1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zniknięcie zapisanego stanu gry w Batmanie

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez livingfear, Wrzesień 8, 2009.

  1. livingfear

    livingfear Guest

    Mam wielki problem i nie mam pojęcia jak to się stało?,tak jak w temacie napisałem,znikły mi save'y z gry Batman Arkham Asylum,miejsce na które zapisywałem stan gry to:dysk twardy,Miałem ponad 50% gry i nie będzie mi się chciało grac od nowa:(.Wczoraj wieczorem jeszcze wszystko było ok,dzisiaj odpalam go a tu taka nie miła niespodzianka:mad:.Co może być tego powodem?,pierwszy raz mi się to zdarzyło a grałem w dziesiątki gier na x360.Najciekawsze,że archivmenty pozostały a save'ów nie ma.Proszę o jakieś sugestie,co cokolwiek.Dziękuję z góry za porady.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wejdź do ustawień pamięci i tam sprawdź czy na dysku/karcie pamięci nadal są savy od batmany jak tak to pokombinuj coś w grze może uda ci się je wczytać a jak tam nie ma to nic nie zrobisz musisz grać od nowa:)
     
  4. livingfear

    livingfear Guest

    Sprawdzałem,niestety ich nie ma.Czyli mogę zapomnieć o odzyskaniu danych?.Grałbym być może odnowa ale jeżeli ma się powtórzyć podobna sytuacja to nie wytrzymam nerwowo:mad:a chciałbym na przyszłość nie mieć takich sytuacji,jak ich uniknąć i czym jest to spowodowane?
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jak nie ma na dysku to jak nie jesteś zdolnym informatykiem to ich nie odzyskasz:( Może ci je ktoś niechcący wyrzucił?:)Jak nie to nie mam pojęcia co się mogło stać bo wcześniej się z czymś takim nie spotkałem.
     
  6. livingfear

    livingfear Guest

    Niestety informatykiem nie jestem,na 100% danych nikt mi nie wykasował,ja tez nigdy się z tym nie spotkałem i tym bardziej jest to dla mnie zadziwiające.Co ciekawe,zapomniałem dodać,że mój brat również miał ten sam problem ,tylko że jemu poszło może 60 minut grania na Batmanie...a mnie ok.8 godz.!Więc można powiedziec że to nie jest przypadek?
     
  7. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To może brat ci usunął i się nie przyznaje:)
     
  8. livingfear

    livingfear Guest

    na 100% nie.Na dowód dodam,że ostatni raz grałem 12 godzin temu i wszystko było ok.Do tej pory brat w szkole,więc nie ma takiej możliwości.Przed chwilą odpalam Batmana a tu...co dalej,to już wiadome,nie jestem już takim hardcorowcem co, powiedzmy 10 lat temu i nie będę zaczynał moją przygodę od nowa z batmanem tym bardziej,że jest to kupa czasu.Jak to możliwe?Chyba JOKER za tym stoi?!
     
  9. x-press

    x-press Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    moze zes wylaczyl autosave'a?

    Moze zakup karty pamieci :p
     
  10. livingfear

    livingfear Guest

    auto save był włączony,gdyż wcześniej miałem savy na 30% gry ,dopiero później problem się pojawił,Kartę również posiadam ale nie korzystam z niej,gdyż posiadam dysk.
     
  11. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    niestety nie wiem jak to naprawić ale znam te uczucie bo mi zniknęły save do worwelin choć nie usuwałem ich tylko samą grę.
     
  12. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    dziwne ze zniknely,ktos musial usunac!albo sam przez pomylke.bo gdy np wylaczysz konsole w trakcie saveowania to save bedzie corrupted,ale bedzie na dysku!dane fizycznie same sie nie usuwaja
     
  13. DF Apache

    DF Apache Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wien
    Nie wiem czy zauważyliście ale na początku gdzie wczytujemy profil wciskając Y następuje usunięcie profilu może więc po prostu ci się wcisnęło bo nie widzę innego rozwiązania :]
     
  14. FaryN

    FaryN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam praktycznie to samo 55% i nie ma tylko jakiś napis. mojej konsoli na bank nikt nie ruszał grałem do 4 w nocy wstałem zagrałem chwile było ok a potem już znikły
     
  15. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    ja mialem podobny przypadek z WOLFENSTEINEM ( sory za blad w pisowni) ....mialem save np po 4 godzinach gry ..gralem caly czas od tego momentu jakies 4-5 godzin...caly czas jak gdzies dochodzilem pokazywal mi sie napis autosave itp itd..wiec bylo ok..wylaczylem gre..na nastepny dzien wlaczam normalnie contnue i lipa..gre mi wczytalo od tych 4 godzin..ze wszystko co wczesniej nagralem zniknelo..sprawdzalem wszedzie na roznych savach i nic.... pierwszy raz mi sie cos takeigo przytrafilo..aczkolwiek pocieszam sie ze stracilem tylko 4-5h gry a nie 9 :)
     
  16. Krystian69

    Krystian69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja tez miałem ten przypadek co tomciopaluch
     
  17. guerila40

    guerila40 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
  18. joka013

    joka013 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2008
    Posty:
    273
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piła
    mi z batmanem też się tak stało już 2 razy, za pierwszym miałem koło 13% gry na boku, to sobie myślę, no nie aż taki koszmar i zacząłem od nowa, w nowym miałem większość zagadek na boku, kolo 50% gry, dzisiaj chce grać dalej a tu pustka!
    nie mam pojęcia co z tym jest.
     
  19. livingfear

    livingfear Guest

    No to jest nas dwóch w tej przykrej sytuacji,smutne to trochę (ja do tej pory nie zacząłem od nowa Batmana),Jestem pewien,że to nie przypadek,Tak jak niektórzy pisali,że niby ktoś usunął itp,itd.to po prostu nie w tym problem,w czym?,nie wiem ale nie w tym.Dziwna sprawa,Wiem na pewno jedno,że utraconego stanu gry już nie odzyskamy:mad:
     
  20. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeśli to pirat to się nie dziwcie.
    Posiada zabezpieczenia "bugowane"
    Sejvy będą znikać na piracie zawsze.
     
  21. livingfear

    livingfear Guest

    Co ty piszesz?,dziwne ,że 99% ludzi grających na pirackiej kopii save'y nie zniknęły!
     
Wczytywanie...

Poleć forum