1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmieniony napęd, błąd przy aktualizacji do 13599

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Dudek, Wrzesień 24, 2011.

  1. Dudek

    Dudek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2007
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witajcie, poczytałem troszkę forum, zrozumiałem, że błąd który mam wyświetlany przy aktualizacji Dasha do 13599 związany jest ze zmianą napędu. Faktycznie tak było, sklep w którym kupowałem dał mi gwarancję na 2 lata na wszystko, ale zmienił oryginalny napęd (nawet nie wiem jaki był, konsola Jasper, kupiona w maju 2009). Obecny napęd to Hitachi, gry przerabiam na Wave 3 (oczywiście kopie zapasowe ^^ ) jest w nim iXtreme 1.51 lub 1.6. Obawiam się, że gdy gry zaczną wychodzić pod 13xxx era mojej konsoli minie, nie posiadam klucza ani z oryginalnego napędu ani z tego Hitachi (sklep mi nic nie dał). Czy ma ktoś pomysł co zrobić w obecnej sytuacji? A może gierki na iXtreme Hitachi będą śmigały i bez nowego dasha po przerobieniu?

    Bardzo prosze o porady ;)
    Pozdrawiam całe grono forumowe.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kupic naped

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. Dudek

    Dudek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2007
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sądzę, że kolega @akir nie doczytał nawet mojego posta do końca, nie mam zielonego pojęcia jaki był oryginalny napęd, dodatkowo nie mam klucza, żeby przypisać go do nowo zakupionego modelu, gdyby tak się dało nie zakładał bym tego tematu, bo to już wyczytałem na forum.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jasper ma tylko liteon, klucz jest zawsze w napedzie, jak co mozna z mobo. Wiec ocb? Daj do serwisu to moze uda ci sie zmiescic w 120-150zl

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  6. Timon123

    Timon123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja mialem fabrycznie w jasperze Benq naped
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To chyba refub, tylko liteon

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  8. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  9. Dudek

    Dudek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2007
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak patrząc po wersji PAL, Arcade, MFR (okolice) to praktycznie wychodzi, że będzie to napęd Philips-LiteOn 16D2S. Rozumiem, że po zakupie takiego napędu nie wystarczy go wsadzić i tyle? Trzeba do niego wgrać klucz który oryginalnie powinien być? Czy chodzi jedynie o model napędu?

    PS. MFR date na konsoli to 2008-12-22 , nie mogę sprawdzić LOT obecnie, bo mam rozwaloną nogę i nie dam rady zejść do piwnicy ^^. Ale co śmieszne przy tym MFR pokazuje mi tylko dwie konsole , jedna z Taiwanu druga z Japonii, ale obie NTSC. Dziwne.

    PS2. Kurcze tak na dobrą sprawę zamulił totalnie sprzedawca bo mi nie dał tego klucza, ja nigdy o tym nie myślałem, bo sądziłem, ze i tak się w przeróbki samodzielne bawić nie będę (2.5 roku już prawie minęło od zakupu, 2 lata gwarancji był, zapewne już dawno chłop tego klucza nie ma ;/)
     
  10. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    pewnie klucz z oryginalnego napędu wgrał ci do napędu z którego obecnie korzystasz, poczytałem na forum i ci co mieli taki błąd przy aktualizacji wgrali oryginalny flash zaktualizowali i wgrali np lt1.91
     
  11. Dudek

    Dudek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2007
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Acha, czyli może obejść się bez kupowania lite-ona? Tylko wgrać oryginała do Hitachi a później najnowszego do Hitachi (chyba LT 1.1). Zapytałbym skąd brać oryginalny do Hitachi, ale nie chce opierdzielenia już :D (chociaż gdyby komuś się nudziło, mógłby podesłać).

    1.Wgrać oryginał FW do Hitachi
    2.Sczytać klucz
    3.Wgrać LT 1.1 (no chyba, że 78/79 to 2.0 jak wyjdzie.)

    Tak?

    PS.
    Kod:
    jungleflasher firmware pack has 15 original firmware bins to suit all hitachis ,it will read your hitachi determine which correct blank original firmware is required then copy your key into it then flash it back to stock.
    Takie info znalazłem.
     
  12. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Najpierw klucz jeśli nadal siedzi w tym hitachi
     
Wczytywanie...

Poleć forum