1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zwykły dysk do Xboxa 360 Slim?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez mantf, Październik 26, 2010.

  1. mantf

    mantf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy do xboxa 360 Slim 4gb da się dokupić zwykły dysk. np 120 gb od elite, albo 60 gb od premium? Jeżeli się da to co trzeba zrobić, wyciągnąć z obudowy? czy się nie da? trzeba mieć ten oryginalny co jest w slimach 250gb czy można też inne?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamilCR7

    KamilCR7 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
  4. honor

    honor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Do slima pasuje zwykły dysk od elite lub premium, ale trzeba go wyciągnąć z obudowy. Ponieważ w slimce jest złącze sata standardowe. To co podał wyżej KamilCR7 nie jest zgodne z prawdą i nie zda egzaminu.
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    popieram Honora:)
    dysk od elity da sie wsadzic zamiast oryginalnego i bedzie działal tylk trzeba go trocge umocowac we wnece :)
     
  6. freeq_

    freeq_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Właśnie KamilCR7 nie wprowadzaj ludzi w błąd i to co Ty wysłałeś w ogóle nie tyczy się pytania w tym temacie...
    Oczywiście, że dyski ze starych klocków działają, tak jak już wcześniej wspomnieli, wystarczy rozebrać go z obudowy i zamontować jak w tym filmiku : YouTube - Old 360 Hard Drive in a NEW 360 Slim 4GB! ;]
     
  7. krzysiek!

    krzysiek! Banned

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    ehh brak słów

    a da się włożyć wszystkie dyski na sata?
     
  8. freeq_

    freeq_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Dyski ? Nie rozumiem co masz na myśli, rozwiń proszę ;)
     
  9. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Nie tylko oryginał od ms albo dyski wd przerobione.
    Pozdrawiam
     
  10. lestat1990

    lestat1990 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Każdy dysk np. na Allegro w dziale Xbox 360 -> Dyski możesz wsadzić do slima i nie musi to być oryginalny hdd Microsoftu. Tak jak już pisano wcześniej, po prostu musi być zdjęta obudowa (a na allegro w większości sprzedają dyski bez obudowy, więc w sam raz dla Ciebie). Daję kilka przykładów:

    DYSK 250 GB XBOX 360 SLIM i ZWYKŁY 36 M GW (1312217553) - Aukcje internetowe Allegro

    NOWY DYSK TWARDY 250GB DO XBOXA 360 XBOX 360 SLIM (1316773342) - Aukcje internetowe Allegro

    Dysk 120gb Xbox 360 slim arcade premium + gratisy (1312522294) - Aukcje internetowe Allegro
     
  11. NuMeR

    NuMeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
  12. Tyran

    Tyran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    1. Czyli działa to tak jak na powyższym filmiku ?
    2. Mogę wyjąć dysk z mojego elita włożyć w powyższy sposób i będzie działał?
    3. Czy ktoś z forum próbował tę metodę na swojej konsoli?
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  13. NuMeR

    NuMeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Ja zakupilem taki dysk i dziala super !
     
  14. lestat1990

    lestat1990 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do mnie przedwczoraj przyszedł zwykły dysk 120 gb, rzeczywiście działa i wszystko jest ok, miałem jedynie problem z jego wpięciem. Trudno trochę nacelować na ten wtyk, ale dałem radę.
     
  15. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    to czyli wychodzi na to że jak ktoś nie ma w ogolę dysku w slimce to prościej go założyć do slimki bo nie trzeba obudowy tak jak było w starszych arcadach ?a jakiś kabel trzeba mieć aby podłączyć ten dysk do slima czy bezpośrednio wpina się go w gniazdo ? chciałbym wiedzieć bo jutro jadę po konsolę i zastanawiam się czy dać 300zł więcej i wziąć slim z dyskiem czy porostu kupić arcade i dokupić dysk, są jakieś różnice między nimi oprócz właśnie dysku ??
     
  16. NuMeR

    NuMeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Nie potrzebujesz zadnego kabla kupujesz dysk na allegro wpinasz i działa. Jak coś służę pomocą pisz na Priva
     
  17. lukasx86

    lukasx86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sosnowiec
    kupilem na allegro dysk 60gb z premiuma i też się nakombinowałem, ale ten filmik rozwiązał mój problem ;)
     
  18. kamodj

    kamodj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W takim razie i ja coś napisze.
    Otóż posiadając Konsole xbox360 z najnowszym dashem który umożliwia formatowanie np. pendriva którego po czynności formatowania można używać jako karty pamięci, czy jest możliwość podłączenia dysku (w tym przypadku strzelałbym w przedział 80-120) i tak samo sformatować go??

    Pisząc w skrócie
    HDD(seagate/WD/maxtor/hitahi)->Xbox360->format->zapisywanie save na HDD?
     
  19. NuMeR

    NuMeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    NIe tylko pendrive i dyski z kieszenia na USB mozna tak formatowac ale co ci po 16GB w dysku 20-250 GB ? nie ma najmniejszego sensu
     
Wczytywanie...

Poleć forum