1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana trybu wyświetlania obrazu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mich, Wrzesień 22, 2010.

  1. Mich

    Mich Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Gdzie mogę zmienić try wyświetlania z NTSC na PAL i odwrotnie ? W ustawieniach nie umiem tego nigdzie znaleźć. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    w telewizorze????
    bo na konsoli to sie nie da chyba
     
  4. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    W Xboxie nie ma takiej opcji. Albo jest NTSC, albo PAL i musisz dobierać gry pod któryś z tych systemów, chyba że gra jest tzw. REGION FREE i będzie działać na obu tych systemach.
     
  5. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    eeeeeeeeeeeeeeeeee nie możesz tego zrobić ? 0.o
    Masz konsole PAL więc możesz grać w gry tylko PAL :)
     
  6. Mich

    Mich Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie chodzi mi o gry. Chodzi o wyświetlanie obrazu. Mam czarno biały obraz, googlując napotkałem porady aby zmienić wyświetlanie obrazu z NTSC na PAL. Ale gdzie to się zmienia w konsoli już nikt nie podał ;)
     
  7. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    W KONSOLI NIE MOŻNA USTAWIĆ TAKIEJ RZECZY !!! Musisz poszukać na telewizorze.
    (Jeżeli podłączasz się Przez Euro Złącze [tzw. RGB] To obraz powinien być kolorowy)
     
  8. Shin3

    Shin3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Targ
    możesz zmieniać z systemu PAL 50 na PAL 60 i w drugą stronę ale chyba już nie ma możliwości wybierania miedzy NTSC i PAL. Za czasów PS1 była taka możliwość tylko.


    /// edit w odniesieniu do twojego ost posta - popieram kolegów z góry. Nie da się tego zmienić na konsoli...
     
  9. Mich

    Mich Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobrze więc co robić ? Konsola jest ogółem NTSC. Po podłączeniu do TV obraz jest czarno biały. TV to stary telewizor z wystającym tyłem i tam raczej żadnych ustawień nie ma.
     
  10. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Czym podłączasz Xboxa do telewizora? Chinchem czy masz przekładkę RGB? Jak Tylko Chinchem to musisz znaleźć w Telewizorze zmiane z pal na ntsc (poszukaj z przodu gdzieś) A jak ma Przekładkę RGB do której masz podpięte chinche To obraz powinien być Kolorowy niezależnie od ustawienia telewizora i wersji konsoli. Może zamieść jakieś zdjęcie tego TV z przodu i z tyłu to będzie łatwiej ci pomóc.
     
  11. Mich

    Mich Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączam kablem component i przejściówką wszystko było w pudełku z Xboxem 360. TV to stary panasonic ma z 25 cali z przodu 3 przyciski a z tyłu jedynie wejście na przejściówkę i na antenę taki prosty starszy telewizor.
     
  12. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    No to masz pecha że kupiłeś sobię Xboxa w wersji NTSC. Kiedyś miałem starego Triluxa i na PS 1 grałem w Tekkena 3 NTSC i wyglądało to tak że Jak włączałem w telewizorze AV 1 to obraz był czarno biały, a jak włączełem RGB to był kolorowy, ale wątpie żebyś miał w tym panasonicu kilka systemów do wyboru.
     
  13. Shin3

    Shin3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Targ
    a jaki telewizor masz ? Może to wina starego typu telewizora albo skopanej wtyczki? Odbiera ci w kolorze programy TV?
    @este - xbox w wersji ntsc chyba nie istanieje . nawet PS1 miala opcje wyboru :D
    Mając xboxa 360 i przeciętny telewizor do którego jesteś w stanie podłączyć eurozłącze lub zwykle czincze powinieneś mieć wszystko w kolorze.

    Spróbuj jeszcze zmienić a ustawieniach TV miedzy AV/AV1 itd. bo np ja na telewizorze muszę kliknąć 3x na przycisk AV żebym miał kolor na konsoli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum