1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana przeróbki - z LT 2.0 na 3.0

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Celtic172, Luty 17, 2013.

  1. Celtic172

    Celtic172 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pewnie był gdzieś taki temat i pewnie oberwie mi się za "nieszukanie"... Przeczytałem trochę tych tematów i mam TAKI MĘTLIK że już sam nie wiem co ja chcę zrobić...

    Oddałem do przerobienia XBOX'a jakiś czas temu. Prawdopodobnie wgrał mi tam przeróbkę LT 2.0. Prawdopodobnie, nie jestem pewien, nie wiem jak to sprawdzić. Nie mam też żadnego klucza napędu, żadnych kontrolerów IDE/SATA, nic.

    Chcę po prostu się dowiedzieć, jak, w jaki sposób, i czy w ogóle można wgrać LT 3.0 na już istniejącą przeróbkę.

    A konkretniej, chodzi mi tylko o jedną, jedyną grę - Dishonored. Bo nagrałem ją normalnie, jak wszystkie, i wyskakuje błąd że "płyta jest brudna", a potem że niewłaściwy nośnik.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kamil126

    kamil126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    81
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radomyśl Wielki
    Mozna sflashowac na LT 3.0 jezeli masz klucz napedu i kabelek sata.
    A zeby dzialal ci Dishonored na Lt 2.0 to musisz go nagrac z topolgy data poszukaj na np. torrentach tam czesto przy wstawce jest napisane ze mozna nagrywac pod lt 2.0
     
  4. Celtic172

    Celtic172 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No właśnie nie mam...i z tego co widzę to w cholerę zachodu z tym kluczem.
     
  5. sierasie

    sierasie Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lipno, Poland, Poland
    Jaki napęd ? Jeżeli benq, to jest spoko. Jeżeli Liteon więcej zabawy. Mianowicie w Benq. Podłączasz napęd pod sata, a zasilanie bierzesz z konsoli. Włączas komputer, potem konsole. Wciskasz F8 na klawce, i wyłączas podpis sterówników (bodajże przed ostatnia opcja). Uruchamiasz JF jako aministrator. W zakładce MTK Flash wciskasz Unlock Benq. Później intro/device ID i na koniec read. Program zapyta gdzie zapisać pliki, wtedy sobie wybierasz gdzie chcesz. Potem w zakładce Firmware tool ... spoofujesz wyciągnięte fw z lt 3.0, zapisujesz nowe FW do pliku. Potem w MTK Flash Wciskasz write, podajesz adres do zrobionego przez spoofing FW, skręcasz konsolę i cacy ;)


    Jak jakiś problem, to daj loga. Rób to co jest wyżej tylko gdy masz napęd Benq. Do liteona dam Ci instukcję, jak w 5 minut zrobić probe. - bo w liteon jest potrzebna. Mam nadzieję, że pomogłem.

    Jak zrobić probe liten - proste. Potrzebny kawałek cienkiego kabla, i igła.

    [​IMG]

    nie kupiesz switcha, kawałek kabla i igła. To Cię interesuje.

    Mianowicie. Skumałes o co chodzi ? To do roboty:
    Instrukcja

    1. Ten rozcięty kabel połącz ze sobą, a cały kabelek zailający do napędu i do płyty głównej konsoli. Uważej żebyś nic nie rozerwał.
    2.kabelek sata podepnij do kompa.
    3.Włącz konsole z podłączonym kablem od TV, bo inaczej Ci się po 5 min wyłaczy/
    4.Włącz kompa, i wciskaj F8. Wyłącz podpisy sterowników, czy jak to się dokładnie nazywa.
    %.Wejdź w JF. - jako admin oczywiście.
    Wejdź w zakładkę DVD Key, i wybierz Phate Key.
    Potem jak Ci wyskoczy okienko Tak lub nie.
    Rozerwij ten przecięty kabelek. Przyłóż podpiętą giłę do kabla - do tego punktu (ostatni mały lut przed tym dużym) Jak coś to jeszcze w necie się zorientuj, gdzie dokłądnie przytknąć. Ale myślę, że obrazek Ci wystarczy. Teraz kliknij tak
    [​IMG]
    A następnie zerwij se sobą , czyli połącz ten rozerwany kabel.
    Potem jak zobaczysz coś takiego : [​IMG] to odłuż igłę z tego punktu na płycie napędu. Znów rozerwij ten przerwany kabelek co go łączyłeś - na 5 sekund. (Policz dokładnie te s, bo to jest ważne). Po tych 5 sekundach zerwij spowrotem ten kabel do kupy i wcisnik ok Powienieneś otzymać komunikat, gdzie chcesz zapisać pliki.

    Koniec. W razie problemów, wyślij mi loga z FW, tylko tu, a nie na PW
     
  6. Celtic172

    Celtic172 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Konsolka z 2009 roku, czyli napęd LiteOn.
     
Wczytywanie...

Poleć forum