Aktualizacja dashboarda + Divx dla osób z banem;)

pintolpl

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Witam mam dobrą wiadomość dla osób z banem które chciałyby aby ich xbox czytal dvix czy xvidy i miały najnowszą aktualizacje.
Oto pliki które należy pobrać:

http://rapidshare.com/files/92983849/Update.2007.Dec_Pintol.rar

Informacje o instalcje

Wypal obraz iso z folderu "Image" na CD-R\CD-RW włóż do napędu XBox360
wyłącz konsole i włącz z płytą w środku dokonaj update.
iso wypal jako obraz dysku nie jako DANE !!!!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
DivX\XviD podłącz dysk X360 pod sata w pc uruchom na pc program Xplorer360 beta 6
Do ściągnięcia z tąd:
http://rapidshare.com/files/92984213/Xplorer360.exe
Opcja 'Open Harddrive/Memorycard'partycja 3 skopiuj w tak jak są zrobine foldery
Content\0000000000000000\FFFE07DF\00000002
Pamiętaj aby najpierw uaktualnic dashboard do wersji 6683 teraz reset i test :)

Wraz z aktualizacjami i innymi formatami wideo bede dodawał nowe pliki do tego tematu.

krv

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Aktualizacja dashboarda + Divx dla osób z banem;)

Wielkie dzięki :D

Ale nie rozumiem jak zrobić tego divixa od momętu:

Opcja 'Open Harddrive/Memorycard'partycja 3 skopiuj w tak jak są zrobine foldery
Content\0000000000000000\FFFE07DF\00000002

Ukano

Użytkownik
Użytkownik

Proste podpinasz dysk od xboxa ew. za pomoca przjsciowki z allegro karte pamieci do PC i xplorerem360 wgrywasz jak to napisane w tutku - polecam adminom i modom wpiac w Poradniki

puma

Świeżak
Świeżak

Witam. Ja zrobiłem aktualizację dashboarda wgrałem kodeki podpinając dysk pod PC zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją zawartą w paczce i niestety lipa Divx'y dalej mi nie idą dlaczego :(

vagner

Użytkownik
Użytkownik

Może troche głupie pytanie, ale musi być CD ???

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

może być DVD a nawet Pendrive

offtopic

Użytkownik
Użytkownik

puma napisał:
Witam. Ja zrobiłem aktualizację dashboarda wgrałem kodeki podpinając dysk pod PC zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją zawartą w paczce i niestety lipa Divx'y dalej mi nie idą dlaczego :(
I nie będą działać na zbanowanej konsoli, gdyż na każdą konsolę M$ wystawia indywidualną licencję.

piotr5001

Użytkownik
Użytkownik

Nie dokończa podajże wiele osób z banem używało tą metode i działa ale trzeba zgrać kodeki bo bez nich lipa

incubus

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Biorąc pod uwage załosne możliwości odpalania divixow na 360 w stosunku do jakiejs najtańszej manty czy mediona z allegro nie wiem czy warto trudzić sie wgraniem tych kodeków.

karmel6

Użytkownik
Użytkownik

incubus napisał:
Biorąc pod uwage załosne możliwości odpalania divixow na 360 w stosunku do jakiejs najtańszej manty czy mediona z allegro nie wiem czy warto trudzić sie wgraniem tych kodeków.
Tylko nie wszyscy mają dużo miejsca obok telewizora, i nie wszyscy chcą wykładać dodatkową kase na odtwarzacz Dvix skoro mogą oglądać filmy na Xbox'e.

incubus

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Tylko że brak odtwazania napisow strasznie to utrudnia niestety.

karmel6

Użytkownik
Użytkownik

incubus napisał:
Tylko że brak odtwazania napisow strasznie to utrudnia niestety.
Dokładnie... musimy mieć nadzieję że kolejna aktualizacja wprowadzi tą opcje... ::) ::)

Bełek

Użytkownik
Użytkownik

Dobrą opcją będzie nauczenie się języka angielskiego ;)

ghost02

Użytkownik
Użytkownik
albo nauczenie sie wtapiania napisów do filmu :p

pawell12344

Użytkownik
Użytkownik
i wlasnie dla divix zostawilem sobie 1 xboxa:D

jan0sik

Użytkownik
Użytkownik
Tylko nie wszyscy mają dużo miejsca obok telewizora, i nie wszyscy chcą wykładać dodatkową kase na odtwarzacz Dvix skoro mogą oglądać filmy na Xbox'e.
A potem płąkać że laser pada bo zamiast odczytywac tylko gry to musiał czytać jakieś wieśniackie płytki dvd za 49groszy. I nie wszyscy chcą słuchać szumiącego gauna wydobywającego sie z pod telewizora z takim hukiem że trzeba odpalić 2x150w żeby coś usłyszeć z filmu.

KONSOLA JAK SAMA NAZWA SŁUŻY DO GRANIA.

Nefarod

Użytkownik
Użytkownik
A potem płąkać że laser pada bo zamiast odczytywac tylko gry to musiał czytać jakieś wieśniackie płytki dvd za 49groszy.
A kto powiedział, że film musi być odtwarzany z płyty? Ja np. oglądam filmy na xboksie z pendrive'a...

piotr5001

Użytkownik
Użytkownik
Niestety na NXE zbanowanym nie da się DivX kodeków wrzucić ręcznie próbowałem i niedziała

Sebafire1

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Ja podłączyłem dysk zbanowanej konsoli do nie zbanowanej ściągnąłem aktualizację dasha oraz aktualizację kodeków z powrotem podłączyłem do zbanowanej i niestety divx nie działa. Nowy Dash oczywiście śmiga razem z Avatar. Jak na razie chyba nie ma na to sposobu.

Nafta-Katowice

Użytkownik
Użytkownik
Ja podłączyłem dysk zbanowanej konsoli do nie zbanowanej ściągnąłem aktualizację dasha oraz aktualizację kodeków z powrotem podłączyłem do zbanowanej i niestety divx nie działa. Nowy Dash oczywiście śmiga razem z Avatar. Jak na razie chyba nie ma na to sposobu.
No nie ma :cool:

p.s to na PC sobie oglądajcie :D

Do góry Bottom