Activate.iso - jak to działa

kanciol

Świeżak
Świeżak
mam xbox360 jasper. Nagrałem active.iso wkładma do napedu odpalam, widze chinskie znaki wyciagam płyte i wkladam gre. Na tym koniec gra niechce sie uruchomic, jest tylko odtworz dvd. Jest to na różnych grach począwszy od ACII ME2 itd. na drugiej konsoli gry śmigają bez problemu z active.iso. Co może być przyczyną, płyta z active iso? czy co?

Etengor

Świeżak
Świeżak
mam pewien problem , sciagnalem gre lost planet 2 ktora ma wave 6 wiec przewavowalem ja na wave 3 programem 360wavepatcher i gdy probuje ja uruchomic to konsola nie reaguje na to ze wkladam plyte do napedu , dotychczas nagrywalem gry z wave 6 wczesniej przewajwowowane i wszystkie dzialaly , ale nei mam pojecia co moze byc przyczyna nie odpalania lost planet 2 , nagralem activate iso w nadzieji ze on odpali gre , ale plyta na ktora nagrane jest activate iso reaguje identycznie jak plyta na ktorej nagrany jets lost planet . posiadam naped lite-on , przerobka ixtreme 1.6

wojti1830

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
siema mam problem. nagrałem active iso wg poradnika ale tylko 1 gra mi chodzi (cod mw2) reszta moich gier min: moto gp 09/10 MŚ south africa 2010, laguje się przy ładowaniu gry. i trzeba wyłączyć xboxa.
pomoże ktoś?
ps mam ix1.6

Any85

Świeżak
Świeżak
Część Chłopaki... ja mam taki problem... wypaliłem tego activate.iso i wrzucam do napedu pojawia sie bialy napis... wkladam plytke z Tekkenem 6 i sie odpala... pojawia sie poczatek a później juz kapa..

Zozol

Banned
okej a jezeli mam iextreme LT to jak to sie robi?
NA LT nie trzeba używać activate iso.
wystarczy nagrać i grać

solek97544

Użytkownik
Użytkownik
Dobra, za dużo wyszukiwania na google, gdzie nie ma odpowiedzi bo zawsze odsyłają na google... Liczę na konkretną odpowiedź chociaż pisząc tego posta łamie regulamin... Po 1 nie pamiętam jakiego mam extreme 1.5 czy 1.6, konsolę kupowałem w grudniu 2008 i przerabiałem w styczniu 2009 (napęd lite-on). No ale kit z tym, pobrałem NFS Shift i mi właśnie odczytuje to konsola jako film. Zajrzałem na google i zauważyłem właśnie ten temat o Activate.iso, no i zrobiłem tak jak na tutorialu i nie działa za ch***. Mój kuzyn niedawno nagrał mi parę gierek i one ładnie śmigają więc da się je jakoś nagrać tak, żeby działały bez bawienia się w jakieś activate co to trzeba nagrywać na płyty kosztujące prawie 10zł a potem jedyne co możemy z nimi zrobić to se powyrzucać przez okno na odległość. Więc mam konkretne pytanie. Co trzeba zrobić, aby nagrać grę na xbox-a 360, żeby normalnie odpalała bez bawienia się? I proszę mi tu nie dawać jakiś linków, że na google było czy cuś bo ja nie jestem jakimś tam informatykiem, znawcą itp. I mi to gówno mówi jakieś wave 2, 3, 4 i ch** wie jeszcze jakie. Ja jestem zwykłym człowiekiem co se chce nagrać grę na xbox-a ;o

lennar

Użytkownik
Użytkownik
kupilem od znajomego konsole i mam takie pytanie nie jestem pewny jaki mam ixtreme. Przerabiam gry na wave 2/3 i za kazdym razem musze wkladac plytke z Active.iso. troszke mnie to denerwuje wiec jak temu zaradzic?

ALEXY28

Użytkownik
Użytkownik
Mam pytanie jak przerabiam gry na waves3 to jaki mam ixtreme?i I gdzie znajde do tego ixtrema active iso a wogule to jeszcze jedno jeśli mam ściągnięte ostatnie aktualizacje 2.0.9... to czy potrzebne jest mi to active iso.

martwycx65

Użytkownik
Użytkownik
Może ktoś wrzucić reUP activate na napęd samsunga ?

z góry dzięki :)

SynDerektora

Świeżak
Świeżak
Ej mam problem mi po jakim 2 razem jak wrzuce plytke to wyskakuje jakies tam napisy na bialym tle wyciagam activa wrzucam gre i wyskakuje zly region plz pomucie mam x z iraqu jest przerobiony ale nie kture orginaly i piraty dzialaja bez niczego a tu niemoge CoD MW 2 i MoH airborne prosze pilnie o pomoc i pisac na email [email protected]

Adek

Użytkownik
Użytkownik
Nie no zmarnowałem 2 płytki DVD+R DL :( raz nagrywałem ImgBurn a Drugi raz ClonemCD to samo wkładam płytę czyta i pisze otwórz napęd
wszystko robiłem jak na instrukcji już mnie głowa boli bo wałkuje to całą noc :(
i nie mogę no ps 1.6 posiadam

Vojas

Świeżak
Świeżak
bywa tu ktoś jeszcze ?;>
stanie sie coś jak nagram zły activate.iso ? np mam LiteOn a nagram Samsung
xbox jest brata ale ja sie nim opiekuje a niewiem jaki jest napęd

martwycx65

Użytkownik
Użytkownik
Tu masz jak wygladaja wszystkie napedy.
http://kantum.net/oscommerce/catalog/images/xbox-360-dvd-model-identification.png

P.S
Masz activate.iso do samsunga ?

dawi901d

Użytkownik
Użytkownik
czy mozna prosić jescze raz linka pod BenQ iXtreme 1.6 Activate.iso Download

kyniu1

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Czy można prosić jeszcze raz linka do LiteOn Activate.iso download

Vojas

Świeżak
Świeżak
eee a czym sie różni BenQ od LiteOn'a ?

dawi901d

Użytkownik
Użytkownik
Okej super działa . Dzieki temu dowiedziałem sie ze Mam 1.6 wersje :) i gry chodza

Salzman

Banned
Użytkownik
Activate.iso służy do uruchomienia gier z wave 4 , 5 , 6 na Ixtreme 1.6 oraz paczowanych gier na Ixtreme 1.61 . Nagrywamy obraz ISO za pomocą programu imgburn na płycie DVD+R DL , w opcjach imgburn ( "User specified"(Tools >> Settings >> Write >> Options >> Layer Break ) wpisujemy wartość : 1913760 i wypalamy .

Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: activate.rar

tutaj macie jakby ktos potrzebowal na wszystkie drivery :p

Vojas

Świeżak
Świeżak
dzięki zioom ;) przyda sie
juz 5 płytek poszło ale i tak nie moge nagrac Alien vs Predator xp patchowałem już różnymi sposobami... zostało tylko activate.iso.. sie zobaczy czy takie dobre...

kurde.. teraz mam dylemat... ten activate.iso co Salzman wystawił mozna nagrac jako obraz przez Nero i też będzie działa ?

siwydzik91

Użytkownik
Użytkownik
nie działa . Jest to samo co przed wgraniem activte

Do góry Bottom