1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"zniknięcie" napędu, po poprawnym wyciągnięciu klucza w JF

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez XXLance, Czerwiec 13, 2010.

  1. XXLance

    XXLance Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Wykonałem samodzielnie czytnik klucza ( żeńska DB9 itd ) Przetarłem lekko poet707 zeby dojsc do ścieżki.
    W Jungleflasher klucz i reszta gratów zgrała się bez problemu.
    Potem źle przeczytałem instrukcje, i chcąc nie urzywać doshflasha, zaczołem procedure flasha MTK Flash 32. wyłączyłem i właczyłem konsole i komputer tak jak do zczytania flasha ( pół otwarta tacka ) i popełniłem bląd, klikając w 360 Tools - lite-on erase, myślac ze musze najpierw "wyczyscic" napęd zeby wgrać moj przygotowany LT 1.1.
    Proces zakończył się, i napęd umarł... zaczalem panikowac i nie pamietam co wtedy zrobiłem, ale finalnie napęd znikną z radarow płyty głownej, nie wysuwa się ani nie reaguje. Ponad to, usunalem sobie bios, nie wiem jakim cudem....

    Mam wszystkie pliki, jednak proby znalezienia napędu w kapie spełzają na niczym... wczesniej wszystko było ok. Łapał go na VIA porcie.

    Co czynić ?

    Winxp 32
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XXLance

    XXLance Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zniknięcie napędu jest normalne po wykasowaniu flasha funkcją erase,
    nie panikuj tylko jak udało ci się zgrać klucz to dokończ procedurę pod Dos-em
     
  6. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Tak jak koledzy wyżej napisali. Jak wykasowałeś napęd to teraz dosflash na pena i gotowy fw. Jak ci sprawdzi dosflash napędy to ci wykryje jeden nierozpoznawalny i to będzie właśnie twój napęd z xboxa.

    Najważniejsze że masz już klucz bo reszta to już z górki.
     
  7. XXLance

    XXLance Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    własnie chciałem jakoś robić to bez bootwalnego pendriva... teraz probowałem takowy zrobić, na 3 sposoby
    1. pierwszy był za pomocą programu MKBT, i wydaje mi sie ze najbardziej to wszystko przypominało bootowalnego pena, z tym że po operacji nie mogłem nic na niego skopiować bo za kazdym razem chciał być formatowany
    2. za pomocą HP USB Disk Storage Format Tool - szło tak łatwo ze wiedziałem ze nie bedzie działać - co prawda pojawiły się pliki, i można było na niego kopiować, ale niestety - po wykonaniu prób - nie bootuje nic.
    3. za pomocą grub4dos... ale tutaj to juz w ogole porażka....

    Macie jakieś rady jak to ruszyć ?

    Wracajac do pierwszego sposobu, juz wiem na czym moze polegać moj błąd. Jest napisane by sformatować pendriva na Fat lub Fat 16... a ja mam tylko opcje fat 32.....

    juz wiem, fat obdługuje do 2gb ;] ja mam 4gb...
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to ograniczenie dal wielkosc pliku, nie dal nosnika. Mozliwe ze twoja plyta nie bootuje pena albo tez wina samego pena. Sprobuj na inny pc i innym penie.
     
  9. XXLance

    XXLance Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to chyba wina płyty.... spróbowałem z innym penem ( 1gb ), zformatował sie na fat, użyłem mkbt20 , na penie pojawiły mi sie pliki AUTOEXEC.BAT , COMMAND.COM , CONFIG.SYS . Po restarcie jednak nic sie nie dzieje.... kopiowałem też cała dyskietke startowa i nic...
     
  10. XXLance

    XXLance Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zmieniłem kompa i dziąłam na drugim, botuje się jak nalezy. Tylko teraz zaczynam się bać, czy aby napewno mam dobry klucz, zgrałem go tylko raz, i pamietam ze kilka razy wyskoczyło że się z czytał, i było napisane "looks ok" no ale... dobra, teraz co ja mam dokładnie wrzucic na tego pena ?
    bo takiego pliczku jak na tutorialu nie mam, sciagnalem DosFlash_V1.8_Build_20090808
    i wznioskuje ze jako ze mam 32bitowy xp kopiuje na pena DosFlash32.exe + CFW z softem ? Sory juz za takie pytania ale sie boje ze zepsułem konsolke i chce byc pewien....

    a i jeszcze, wczesniej znajdywało mi konsole na porcie sata b400, i taki sam mam wpisac w JF w biosie ?
    Musze coś "disableować" w systemie ? Czy poporostu teraz podłączam konsole, nie wysuwam tacki, wlaczam kompa, botuje, wlaczam jungleflasher32 i postepuje zgodnie z dalszymi wytycznymi ?
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    na pena musisz wrzucic dosflash16 bo to dla dosa. Na penie powinien byc plik dosflash.exe i plik z fw, np cfw.bin

    W lini polecen wpisujesz:
    dosflash liteon e port
    Jesli nei znasz portu to najprosciej rzecz biorac:
    - odlacz dysk, naped dvd, podlacz tylko naped z xboxa
    - wlacz kompa, wybootuj z pena
    - wlaczasz konsole
    - wpisujesz dosflash i enter
    - znajdzie jais naped i spyta sie czy wyslac komendy - dajesz n i enter
    - spyta sie o nr napedu, to ten z przodu (0-9) i enter
    - wpisujesz: liteon e i enter
    - wyskoczy erasing i jak bedzie ok to wylaczasz i wlaczasz konsole
    - wpisujesz dosflash i enter
    - znajdzie naped z 256kb pamieci i od razu zapyta o jego nr
    - podajesz nr i enter
    - wpisujesz: w
    - wpisujesz nazwe pliku z fw, np cfw.bin i enter
    - wyskoczy erasing i zapisze 4 banki (0-3)
    Po wszystkiem wylacz wszystko i zobacz czy dziala ;)
     
  12. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    jport mozna odczytac z jungle ,bedzie w okienku wyswietlony ten na ktorym wykryto napęd od xboxa potem robisz tak

    1.Odpalasz Komputer z Bootowalnego Pendrive
    2.wpisujemy "dosflash liteon e CE00" (CE00 - to port pod który mamy podłączony napęd i sprawdź pod jakim masz go w swoim komputerze w programie jungleflasher)
    3.jak wyczyści napęd wpisujemy "dosflash" i gdy wykryje nieznany napęd, klikamy "y" i enter
    4.po czym wyłączamy i włączamy zasilanie, napęd powinien się odblokować
    5.program zapyta nas o numer pod jakim wystąpił napęd, więc wpisujemy go i klikamy enter
    6.eraz wybieramy "w" (WRITE) i enter, a następnie podajemy nazwę pliku, który przygotowaliśmy na pendrive
    7.czekamy aż banki zostaną wgrane i gotowe[/B]

    PS. Na Pena wrzuc jeszcze program loerase
     
  13. XXLance

    XXLance Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no i poszło z dymem... zrobiłem w koncu tego pendriva, wszytko było pięknie, i jak podłaczyłem zasilanie do napędu, zagapiłem sie ( można się domyśleć jak = upside down !) !! Rezygnuje z tego ! Od dzisiaj mam na sprzedaż xboxa falkon bez napędu z kluczem, dysk 60gb, 2 pady, 7 org gier, zasilacz....

    a tak BTW - dzieki chłopaki za pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum