1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zwolnienie pamięci wewnętrznej

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez O JEZUS MARIA, Styczeń 27, 2015.

  1. O JEZUS MARIA

    O JEZUS MARIA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2014
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    Witam
    Chcialbym sie dowiedzieć czy istnieje program[​IMG] do czyszczenia lub zwolnienia pamieci podręcznej w xbox pierwszej generacji (klocek)
    Kilka krotnie zauważylem że jak mam film na pendrive który ma około 2gb +
    po przyciśnieciu białego przycisku pokazuje mi sie czasami pamięć wewnętrzna na 40mb(przykład)
    jesli np: ta wartość się zmniejszy film automatycznie "ścina" sie
    robie sie to z małymi rozmiarami filmów jak i z tymi dużo większymi
    moze to tylko przypadek ale jeśli konsole odłącze od prądu to ten sam film który przycinalo chodzi bez problemów
    a w 90% przypadków zawias lub ścinanie sie nastepuje zawsze pod koniec filmu
    dziękuje za
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To nie jest pamięć wewnętrzna tylko pamięć ram konsoli, opcja 1 to dolutowanie kolejnych 4 pamięci ram (4x16mb) o tym samym oznaczeniu co masz w konsoli (tylko modele 1.0-1.5) lub próba zmiany rozdzielczości na 480p lub 720p jeżeli masz kabel component.

    Wysłano z Motorola Moto G
     
  4. O JEZUS MARIA

    O JEZUS MARIA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2014
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    gdzie moge w/w ramki dokupić gdzie to dolutowac
    konsole podpinam pod euro złączke do telewizora
    gdzie zmienić rozdzielczość
    dziękuje

    jeśli możesz podpowiedz mi jak mam ustawić aby było najlepiej
    dodam ze nie wiem dlaczego ale moge włączyć tylko
    PAL-60 xbox.jpg
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Luty 1, 2015
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zadając te pytania, nie sądzę ze sam dasa rade wlutowac ram. Swa nie masa component wiec rozdzialki nie zmienisz
     
  6. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Rozdzielczość ustawiasz w Xbox Media Center a nie w UnleashX. Xbox ma za mało pamięci i to jest jego największa wada. Przy połączeniu przez kabel euro nie masz zbyt dużych opcji ustawienia rozdzielczości obrazu. Jeśli oglądasz film w rozdzielczości bliskiej hd to będzie się niestety ścinał.
     
  7. O JEZUS MARIA

    O JEZUS MARIA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2014
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    OOOOOOOOOO.jpg PROSZE O POMOC JAK TU USTAWIĆ ABY BYŁO JAK NAJLEPIEJ

    i-kabel-do-xbox-360-sl2311.jpg coś takiego na którym kablu było by lepiej
     
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Podaj roździelczość filmu, jego tytuł i jego format.
     
  9. O JEZUS MARIA

    O JEZUS MARIA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2014
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    nie moge podać jednoznacznej odpowiedzi ponieważ ściągam filmy różnorakie staram sie ściągać jak najmniejsze lub rmvb oraz w miarej najmniejsze rozdzielczości
    prosze tylko o pomoc w jak najlepszych ustawieniach j/w oraz doborze przewodu
     
  10. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Podaj parametry tego filmu, który się tak tnie a będę wiedział czy wogóle jakieś ustawienia coś pomogą.

    Jeśli jest to film hd w rożdzielczości 1280 x 536 to żadne ustawienia tu nie pomogą, bo Xbox jest za słaby, żeby taki film pociągnąć.
     
  11. O JEZUS MARIA

    O JEZUS MARIA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2014
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    ja zdaje sobie prawe że takie filmy nie polecą ale mi tutaj chodzi o optymalne ustawienia tak jak napisalem bo syn pogrzebał a ja nie mam zielonego pojęcia jakie byly pierwsze ustawienia
     
  12. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To przywróć ustawienia fabryczne i po kłopocie.

    Wysłano z Motorola Moto G
     
  13. O JEZUS MARIA

    O JEZUS MARIA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2014
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    nie wiem gdzie to sie robi i co za tym idzie jeśli prtzywrtóce ustawienia?
     
  14. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Przywrócisz ustawienia domyślne prościej sie nie da
     
Wczytywanie...

Poleć forum