1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zwiększenie przepustowości internetu w konsoli xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez waydack, Maj 23, 2012.

  1. waydack

    waydack Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Jestem podłączony do internetu 4mb, wysyłanego przez sygnał z rautera TP LINK. Mam mały problem ze ściąganiem pełnych wersji gier z xbox live. Niektóre zajmują ponad 6 GIGA a ściąganie 1% gry (to ok 50-60 megabajtów pełnej wersji) zajmuje ok. dziesięciu minut (pełna wersja to więc bite 10 godzin ściągania). Na laptopie ściągnięcie takiej ilości danych jest o połowę krótsze. Moje pytanie brzmi, czy da się skonfigurować sieć tak by zwiększyć przepustowość w konsoli kosztem komputera i tym samym zwiększyć transfer? Dodam, że próbowałem już wyłączyć komputer, jednak za każdym razem prędkość ściągania w konsoli jest ciągle taka sama. Czy jest na to jakaś rada? Z góry dzięki za odpowiedź!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma
     
  4. rzabost

    rzabost Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czy ustawiałeś rauter ? Może być możliwość że masz przypisaną całą prędkość łącza akurat na to wyjście co masz podłączony kom. Czy może to wifi ? No ale tak czy tak to zkonfigóruj rauter
     
  5. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Hmm a co to jest rauter ?, napisz co to za nowe urządzenie bo takowego nie znam i model, wtedy coś pomyślimy, a i jeśli ten cały rauter ma wi-fi to podepnij konsolę kablem będzie szybciej.
     
  6. rzabost

    rzabost Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Oj nie wnikaj w pisownie. Ważne że chłopak ma problem i trzeba mu pomóc !!! route-rze
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    sad

    W routerze włącz sobie opcję QOS (quality of service)...żaden znany mi router nawet do 600-700 zł nie ma funkcji statycznego dzielenia pasma, takie cuda tylko pod linuxem (czyt. OpenWRT)
    Aby nie było lipy jak ktoś ściąga z torentów, a druga osoba ogląda YT, włącza się QOS ktory ogarnia pasmo i sprawiedliwie je przydziela.
     
  8. waydack

    waydack Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabel od sieci podłączony jest do routera model TL-WR340G, włożony do gniazda WAN.Z tego co się orientuje model tego routera nie posiada funkcji QOS. Kabel jest zbyt krótki by podłączyć go bezpośrednio pod konsolę tak więc chyba nic z tego nie będzie. Tak czy inaczej dziękuję za pomoc, pozdrawiam!
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  10. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Problem nie problem, teraz zapamięta że pisze się router, co do rozwiązania to kup nowy router, bo na tym będziesz miał tak zawsze, najlepiej coś właśnie z QOS.
     
Wczytywanie...

Poleć forum