1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Znikające gry ? xbox360 rgh

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez oliho, Kwiecień 2, 2013.

  1. oliho

    oliho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znikające grylub okładki ? xbox360 rgh

    witam,
    Chciałbym Was zapytać czy też mieliście podobny przypadek:
    Wczoraj przekopiowałem z pc na dysk xboxa za pomocą routera dwie gry, nawet chwilę w nie pograłem i po wszystkim wyłaczyłem konsolę.
    W dniu dzisiejszym po wejściu do gier niestety nie ma ich do wyboru !
    Sprawdziłem za pomocą filezilla czy pliki gier są tam gdzie je wrzuciłem i są...

    Co się mogło stać ?
    Bardzo proszę o pomoc

    xbox 360 slim z rgh


    Jeszcze jedna sprawa :
    przy próbie otwarcia gry za pomocą "file browser" gra uruchamia się , a więc wygląda to na problem z FSD i okładką danej gry które nie pojawiają się w menu wyboru gry.
    Próbowałem ręcznie wyszukać gry a następnie zaktualizować okłądki , ale nadal w menu wyboru gier te dwie nie pojawiają się
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    spróbuj może jeszcze raz przeskanować w fsd dysk z grami czyli w fsd wejdź SETTINGS->CONTENT SETTINGS->SCAN SETTINGS i tam masz opcję skanu manualnego
     
  4. oliho

    oliho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Już tego próbowałem i nadal bez efektu.
    Ręcznie usunąłem katalogi z obiema grami z dysku konsoli / zresetowałem konsole / następnie ponownie przekopiowałem gry na dysk / skanowanie ręczna / i nadal gier nie ma wśród okładek ,ale da się je odpalić z przeglądarki plików ...
     
  5. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie usuwaj gier - bez sensu.
    Jeśli gry chodzą z file managera to problem leży bazie FSD. Usuń starą bazę (bodajże w general settings reset FSD base)
    Lub robisz błędnie ustawienie katalogów (po ustawieniu trzeba zachować X'em i przeskanować, sprawdź głębokość file scanu)
     
  6. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    spróbuj ustawić w SETTINGS->CONTENT SETTINGS->MENAGER GAME PATHS i tam ustaw suwak skanu na maxa czyli a 10
    i wtedy jeszcze raz zrób manualny skan
     
  7. oliho

    oliho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wiem że to wiocha ,ale dość słabo władam angielskim , a FSD mam w całości po polsku.
    Wchodzę w ustawienia , potem mam :1)ustawienia głowne , elementy grafiki( to nie ) , systemowe , ustawienia wtyczek .

    Mógłby ktoś tą ścieżkę po polsku podać ?
     
  8. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    to jest tak w miarę po polsku:chuncky: ustawienia (settings) potem ustawienia folderu (content settings) potem menadżer folderu z grami (menager game paths)
    tu masz obrazowo ale po angielsku http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-7-a-145552/ podpunkt 3,1
     
  9. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj zwiększyć scan depth'a tak jak mówią wyżej, ale zobacz również w folder Homebrew - czasami tam przenoszą się gry.
     
  10. oliho

    oliho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok , znalazłem wg. podanej przez Ciebie instrukcji ( było w folderze który wykluczyłem czyli "elementy grafiki")
    ustawiłem czułość na 10 i przeskanowałem ręcznie , jendak nadal dwóch gier brakuje ...
     
  11. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa


    A napewno masz te dwie gry w tym samym folderze gdzie trzymasz gry na dysku, bo mi już pomysły się skończyły:rapture:
     
  12. oliho

    oliho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdzałem ... nie ma.
    Jedna z gier wcześnije była w "gry xbox360" , a druga w "xbox live arcade"
    skanowanie przy zwiększonej czułości też już robiłem

    tak ! :)
    wszystkie gry kopiuję do hdd1/GRY (wg. instrukcji od p. Mariusza z MsFormat)

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  13. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    to ja raczej nie pomogę bo skończyły mi się pomysły:adoration:, ja na początku też miałem taki problem z grami ale wystarczyło tylko zwiękrzyć scan depth i wszystko gra do tej pory.
     
  14. oliho

    oliho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za porady :)
    Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego co pisał wcześnije ktoś o zmianie FSD - jak to zrobić ,zeby konsoli nie spierniczyć ?
     
  15. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa

    tu masz mały poradnik jak to zmienić http://xboxforum.pl/jtag-rgh-194/freestlye-3-beta-rev-735-a-162541/ lub ten http://xboxforum.pl/link-246/link-tutorial-krok-po-kroku-155683/ lub jeszcze tu masz co i jak http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-7-a-145552/ podpunkt 2
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum