1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zrywa połączenie co kilka minut

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez elpabel84, Marzec 23, 2009.

  1. elpabel84

    elpabel84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mam taki dziwny problem, zrywa mi połączenie z xbox live co kilka minut podczas grania. Problem mam od wczoraj, przykładowo w CoD4 jestem w stanie rozegrać jedną mapkę, druga się wgra ale kilka chwil i połączenie zerwane, raz pisze ze host end game a innym razem connection interupted(zapewne zle to napisałem :)) lecz rezultat jest taki sam...

    internet mam UPC 10mbit/s...gram już ponad 3 miesiące i od wczoraj zaczęły się dziać jaja

    w czym może tkwić problem? czy uderzać do UPC czy może to coś innego?

    może ktoś miał podobny problem
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Wicher

    Wicher Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    Ja miałem podobny problem .. tak samo grałem a potem co kilka minut odłączało i znalazłem w necie poradnik tak zrobiłem i od tamtej pory ani razu nie miałem dc...


    1. Wejdź w "Panel sterowania", otwórz "Konta użytkowników"

    1a. Jeżeli konto gościa jest włączone, nic nie rób.

    1b. Jeżeli konto gościa jest wyłączone, należy
    kliknąć na ikonkę gościa i wybrać "Włącz konto gościa".

    2. Wejdź w "Panel sterowania", otwórz "Połączenia sieciowe".

    3. Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę wybierz "Właściwości".

    4. Wybierz zakładkę "Zaawansowane".

    4a. Jeżeli masz zaznaczoną haczykiem opcję
    "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie
    internetowe tego komputera", nic nie rób.

    4b. Jeżeli masz odznaczoną opcję "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na
    łączenie się poprzez połączenie nternetowe tego komputera", zaznacz ją
    haczykiem, kliknij OK, jeszcze raz OK i jeszcze raz OK :). Rozłącz się
    z Internetem i połącz się ponownie.

    9. Na czas testów zalecam wyłączenie firewalli, bo one mogą stwarzać problemy.


    A jeżeli chodzi o x0 to należy wejść w ustawienia sieci(internetu) i tam wpisać to:

    Wpisz w odpowiedznie okna:
    IP address: 192.168.0.144
    Netmask: 255.255.255.0
    Getaway: 192.168.0.1
    Primary DNS: 192.168.0.1
    Secondary DNS: 192.168.0.1
     
  4. elpabel84

    elpabel84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dzieki za odpowiedz ale niestety wartości które wpisałem nie chcą łączyć z internetem, jedynie jak ustawienia mam automatyczne łaczy się z netem i live...

    xboxa mam podłączonego do routera może to ma jakieś znaczenie
     
  5. Wicher

    Wicher Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    wiesz ja nie wiem ja mam Osiedlową sieć więc.. ja tez mam ruter ;) ale i tak wpisuje do xboxa i mi smiga ;)
     
  6. elpabel84

    elpabel84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie ukrywam że zwała :)
     
  7. elpabel84

    elpabel84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    sorry za jeden pod drugim, ale coś mi się zwiesiło
     
  8. elpabel84

    elpabel84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  9. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    ta zwiesilo ci sie...cos na dlugo(daty postow-20.42,21.08 i 21.17-.-)


    co do twojego problemu-serwy m$ ostatnio przeciazone,czytaj!
     
  10. elpabel84

    elpabel84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zgadza się, odświeżyłem strone...zwiecha, patrze a tu kolejny mój post...

    mogłeś przy okazji podać linka do tej informacji bo nigdzie nie mogę tego znaleść

    tak się zastanawiam, może to wina routera??
     
  11. MADIGY

    MADIGY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Panowie o co biega nie było mnie kilka dni wróciłem odpalam xbx'sa i co pare minut mnie odłącza od xbox live? Kabel od neta mam bezpośrednio podpięty do konsoli.Nie miałem wcześniej takiego problemu.Pomocy.
     
  12. Orth

    Orth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Resko - Szczecin - Berlin
    Wywalę ten temat na pierwszą stronę ale ja też teraz mam ten problem.

    Wczoraj przywiozłem MW2 i od tego czasu mam cały czas problem. Wchodzę do gry gram i nic a potem pod wieczór zaczyna mnie co chwilę wywalać z live.

    wyrzuca mnie, wchodzę w połączenie i loguje się i normalnie jest okey, i za chwilę znów mnie wyrzuca... wcześniej nigdy tak nie miałem w dodatku przez to konsola łapie chwilowe zwiechy...
     
Wczytywanie...

Poleć forum