3rod chwilowy, gwarancja i flash

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Acer4ever

Użytkownik
Użytkownik
Witam
Problem moj jest dziwny i nietypowy.
Postanowilem zabrać konsolę do dziewczyny, zaznaczam ze robiłem tak kilkakrotnie, problem wyskoczył dzis. Mianowicie - wszystko pięknie ładnie, rozkładam konsole, podłączam no i załączam. Wszystko zgodnie z planem, konsola chodzi zmieniam rozdzialke a tu nagle...ciul, konsola sie wyłączyła. Pierwsza myśl ze poszly korki albo co, patrze zasilacz pali...na konsolce 3 diodki palące sie czerwonym światełkiem. "No to mam ********** myśle" Konsole mam sflashowaną, gwarancji jeszcze 3 miechy, i co robić? Czytałem gdzieś tu że ktoś odsyłał konsole sflashowaną, i odesłali mu nówke naprawioną, pan co wgrywał firmware tez mowil iż duza jest szansa na pomyślne naprawienie konsolki przez M$. No ale ciąg dalszy
Wracam do domu, (konsolą troche pewnie potrzepało w plecaku), w domu wsadziłem x=klocka do lodówki z myślą że to coś da :D nie wiem skąd mi sie to wzięło. Ale w zimnie metal zwiększa objętość wiec pomyślałem ze moze styki lepiej siądą. Podłączam u siebie, i co...właśnie! DZiała mała bestia. Załączyłem ją moze na 10 min, nie grałem bo sie boje.
I moje pytanie, odsyłać do MS? Może wgrać poprzednie firmware, sprzed flasha? Może to być wina prądu? Bo u laski często są z tym problemy?

Co robić ludzie.

P

przeo_91

Guest
Odp: 3rod chwilowy, gwarancja i flash

Konsola to nie sprzęt który można nosić w plecaku, jeszcze jak ty to pięknie powiedziałeś "potrzepało", nie dziwne że RRoD wyskoczył pewnie GPU/CPU się naruszył ze swojego miejsca a teraz też jest gorąco więc to mu w tym pomogło! Rób tak dalej to wykończysz ją, a sposób z lodówką to już przegiąłeś pałę! Niech osiądzie się wilgoć na diodach niech zrobi zwarcie to będzie booooom!!! I dość że spalisz konsole to przy okazji całą instalacje w domu czy ty wiesz coś ty zrobił?

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

1.Metal zwiększą swoją objętość wraz ze wzrostem temperatury a nie z jej spadkiem... :p
2.Jesteś pewien ze były to 3 diody? Gdy nagle odłączone zostanie zasilanie lub jest z nim jakiś problem to konsola mruga czterema czerwonymi diodami.
3.Domowe sposoby zazwyczaj uśmiercają konsolę, tutaj może nic się nie stało ale bądź pewien że jakiekolwiek kryształki lodu nie wpadły do obudowy...
4.Raz odsyłają raz nie, możesz spróbować. W końcu to tylko 500zł jeśli jej nie przyjmą... A jeśli ją naprawią to dostaniesz nowy napęd (nieprzerabiany jeśli interesują cię kopie zapasowe...)

Acer4ever

Użytkownik
Użytkownik

Dzięki, na przyszłość będe ostrożniejszy z konsolką...
Na 100% to były 3 diodki, myśle ze lodu sie tam nie dostało, był na dolnej półce bezpieczny :D

Wiecie :/ bezmyślność w krytycznej sytuacji. Odpalać teraz konsolke? czy czekać az w mieszkaniu troche się ochłodzi, bo skwar dalej. I apropo tej wysyłki, nie byłoby lepiej oddac konsoli do servisu? czy jednak wybrać m$

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Jeśli chcesz grać na kopiach to nie wysyłaj do ms bo dostaniesz nieprzerabialny napęd (liteon). A do serwisu wyślij jeśli pojawią się 3rod na stałe(po co pchać 200zł w konsole, która jednak nadal działa :p), wtedy przelutowanie gpu rozwiąże problem

Acer4ever

Użytkownik
Użytkownik

Jest pewne ze dają nieflashowalny napęd?

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Tak, weszły nowe, nieflashowalne napędu (liteon, poczytaj) i teraz dorwać konsolę z napędem do przerobienia to szczęście, a jak już to kosztują o 100-200zł więcej niż oryginalne z liteonem.

cux

Użytkownik
Użytkownik

Ale on sie pytal,czy jak wysle do serwisu konsole z RRoDem to czy automatycznie wymienia mu naped... Wedlug mnie nie, jakos nie slyszalem o takim przypadku szczeze mowiac, same ploty.

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Nie doczytałeś :p Do serwisu może oddać w końcu to tylko naprawa zepsutych podzespołów, na reklamacje m$ już nie (odeślą nowy napęd).

P

przeo_91

Guest

rymcio1987 napisał:
Tak może nie na temat.. kumpel oddał ponad tydzień temu na gware swojego premiuma z iextreme // oczywiście rrod ;)) wczoraj dostał konsolkę spowrotem.. wrzuca płytkę pirata i .. dupa.. nie działa.,. czyli wymienili mu płytę główną no i dali w prezencie LiTeona ;))
A co o tym myślisz cux? :p

Acer4ever

Użytkownik
Użytkownik

Czemu nie wypowie sie nikt osobiście? Tylko "kumpel" ?

Większość opiera sie na pogłoskach, ale samemu zawsze strach sprawdzic :D

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Dobra to pomyśl logicznie... M$ zaczął montować nieprzerabialne napędy, które w 100% się sprawdziły. Wcześniej do zepsutej konsoli dodawał nową płytę główną i napęd a więc dlaczego teraz miałby nie wsadzać lite-on'a skoro w 100% zwalcza problem z flashowaniem x'a?

Majcher997

Użytkownik
Użytkownik

spike200 napisał:
Dobra to pomyśl logicznie... M$ zaczął montować nieprzerabialne napędy, które w 100% się sprawdziły. Wcześniej do zepsutej konsoli dodawał nową płytę główną i napęd a więc dlaczego teraz miałby nie wsadzać lite-on'a skoro w 100% zwalcza problem z flashowaniem x'a?
A nie bardziej opłacalne byłoby naprawienie, wystawienie rachunku i wpierniczenie liteona jako bonus? M$ raczej nie kocha piratów, więc chyba starają się im JAK NAJBARDZIEJ uprzykrzyć życie.

cux

Użytkownik
Użytkownik

spike200 napisał:
A no to skoro wczesniej do konsol z RRoDem oprocz plyty glownej,dawali tez nowy naped (po kija?) to za pewne teraz bedzie podobnie. Nie mialem pojecia,ze bonusowo jak sie cos spieprzy dodaja nowe dvd. ??? Dzieki za info,ale cos dalej nie potrafie uwierzyc w szlachetnosc M$...

Acer4ever

Użytkownik
Użytkownik

Prędzej czy później znajdą sposób na wgrania firmware do liteona . Co sie odwlecze to nie uciecze, a póki co konsola dostała kopa od GRIDa przez półtora godziny i śmiga 8) :D

FanXbox2

Użytkownik
Użytkownik

ale jak on wysle konsole do m$ to oni mu bebechy wymienią anie całą konsole

cux

Użytkownik
Użytkownik

Ekspert sie znalaz, a przeczytales Wać Panie ten temat?

Acer4ever

Użytkownik
Użytkownik

Temat do zamknięcia :D Konsola śmiga, i szykuje sie kolejna jej podróż, tak więc napisze w razie czego

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Do góry Bottom