1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmiana z PAL-50 na PAL-60 w XBOX Slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Amigo XV, Wrzesień 14, 2010.

  1. Amigo XV

    Amigo XV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam. Kupiłem dziś na mojego XBOXA SLIM grę NBA 2K6 w folii. Gra jednak nie chce się odpalić, pojawia się komunikat: This Game does not support PAL-50. Please change your display setting to PAL-60. To change your setting, in System, select Console Settings, Display.
    Nie byłoby z tym problemu, gdyby nie fakt, że w ustawieniach nie widzę opcji takiej zmiany. Konsola wpięta jest kablem HDMI, dysponuję też nowym componentem z zestawu, który nie posiada przełączki między HD i SD, jak to było u jego poprzednika.

    Czy ktoś potrafi rozwiązać ten problem?

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 360

    360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ŁÓDZ
    w ustawieniach rozdzielczosci zobacz,tam bodajze bedzie sie cie bie pytal czy obraz 50 hz jest wyswietlany normalnie ,wcisniesz nie i przelaczy sie na 60 hz,tak mi sie wydaje
     
  4. Amigo XV

    Amigo XV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
  5. 360

    360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ŁÓDZ
    hmm,sprobuj moze optymalne ustawienia jak nie dziala to czy tv obsluguje 60hz?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rozwiązanie jest takie podłącz kablem z zestawu wybierz 50hz, następnie podłącz hdmi. Problem rozwiązany
     
  7. Amigo XV

    Amigo XV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    No ale z tego co widzę to ten kabelek Component nie ma przejściówki z HD na SD. To jest inny kabel niż w poprzednim XBOX-ie...
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    co za roznica??
    podlacz chinchami ustaw na 60 hz pozniej podlacz hdmi i po klopocie
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak jak napisałem z #krisr77
     
Wczytywanie...

Poleć forum