1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Znowu problem z nat plus livebox

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ustach, Grudzień 15, 2012.

  1. ustach

    ustach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    229
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piątnica
    witam
    mam konsole slim a router livebox ten starszy.
    Mianowicie wszystko kiedys śmigało dobrze bo odblokowywałem porty ale zauważyłem, że jakimś cudem w grze NAT znowu jest średnie. Okazało się, że porty są otwarte a wykrzyknik przy teście dalej leci. Próbowałem takich portów:
    UDP od 28960 do 28960
    TCP od 27014 do 27050
    TCP od 27015 do 27015
    UDP od 1500 do 1500
    UDP od 3005 do 3005
    UDP od 3101 do 3101

    Oraz

    Port 88 (UDP)
    Port 3074 (UDP i TCP)
    Port 53 (UDP i TCP)
    Port 80 (TCP)

    Jednak nic nie pomaga. Ten livebox to denerwujące urządzenie, że tak powiem delikatnie. Może macie jakieś pomysły?

    Dodam, że ustawiłem adres w konsoli ręcznie. Probowałem z automatu i ręcznie kilku innych i dalej nic.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    użyj DMZ lub włącz UPnP; mi pomogło ale na Axesstel MV610R - Orange Freedom Pro...
     
  4. ustach

    ustach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    229
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piątnica
    Odp: Znowu problem z nat plus livebox

    W liveboxie nie ma upnp ani tegp dmz.

    Wysłane z mojego SGH-I777 za pomocą Tapatalk
     
  5. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    nie chce mi sie wierzyć... te opcje to podstawa w każdym routerze
     
  6. ustach

    ustach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    229
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piątnica
    Odp: Znowu problem z nat plus livebox

    Widocznie liveszit taki jest. Kupa zlomu niestety

    Wysłane z mojego SGH-I777 za pomocą Tapatalk
     
  7. barti271

    barti271 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    jak skonfigurowac router wag 200

    jak skonfigurowac router wag 200 i xbox 360 slim rgh net neostrada ze zmiennym ip jak to ustawic aby bylo stale ip w konsoli
     
  8. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Łączysz się przez udostępnianie połączenia czy bezpośrednio? Jak przez kompa wejdź w cmd i wpisz ipconfig i znajdź IP swojej karty wifi będzie 192.168.1.XY i na to IP otwórz porty w panelu liveboxa i będzie działać. Ale za każdym restartem rutera to się zmienia i niestety musisz od nowa. Wymień liveboxa na liveboxa 2.0, ma bardzo sprzyjające ustawienia dla Xbox live, playstation, Skype. Sam otwiera porty i sam ustawia.
    Sent from my Windows Phone using Board Express
     
  9. ustach

    ustach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    229
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piątnica
    Odp: Znowu problem z nat plus livebox

    Nie moge od tak wymienic. A lacze sie przez wifi a nie kompa. W konsoli ustaeiam na sztywno ip itd i w liveboxie oteieram porty na te ip

    Wysłane z mojego SGH-I777 za pomocą Tapatalk

    Edit.
    Poszedlem na ostatecznosc . Przywrocilem ustawienia fabryczne liveboxa. Otworzylem porty wymagane do xbl i wuala. Nat otwarty.
    Nie mam pojecia dlaczego ale dziala.
     
  10. ustach

    ustach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    229
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piątnica
    Odp: Znowu problem z nat plus livebox

    Teraz odpalilem konsole i znowu nat sredni. Ja juz nie rozumiem

    Wysłane z mojego SGH-I777 za pomocą Tapatalk
     
  11. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    resetowałeś router ?
     
  12. ustach

    ustach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    229
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piątnica
    Puki co jest już ok. Temat można zamknąć żeby nie zaśmiecać.
     
  13. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Te testy nic nie znaczą, ważne w praktyce porty są otwarte.
    Rok hostowałem serwer Trackmanii i zawsze przy uruchamianiu serwera miałem komunikat o portach, ale jakoś wszyscy mogli się łączyć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum