1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zwaliłem napęd, help!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Banana96, Sierpień 21, 2010.

  1. Banana96

    Banana96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jelenia Góra
    No i się doigrałem przy zmianie ixtrema :(. Za każdym razem, kiedy włączam konsolę, wywala mi błąd E64 - czyli błąd w oprogramowaniu napędu (...albo jego brak).
    Teraz przy podłączaniu do kompa za cholerę nie mogę wykryć nawet gdzie jest napęd (adres). Płyta główna nie wykrywa napędu, a czasami nawet dostaję crasha w Jungle Flasherze.

    Wszystko robiłem według poradnika znajdującego się na forum (nie pamiętam który, ale dotyczył przeróbki LiteOna V1 - czyli taki jaki mam ja). Jungle Flashera włączam (oczywiście X już podłączony), sterowniki zainstalowałem, za pierwszym razem wykryło Lite-On'a, więc wszystko OK. No i przy usuwaniu tamtego oprogramowania dostałem crasha, a przy ponownym uruchomieniu już pod żadnym wejściem SATA nie wykrywało napędu (nawet tam, gdzie naprawdę był podłączony). Dodam jeszcze, że zawsze podłączałem go prosto pod płytę główną.

    Proszę o pomoc kogoś, kto się na tym zna. Chciałbym to zrobić sam, a nie wydawać kasę na naprawę/nowy napęd.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Sprawdz czy wykrywa napęd w dosflashu wykryje jako DG albo jako niezidentyfikowany naped.
    Jak nie wykrywa w dosflashu to kiszka.
     
  4. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Tak jak radzi kolega. Użyj dosflasha. Najpierw erase potem wgraj firmware jeszcze raz i będzie po sprawie.
     
  5. krysin

    krysin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    a jak to nic nie da to śmietnik lub serwis.
     
  6. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Serwis pod warunkiem że ma klucz napędu .
    Jak nie ma to jedynie wyciaganie klucza z plyty ale to tylko przy dashu rownym lub nizszym 7371
     
  7. Banana96

    Banana96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Dobra, już temat do usunięcia, poradziłem sobie, wgrałem LT 1.1.
    Mimo wszystko dziękuję za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum