , gram obecenie w nfs a assasin pl smiga az milo
     
  9. loRdRumek

    loRdRumek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Dodam tylko, że od dawna już spoof jest zagrożony banem :) Więc jeżeli będziecie grać po live - szykujcie się na banana :)
     
  10. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    W jungleflasherze przygotowujesz plik bin w następujący sposób:
    1. jako source wybierasz zczytany z benq firmware - jeżeli nie masz firmware a jedynie sam klucz, to chyba trzeba wtedy przygotować obraz najpierw dla Benq, a następnie z niego spoofować na Liteona, ale nie jestem pewnien.
    2. jako target wybierasz firmware LT+ dla twojego Liteona
    3. naciskasz spoof source to target
    4. w opisie targeta powinno ci się pojawić, że jest to Liteon spoofowany na Benq z firmwarem LT+ (najnowsza wersja JungleFlashera).

    Tak przygotowany firmware wgrywasz zgodnie z instrukcją wrzucania flasha do Liteona - zdecydowanie polecam pod dosem, bo pod windą zawiesza się.
    Ja gram tylko offline na zbanowanej już konsoli z przywróconym stanem z przed bana (była oflagowana, ale flaga została zdjęta) i gry z ap 2.5 chodzą i nie spowodowały ponownego oflagowania.

    Pozdrawiam!
     
  11. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak zbanowana i nie oflagowana?
    Chyba coś Ci się pomyliło ;]
     
  12. ufoludekcrezy

    ufoludekcrezy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska .
    Mam jeszcze jedno pytanko związane ze zmianą napędu pewien pan na allegro dziwnie opisał swój sprzedawany napęd za cytuje go .

    sprawa się tyczy sprzedawanego przez nie go samsunga
     
  13. orzelorzel

    orzelorzel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no tak samsung spoof nie biędzie działał, tak poza tym to nie ma lt+ na szajsunga, tylko benq i liteon
     
  14. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    potwierdzam.. sam wywalilem samsunga i wsadzilem benqu
     
  15. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Może źle to ująłem. Dostałem bana i została oflagowana. Następnie przywróciłem stan z przed bana (grzebanie w pamięci NAND konsoli i dump secdata.bin) i nie mam flagi.
     
  16. ufoludekcrezy

    ufoludekcrezy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska .
    Pewien pan z allegro powiedział mi że to działać nie będzie że spoof w przypadku lt plus nie działa i że konsola nie będzie współpracować z napędem podmienionym z orginalnego np Benq to jak to w koncu jest działa czy nie działa ten koleś z z allegro wgrał mi w ten zakupiony liteon zwykłe LT bo niby nie da sie bo nie bedzie działać mi wogule i gry nie będą smigać. ??
     
  17. pajdabboy

    pajdabboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przylaczam sie do pytania.

    mialem wczesniej naped benq i chce go zamienic na liteona z lt +

    przy flashowaniu wybieram soft dla litka lt+ , robie spoof na moj stary benq
    flash przechodzi ale po wlozeniu pytki do napedu ta raz sie zakreca i koniec ?
    jakies sugestie

    pozdrawiam
     
  18. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie można robić spoofa na lt+
    Ile trzeba Wam tłuc to do głowy.
    BTW
    pewnie masz już flage...
     
  19. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    to kup benq i po klopocie :)
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Mam cię:p można robić spoof
    Lite-on za benq, benq za lite-on, zapewne można też robić samsung za hitachi. napęd który obsługuje ap można wymienić na inny obsługujący ap. Benq z liteonem testowane wielokrotnie. Koniec kropka!
     
  21. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Z tego co było mówione to nowy dash wykrywa spoofa.
    akir pewnie osobiście to sprawdzałeś, ale na nowym dashu tez?
    Tak czy inaczej jednego jestem pewien.
    chcesz grać na livie to nie mozesz mieć spoofa :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum