1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

znowu tekken...

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez R@D, Październik 27, 2009.

  1. R@D

    R@D Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Otóż mój problem polega głównie na tym że nie wiem jaką wersję Iextreme mam w konsoli.
    Najpierw wypaliłem tekkena bez żadnych przeróbek i lipa, "odtwórz film" się pojawia. Czyli jak mniemam nie jest to wersja 1.5.
    Więc przerobiłem obraz programem abgx360 zgodnie z tutorialem zamieszczonym na forum i niestety znowu to samo. Wniosek z tego taki że nie mam 1.6.
    Więc została mi już chyba tylko jedna metoda z activate.iso ale konsolę przerabiałem w styczniu więc z tego co wyczytałem na forum wynika że wtedy jeszcze nie było 1.6 a ta metoda jest tylko na 1.6. Więc chyba nie ma sensu marnować trzeciej płytki żeby sprawdzić?

    Wie ktoś jak mi pomóc w tej sytuacji?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. macik100

    macik100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Koło
    Spróbuj tego active.iso, jesli byłoby to 1.6 to bez problemu by działało bo u mnie własnie tak jest.
    Active.iso pozatym przyda ci się pozniej do innych gier, nie bedzie musiał ponownie patchować swoich gier tylko będziesz miał juz swoją gotową plytke!
    Pozdro:)
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    przerób na wave 2 a nie na wave 3
     
  5. R@D

    R@D Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. macik100

    macik100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Koło
    No może ale znowu jest ryzyko że coś będzie miał nie tak i płytka w plecy... a Active.iso jak sobie nagra to będzie spokoj:) No i będzie musiał dwa razy obrać przerabiać..
     
  7. adeek

    adeek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli mam rozumieć że zakupiłeś konsole w styczniu? To tak jak ja więc pewnie masz iXtreme 1.5 . Przerób obraz Tekkena programem 3rd.wave.patch i to wszystko. Tylko pamiętaj że na takiej przeróbce gra w necie nie jest zalecana:p


    A i tak ps. to mylisz pojęcia. Tekken owszem by działał ale na wersji 1.51 bo 1.5 a 1.51 różni się i to bardzooo :)
     
  8. R@D

    R@D Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie wyczytałem gdzieś na forum że to nie ma znaczenia :/ Albo źle kogoś zrozumiałem albo ktoś się mylił...


    Ale ponoć active.iso działa tylko na 1.6? A takiego na pewno nie mam bo premiera była w maju a ja przerabiałem w styczniu.

    No dokładnie tak. Zrobiłem sobie prezent na imieniny i od razu przerobiłem ;)
    Oki, tak zrobię. Mam nadzieję że trzecia płyta nie będzie do wywalenia bo już niewiele mi ich zostało ;)
    Co do gry przez neta to pamiętam. Od rana przeczytałem chyba pół forum ;)



    Nie no wiem że to co innego tylko myślałem że właśnie na starszym 1.5 powinno działać bez przeróbek a na nowszym 1.51 z patchem.


    EDIT:

    Aaaaaaa... mam jeszcze jedno pytanie na szybko... Czy obraz który wcześniej przerobiłem programem abgx360 mogę teraz przerobić 3rd wave patchem?
     
  9. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja mam 1.5, przerobiłem tekkena 3wave pachem i wszystko ładnie śmiga :)
     
  10. R@D

    R@D Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przerobiłem obraz który miałem na dysku 3rd.wave.patch, wypaliłem i.... DZIAŁA! :)
    Wniosek z tego taki ze mam Iextrema 1.5 i złym programem przerabiałem obraz.

    Dzięki wielkie za pomoc!
     
  11. bibu26

    bibu26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ząbkowice Śląskie
    Ja mam 1.6, przerobiłem Tekkena na wawe 3 (programem abgx360) i wgrałem najnowszy dosh ten który jest na tym forum bez avatarów i śmiga normalnie bez żadnego Active.iso

    Pozdrawiam
     
  12. bratze

    bratze Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Żeby w miare bezpiecznie grac w tekken 6 online lepiej jest uzyc plyty actiwate iso???
    czy spa....ć obraz z wawe4 do wawe3???

    Ktory z tych sposobow jest bardziej bezpiczny prosze o rade bo w piatek juz premiera a pozostaly mi tylko osiagniecia online i kolejny calak sie szykuje jednak nie wiem ktry sposob wybrac
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    bratze - zaden z tych sposobów nie jest w 100% bezpieczny.
    dopoki nie bedzie przynajmniej abgx360 ktory zweryfikuje obraz.
    ale bezpieczniejszy jest tandem ix 1.6 plus activate.iso (wtedy jesli obraz jest ok to nie powinno byc bana)
    kazde patchowanie na nizszy wave jest wykrywalne przez MS i grozi banem
     
  14. Broziu

    Broziu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No właśnie mam podobny problem, wypaliłem Tekken'a 6 i po włożeniu płyty do napędu występuje "odtwórz film".
    Czy może mi ktoś powiedzieć co krok po kroku powinienem zrobić aby gra zadziałała, bo jestem zielony w te klocki:confused:
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    przeczytaj ten temat od pierwszego postu moze cos zrozumiesz

    pozniej zajrzyj tu
    http://xboxforum.pl/poradniki-f31/abgx360-parchowanie-z-wave-4-na-wave3-2-a-29068.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum