1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zrywanie połączenia z XBL

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez damian7154, Marzec 1, 2011.

  1. damian7154

    damian7154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam. Zacznę od tego, że router mam tam gdzie komp (oczywiste), a xboxa w drugim pokoju oddalonym o ok. 10 metrów (większy TV z HD). Zasięg mam na 3/4 kreski, niestety często podczas gry zrywa mi połączenie. Już ciężko mi to wytrzymać. Router jest maksymalnie wychylony (na krańcu biurka, żeby ten zasięg był największy) no, ale dzieje się jak dzieje.

    Przed chwilą dla testu przyniosłem konsolę do siebie i odpaliłem na moich śmiesznych 14 calach. Wszystko idealnie śmiga, zasięg na maksa, demko Crysisa właśnie ściągam z full prędkością, 0 zrywania połączeń.

    Tutaj pojawia się moje pytanie: macie jakieś pomysły na zwiększenie tego zasięgu sieci? Wiadomo, kompa nie przeniosę, a Ethernet idzie od kompa do routera i od modemu do routera. Z iksem łapię sygnał bezprzewodowo. Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kubax360

    kubax360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    186
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgierz
    Moze jak robisz cos na kompie i na xboxie naraz, czyli cos tyrasz z internetu, a na xboxie grasz to moze byc zerwanie polączenia. Wyłącz kompa i tylko na xboxie graj.
     
  4. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jaki ten router?
    Zmień kanał wifi na którym pracuje. Pewnie masz channel 6 na którym jest dużo innych sieci i mogą byc problemy
     
  5. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Podaj jaki masz router, jeśli masz jak to okreśłiłeś 3 kreski na xbox w sieci to nie powinno być żadnych problemów, kolejna rzecz jak masz komputerek włączony i jeszcze coś ściągasz to na pewno będzie to utrudnienie do gry sieciowej. Ostania rzecz czy jak ci zrywa połączenie to wyrzuca cię z live i musisz się zalogować czy tylko z gry sieciowej tracisz połączenie z serwerem, ja tak mam nieraz grając w Black Ops ale to wina serwerów gry nie routera....
     
  6. damian7154

    damian7154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    O widze profesjonalna odp ;), to drugie, grałem w EA MMA, w połowie oglądania filmiku rozłączyło mnie, ale nie musiałem resetować routera tylko jeszcze raz wszedłem do LIVE w grze i było OK.

    Dzisiaj np. w FIFE grało się ok, co prawda 2-3 razy były chrapnięcia, nie wiem czy z mojej winy ( 3 kreski cały czas )

    Wczoraj dla testu przyniosłem iksa do siebie i podłączyłem pod stary TV. Ogólnie oprócz obrazu wszystko było idealne. Rozegrałem 5 meczy w fifie, na żadnym nie było ani chrupnięcia (co prawda wszystko z jedną osobą, może trafiłem na porządnego opponenta), 4 kreski cały czas. A jak przenoszę do drugiego pokoju to z powrotem 3, czasem raz na jakis czas złapie na 4. Nie wiem już sam
     
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  8. damian7154

    damian7154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    TP-LINK WR-340G bez wymiennej anteny. Channel mam automatic
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  10. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Model routera jest dobry ( może być feralna sztuka ale takie przypadki to rzadkość ) spróbuj konfigu podanego powyżej przez kolegę.
    Odpowiedz mi na moje pytanie bo to istotne może nie wyraziłem się jasno albo nie zrozumiałem twojej odpowiedzi więc ponowie:

    Xbox live ( jesteś zalogowany ) ---> grasz w FIFA mecz z kimś --- > bach rozłaczyło --> ??? Ale czy masz komunikat że wylogowano z xbox live czy tylko mecz przepadł???
    Jeśli nie wylogowało cię z xbox live to temat stary jak świat obciążenie serwera, wysoki ping i oto skutek :( jeśli wylogowano z xbox live wtedy trzeba poszukać rozwiąznia z konfiguracją routera.

    Pytanie pomocnicze :) jak masz skonfigurowaną kartę wi fi w xbox automat czy ręcznie? Jak masz automat ( zakładam że tak ) jak umiesz przypisz mu jakieś ip wewnętrzne np. 192.168.0.4 dla konsoli w routerze ustaw aby MAC adresowi konsoli zawsze przydzielał to ip no i przekieruj na to ip potrzebne porty do tego można ustawić DMZ ( chociaż przekierowane porty to rozwiązują ) no i UnP włącz na routerze.
     
  11. damian7154

    damian7154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tylko w grze mi wyskakuje że np rozłączyło z usługą xbox live, ale nie mam tego napisu jakby z tą ikonką xboxa na dole i dźwiękiem PYK, nie umiem określić, ale w podanych przez Ciebie opcjach wybieram to drugie. Jeszcze jutro to sprawdzę.

    Jutro porobię konfiguracje do końca i powiem jak wszystko wygląda. Dodam, że dziś z 3 razy chrupnęło w FIFIe, natomiast wczoraj jak do siebie konsole przyniosłem to śmigało
     
  12. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W takim razie jeśli z tego co obeserwujesz wina jest zasięgu routera, spróbuj konfiguracji ręcznej druga rzecz jaką masz kossolę Slim czy starą z podpinanym wi fi ?
     
  13. damian7154

    damian7154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Slim 250

    Gdybyś to mógł dokładniej opisać
     
  14. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wiesz to zabawa taka w odbijanie piłeczki .... jeśli nie wiesz o czym mówię nie poradzisz sobie z ustawieniami routera i konsoli ( choć to drugie jest prostsze ) proponuje ci oddać to komuś kto się zna. Przykro mi ale to długa i mozolna zabawa w tłumaczenie krok po kroku....
     
  15. damian7154

    damian7154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ref
     
Wczytywanie...

Poleć forum