1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana regionu konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez klaudiusz991, Maj 9, 2010.

  1. klaudiusz991

    klaudiusz991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problem z regionem konsoli. Otóż mam konsolę z usa (ntsc-us), i chciałbym ją przerobić na pal. Wiem, że się da m.in. za pomocą chipa o nazwie 'Infectus v2'. Kiedyś ktoś na allegro pisał, że się tym zajmuje, ale aukcja już wygasła. W guglach dużo na ten temat nie znalazłem, więc zwracam się tutaj do osób obeznanych. Jeśli ktoś zna jakiś serwis czy osobę, która się tym zajmuję byłbym bardzo wdzięczny. Notabene, ja jestem zielony w tym sprawach.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Tańszym rozwiązaniem będzie wgrać do napędu odpowiednie iXtreme i ściągać gierki REGIONFREE, które bez problemu będą chodzić na takiej konsolce :)

    Pozdro !
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Kiedyś to było możliwe teraz już nie. Nie ma mozliwosci zmiany regionu.
     
  5. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Spróbuj u Juchego, ale nie wiem czy on się jeszcze tym zajmuje. Zagadaj tak wiesz nie oficjalnie, ale jak kumpel z kumplem. :)
     
  6. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Zmiany regionu gry, czy konsoli ??
    Touch!, sprecyzuj trochę odpowiedź :p


    Bo gry przcież można, np:
    ALAN WAKE [wave 6][region free]
     
  7. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Przerabiac gry tez kiedyś można było. Konsoli tez kiedyś teraz nie. To ze Alan jest region free to nic nie znaczy, bo ta gra od początku taka jest i nikt jej nie przerabial. Jest trochę na rynku takich gier które na pudelku maja pal/ntsc a są rf
     
  8. klaudiusz991

    klaudiusz991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dowiedziałem się, że gdy konsola ma wersję dasha poniżej 7371 to bez problemu da się zmienić region konsoli. Niestety wersja mojej konsoli to 2.0.8955.0... Jeszcze skorzystam z rady Michael94, i podbiję do Juchego.
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz 8955 nie zrobisz nic. Jedynie wymiana plyty glownej czyli tak jakbys kupil nowego xboxa. Sprzedaj tego i kup PAL jesli ci to przeszkadza.
     
  10. klaudiusz991

    klaudiusz991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jednak chyba będę inwestował w gry rf. A czy da się w jakiś sposób zrobić upgrade dasha? Przecież aktualizuje się on przez xbl..
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    oczywiscie ze mozesz. Najnowszy to 9199
     
  12. klaudiusz991

    klaudiusz991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie mi się zaktualizował do 9199. Znaczy chodziło mi o to, czy jakimś sposobem można zrobić downgrade do wersji 7371, a następnie xbr i zmiana regionu??
     
  13. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie da się zrobić downgradu. Niestety.
     
  14. kadek05

    kadek05 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jest gdzieś jakaś lista gier regionfree?
     
  15. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jest. Szuakaj!!!!!
     
  16. pluto26

    pluto26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    192
    Polubienia:
    174
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wielkopolska
Wczytywanie...

Poleć forum