1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zmodyfiikowane kable i dzwiek 5.1 czy to bezpieczne????

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez tomciopaluch222, Grudzień 3, 2011.

  1. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam na zdjeciu ponizej widac moje rozwiazanie i chcialbym zapytac czy to jest bezpieczne i nic sie nie stani z konsola ze sa podpiete dwa kable jednoczesnie ,,
    Normalnie kabel HDMI ze sciagnieta osłona ( wpiety do TV dla obrazu i dzwieku z hdmi) i obok wpiety oryginlny kabel ktory ma koncowki CHINCH do audio , kable wpiete ( bialy i czerwony chinch) do kina domowego dzieki czemu moge cieszys sie znacznie lepszym dzwiekiem ( multi) ..

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Same dwa kable jednocześnie nie przeszkadzają gdy z jednego wyciągasz dźwięk, a z drugiego obraz ale to nie kabel HDMI przeszkadza tylko obudowa wtyku AV, kabel trzeba było zostawić, a rozebrać obudowę AV, hdmi jest krzywo może to spowodować uszkodzenie gniazda hdmi
    Dźwięku 5.1 nie będziesz mial po dwóch cinchach, do tego potrzeba amplitunera z wejściem optycznym
     
  4. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    kabel hdmi nie jest wykrzywiony tylko jego gumowa ( plastyczna koncowka) sam kabel w gniezdzie jest prosto bo specjalnie sprawdzalem..a tej obudowy od AV to chyba nie idzie otworzyc tak latwo ( strasznie twardo siedzi).i z kabla hdmi tez idzie dzwiek tylko jak wlaczam kino domowe to wtedy daje mute na tv..
    wiem... ze to nie jest to samo co dzwiek z optyka ale z glosnikow mam teraz dzwiek przestrzenny , bo nprawde jest super efekt w grach ( z kazdego glosnika dobiegaja dzwieki - efekt jest jak 5.1 )
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wystarczy podważyć obudowa i wyskoczy, jest sklejana cienkimi bolcami które pękną
    Dziwnie to podpiąłeś, wywal ze av i w tv ustaw aby dźwięk wychodził z tv na glosniki/kino domowe, ten twoj niby efekt 5.1 to nic innego jak podwójne stereo
     
  6. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no nie mam optyka w kinie domowym niestety , jest dobre ale juz dosc stare... podpiete jest tak ze hdmi KONSOLA do TV
    kabel AV tylko same chinche do kina domowego w pola AUDIO .. i to wszystko:)
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tylko po co wyciągać dźwięk z konsoli jak już go daje hdmi wiec w tv ustawiasz dźwięk na wyjscie i od tv ciągniesz cinche do kina
     
  8. Melvin.FoX

    Melvin.FoX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jedyne co widze to podpiac TV -> amplituner. Jak masz wyjscie optyczne to polacz w ten sposob. Ja mam TV Sony LCD i jest wyjscie optyczne, ktore puszcza dzwiek tylko 2.0... Totalna porazka Sony moim zdaniem... Ale ciagne proste z konsoli do panela od glosnikow przez optyk i jest gitarka :)
     
  9. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    gdybym mial amplituner lbo wejscie optyczne w kinie domowym to tak bym zrobil:) ale optyczne mam tylko w konsoli i w telewizorku :p
     
  10. Melvin.FoX

    Melvin.FoX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    No to nic nowego nie wymyslisz :/ mozesz optykiem podlaczyc pod telewizor, ale jezeli z telewizora do amplitunera nie mozesz puscic 5.1 to niestety zostaje Ci tylko stereo :C
     
Wczytywanie...

Poleć forum