1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zwarcie na Lini 12v

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez drag_op, Luty 2, 2010.

  1. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Witam.
    Mam taki problem.
    Jakiś Tydzień temu gdy miałem rozkręconego Klocka to wyciągnąłem sobie z wtyczki zasilania Linie 12v.
    Wszystko ładnie chodziło, dodatkowe wentylatorki śmigały itp.
    Aż do dzisiaj gdy wziąłem się za montaż wentylatorów na stałe w obudowie i po podłączeniu wentylatorów i sprawdzeniu przyrządem czy nie ma zwarcia pojawił się problem tzn zwarcie na Lini.
    Odłączyłem wentylatory, uciąłem kawałek przylutowanego kabla (myśląc że wtyczki robią zwarcie), nic to nie pomogło dalej zwarcie było tzn. jak dotykałem przyrządem + i - to przyrząd wykrywał zwarcie.
    Odlutowałem całkiem wyprowadzoną linie 12v.
    I problem dalej jest taki sam zwara dalej występuje nawet gdy dotkne masy (tzn tego złotego obramowania) płyty głównej i styku odpowiadającego biegunowi +.
    Patrząc na gołe oko z dobrym doświetleniem nie widze, aby te luty do których były kabelki przyczepione ze sobą zwierały ew z innymi.

    I teraz takie pytanie czego to może dotyczyć, co sprawdzić? Na płycie głównej nie mam oznak jakiś lutów które przypadkowo mogły by się znalesc przy zakladaniu wentylatorów.. brak pomysłow..
    Jeszcze jedno: Prawdopodobnie jeśli teraz podlacze xboxa do prądu to coś sie spali, ale czy napewno?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    zrob zdjecia tego co dokonales i podeslij mi na maila tylko w dobrej rodzielczosci
    a i nie podlaczaj do pradu
     
  4. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Podaj e-maila i zdjecia czego dokładnie ?
    Płyte mam teraz wykręconą i wszystko z niej odłączone.
     
  5. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    zdjecie plyty jak masz cala wykrecona to z jednej i z drugiej strony i tego wiatraka i miejsce w ktore go przylutowales
     
  6. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
  7. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ok, zaraz sciagne i lukne:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum