1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana ustawień regionalnych FSD 2.2

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TomoTonyHalik, Lipiec 6, 2012.

  1. TomoTonyHalik

    TomoTonyHalik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam konsolę na RGH i freestyle dashboardzie 2.2. Mam też wgraną na dysk grę "region free", która jest po angielsku z opcją polskich napisów. Problem w tym, że ja nie potrafię zmienić języku menu i tekstów na polski. Gra niby powinna automatycznie dopasować się do języka i regionu konsoli, ale jak jest w przypadku korzystania z FSD? (sam dash jest po angielsku, do tego spolszczona skórka) Jak można zmienić ustawienia regionalne? (bo ustawienie "poland" w zakładce marketplace niestety nic nie daje...)
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. roxes

    roxes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    430
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Planeta Mako
    W FSD nie zmienisz ustawień regionalnych musisz powrócić do oryginalnego menu i tam w ustawieniach można zmienić region.
     
  4. TomoTonyHalik

    TomoTonyHalik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak wejść do oryginalnego menu? FSD uruchamia mi się automatycznie przy starcie konsoli...
     
  5. TomoTonyHalik

    TomoTonyHalik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, już mam. Trzema uruchomić Xexmenu, wejść w pamięć konsoli (nie podłączony dysk, a właśnie we wbudowaną pamięć) i uruchomić aplikację oryginalnego menu. Przestawiłem co trzeba, sprawdziłem, działa. Tylko nie mogę edytować pierdółek typu awatar czy inne bajerki - nie chce wejść mi w opcje profilu, tak samo nie działają pewne inne opcje, jak choćby wyłączenie konsoli czy wywoływanie menu xboxa poprzez zielony przycisk na padzie - powinno tak być po wgraniu FSD, nawet jeśli poruszam się po starym oryginalnym menu?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podlacz dysk, wyjdz jak z gry i trzymaj rb do zaladowania oryginalnego dasha

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  7. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przycisk na padzie nie dziala, gdyz pewnie w pliku .ini zawartym w pamieci flash masz ustawiona w Dashlaunch opcje nohud. Musialbys wejsc do Dashlaunch'a, odznaczyc nohud i zapisac ustawienia ponownie w pamieci flash.
     
  8. TomoTonyHalik

    TomoTonyHalik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zniknąłem na wakacje, ale problem niestety nie rozwiązałem.
    A więc sprawa wygląda tak: uruchamia mi się ze startem konsoli FreestyleDash. Z FSD wchodzę do XeXmenu odpalając płytkę, w XeXmenu uruchamiam plik odpowiedzialny za start starego oryginalnego menu. Udało mi się zatem zmienić opcje regionalne, ale niestety już pewne funkcje z jakiegoś powodu są niedostępne. Nie mogę choćby zmienić rozdzielczości, niektórych ustawień konsoli, wcale nie mogę wejść w ustawienia profilowe... No i nie działa mi wywoływanie menu xboxa zielonym przyciskiem na padzie.
    Co do dashlaunch'a - trzeba go oddzielnie zainstalować na xboxie?
    Z góry dzięki za pomoc
     
  9. TomoTonyHalik

    TomoTonyHalik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zniknąłem na wakacje, ale problem niestety nie rozwiązałem.
    A więc sprawa wygląda tak: uruchamia mi się ze startem konsoli FreestyleDash. Z FSD wchodzę do XeXmenu odpalając płytkę, w XeXmenu uruchamiam plik odpowiedzialny za start starego oryginalnego menu. Udało mi się zatem zmienić opcje regionalne, ale niestety już pewne funkcje z jakiegoś powodu są niedostępne. Nie mogę choćby zmienić rozdzielczości, niektórych ustawień konsoli, wcale nie mogę wejść w ustawienia profilowe... No i nie działa mi wywoływanie menu xboxa zielonym przyciskiem na padzie.
    Co do dashlaunch'a - trzeba go oddzielnie zainstalować na xboxie?
    Z góry dzięki za pomoc
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak zainstaluj dashlaunch 3xx masz w launch.ini zle ustawione

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  11. TomoTonyHalik

    TomoTonyHalik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wczoraj trochę pokombinowałem. Zainstalowałem dashlauncha z pendrive, wyłączyłem za jego pomocą opcję nohud, trzymając RB podczas ładowania uruchomiłem oryginalny dash i bez problemu zmieniłem wszystkie ustawienia wedle życzenia.
    Dzięki za pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum