1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana "Płyt" na Jtagu.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez bemben1991, Kwiecień 20, 2011.

  1. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Witam. Wie ktoś jak można w prosty sposób zmieniać płyty na Jtagu ponieważ np. w grze Dead Space 2 gdy pojawi się napis "Please Instert Disc 2" niewiem co zrobić gdy rozpakuje 2 płytę i uruchomie to nadal pojawia się napis żeby wpierw włożyć 1 plytę. w Mass Effect 2 i Castlevani nie było z tym problemu...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zg2yt

    zg2yt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. Neski

    Neski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
  5. zg2yt

    zg2yt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jest plugin do dash launcha nie do fsd, ten sam co ja podalem.
     
  6. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    a Możesz mi powowiedzieć jeszcze jak to sie z czym jes ;) bo słyszałem o tym ale nigdy nie umiałem tego jakos zrobic....
     
  7. Neski

    Neski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Ogólnie rozumiem że masz JTAG, masz FSD ? - Free Style Dash?

    i czy wrzucałeś kiedyś Dash Launchera sam :)
     
  8. Neski

    Neski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    podałem " Disk Swapper v1.1 DashLaunch Plugin"
    podałeś " Disk Swapper v1 Beta DashLaunch Plugin" :p
     
  9. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Nie używam FSD :) wszystkie gry odpalam przez XEXMenu :) i dlatego zależy mi żeby to jakoś zrobic ;)
     
  10. Neski

    Neski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Dlatego pytam :) czy instalowałeś już może sam Dash Launchera - i czy wiesz jaką możesz mieć wersję :p
     
  11. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    mam Dash launchera ;) tylko wersje 2.1 jak sie nie myle ale napewno ta z nowszych ;)
     
  12. Neski

    Neski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    wiesz jak wpisywać co pod jakim klawiszem ma się uruchamiać, np jak zrobić żeby Xex odpalał się zamiast głównego menu konsoli? :)
     
  13. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    No umie bo kiedyś zrobilem tak FSD :) ale chodzi o to że on się włancza dopiero jak odepne Dysk USB. Jak mam podpięty dysk USB to włącza sie normalny Dash
     
  14. Neski

    Neski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    troszkę dziwnie, u mnie odpala się FSD :)
    no nic, zasada działania pluginu jest podobna jak wpisywanie właśnie tego co ma się uruchomić na starcie

    Instalacja pluginu :
    install
    =======
    -add to dash launch plugins
    ie:
    [Plugins]
    plugin1 = Usb:\swap.xex

    - oczywiście przykładowa
    no i musisz utworzyć pliczek "multi.ini"
    a w nim zapisać przykładowo :

    [454108DF]
    disk1 = Hdd:\Content\0000000000000000\454108DF\00007000\831BBD71B701B42512FF
    disk2 = Hdd:\Games\Dead Space 2\Disc 2\
     
  15. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Ok :) sprubóje ;D Jak coś nie będe wiedział to napisze :) a możesz mi powiedzieć jak mam zrobić żeby FSD uruchamiał się z podpietym dyskiem USB ?
     
  16. Neski

    Neski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    uruchamianie się FSD nie powinno mieć wpływu na to jaki soft się uruchamia. Prześlij swój plik launch.ini i zobaczymy czy to tam coś siedzi ;)
    ewentualnie jeszcze opcje Launchera których nie włączyłeś;)
     
  17. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    "[454108DF]
    disk1 = Hdd:\Content\0000000000000000\454108DF\00007000\83 1BBD71B701B42512FF
    disk2 = Hdd:\Games\Dead Space 2\Disc 2\
    "
    Czemu to jest tak skoro u Mnie gra jest USB0:\GryXbox360\Dead Space 2\Disc 1 a pózniej mam 2 folder Disc 2 :)

    a Mój Pliczek Launch.ini wygląda tak
    [QuickLaunchButtons]
    Default = Hdd:\FSD\default.xex


    [Settings]
    pingpatch = true
    contpatch = true
    fatalfreeze = true
    regionspoof = true
    dvdexitdash = true
    xblaexitdash = true
    nosysexit = true

    i dopiero sie odpala po odlaczeniu dysku USB.
     
  18. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @bemben1991:
    Chyba logiczne, że jeżeli u ciebie ścieżka wygląda inaczej to musisz wpisać własną.

    Nie masz na tym dysku USB pliku Launch.ini? Może jest ukryty.
     
  19. Neski

    Neski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    na dysku USB nie musi być tego pliku :p

    Mój plik launch.ini wygląda tak :

    [QuickLaunchButtons]
    BUT_X = Hdd:\Content\0000000000000000\C0DE9999\00080000\C0DE99990F586558
    Default = Hdd:\fsd\default.xex
    BUT_A = Usb0:\Games\Tekken6\default.xex

    [Settings]
    nxemini = true
    pingpatch = true
    contpatch = true
    fatalfreeze = true
    regionspoof = true
    dvdexitdash = true
    xblaexitdash = true
    nosysexit = true
     
  20. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @Neski:
    Pomyśl, jeżeli po podłączaniu dysku USB, Dash Launch zachowuje się inaczej to prawdopodobnie z USB wczytuje nowy plik konfiguracyjny.
     
  21. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    To jak to zrobic żeby z USB się wczytywał FSD ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum