Aktualizacja dashboarda

Gemini

Użytkownik
Użytkownik
Witam. Mam na dysku twardym kompa uaktualizację dashboarda. Jest w postaci obrazu gotowego do nagrania. Nagrałem po czym wrzuciłem do xboxa. Xbox zakręcił i na tym skończył. Czy ktoś wie jak mam zrobić taką aktualizację?

Raikoh

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Uaktualizacja dashboarda

A co to jest "uaktualizacja"? ;D

To sie nazywa aktualizajca.
Sciagnij obraz plty, wypal go uzywajac np clone cd, wloz plytke do x'a, wszystko powinno dzialac.

P

Piri001

Guest

Pobierz najnowsza aktualizacje ze strony xboxa i nagraj nawet neronem na plycie cd . Xbox odczyta jako plyte jako gre i wtedy dalej jedziesz tak jak komunikaty nakazuja . Wtedy masz zaktualizowana konsola :)

Gemini

Użytkownik
Użytkownik

Tak jak pisałem w pierwszym poście. Już mam aktualizacje. Nagrałem ją (by nero) i po włożeniu jej do xboxa konsola nie widzi tam nic i pisze "open tray coś tam"

Raikoh napisał:
A co to jest "uaktualizacja"? ;D

To sie nazywa aktualizajca.
Sciagnij obraz plty, wypal go uzywajac np clone cd, wloz plytke do x'a, wszystko powinno dzialac.
a co to jest "plty"? ;)

Edit!
Udało mi się! Dla tych którzy też będą mieli z tym problemy opisze co zrobiłem żeby zadziałało:
- wylogowałem mój profil,
- włożyłem płytkę RW z tą aktualizacją,
- wyłączyłem konsole i ponownie ją włączyłem,
- podczas załączania się konsoli - załączył się program aktualizacji dashboarda.

Raikoh

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Aktualizacja dashboarda

Moj blad wynik z szybkiego pisania na klawiaturze, twoj z glupoty (nie obrazam cie, poprostu zadne inne slowo tu nie pasuje) :p

Kromek

Świeżak
Świeżak

Witam ja właśnie sciagnelem sobie nowego dashboarda i nic nagrywam i w iso i normalnie i w folderze i bez foldera i nic i uruchamiam konsole i wylanczam i wlanczam i wylogowywuje sie i nic nie chce wogole ruszyć ta aktualizacja.Jak to zrobic zeby sie uruchomiło i zaktualizowało?A dwa jeżeli mam już tego dashboarda wgranego to czy płytka z ta aktualizacja wogole odpali bo możliwe ze już mam tego dashboarda i nie odpala płytki??
pozdrowienia

Kromek

Świeżak
Świeżak

aha prosił bym o jakieś foto może jak da rade jak to wypalić albo jakiegoś linka do jakiejś stronki gdzie to jest dokładnie opisane bo już chyba przeczytałe z 50 stron i nic ciągle nie chce mi sie to uruchomić!No chyba ze ja msze mieć konsole przerobiona na piraty albo coś innego żeby mi działało.Pozdro

Mariusz512

Użytkownik
Użytkownik

Kromek napisał:
Witam ja właśnie sciagnelem sobie nowego dashboarda i nic nagrywam i w iso i normalnie i w folderze i bez foldera i nic i uruchamiam konsole i wylanczam i wlanczam i wylogowywuje sie i nic nie chce wogole ruszyć ta aktualizacja.Jak to zrobic zeby sie uruchomiło i zaktualizowało?A dwa jeżeli mam już tego dashboarda wgranego to czy płytka z ta aktualizacja wogole odpali bo możliwe ze już mam tego dashboarda i nie odpala płytki??
pozdrowienia
Musisz nagrac na plycie CD

Raikoh

Użytkownik
Użytkownik

Moze sprobuj poprostu sciagnac inny obraz

Kromek

Świeżak
Świeżak

nagrałem na płytę i ciągle to samo czyli nic nie działa nic sie nie uruchamia ani nic podejrzewam ze już mam ta wersje dashboarda zainstalowana na konsoli i dlatego ona tego nie uruchamia ani nic.czy jest to możliwe??Pozdrawiam

EDITT//
Raikoh ściągałem z rożnych źródeł i nic nie wiem może coś źle robie albo poprostu mam to już zaktualizowane i poprostu nie rusza tego xbox bo już to ma.
pozdrawiam

Nie pisz postów pod sobą! /spiek200

krv

Użytkownik
Użytkownik

Kurde mam taki sam problem jak Kromek... jedynie nie próbowałem nagrać na CD... ale wątpię żeby poszło...

yotshimitsu

Świeżak
Świeżak

ja nagrałem na pendrive z cała strukturą katalogów i update poszełd, musi być cała struktura katalogów nie tylko sam plik.

Kromek

Świeżak
Świeżak

witam
krv problem z ruszeniem jest taki ze przynajmniej u mnie ja już miałem wgranego tego dashboarda czyli ta wersje i dlatego mi nie ruszała nie chce startować czytałem gdzieś indziej na forum ze obojętnie na czym wypalisz powinno ruszyć ale chodzi o to ze jak już masz wgranego tego dasha to samo nie ruszy bo nie ma po co.Jak chcesz sprawdzić jaki on powinien być to sprawdź w konfiguracji system tam jest napisane jaka masz wersje jak masz wersje 6683 to ci nie ruszy bo to wersja jest nowego dasha.Tak wogole mam pytanie czy może ktoś wie czy może jest już nowy dashboard czy ten z grudnia jest najnowszy??pozdrawiam

kuva

Banned
Użytkownik

nie opłaca się ściągać dashboarda jeżeli chodzi o tego z divx bo i tak będziesz musiał podłączyć się do xbox-live żeby ściągnąć kodeki żeby ci avi odtwarzało lub poprzez urządzenie które pozwala ci się łączyć z kompem bez rozbierania konsoli ale to już dla tych którzy lubią się bawić ;D

Kromek

Świeżak
Świeżak

witam ja mam nowego dashboarda i jakoś mi avi działa:D pozdrawiam

peku

Użytkownik
Użytkownik

przy ogladaniu avi jak masz x-a podlaczonego do live to wtedy ci sciagnie kodeki....

wisba

Użytkownik
Użytkownik

A CZY JAKZROBIE AKTUALIZCJE I JAK BEDZIE MI POBIERAC KODEKI TO CZY MOGE DOSTAC BANA???/

peku

Użytkownik
Użytkownik

nie osobiście to sprawdzalem bo tez sie bałem że bana dostane 8) Spoczko mozesz sciagac

...i wyłącz capslocka bo my nie jesteśmy ślepi...

Mati_2006

Banned
Użytkownik
kurcze też miałem taki problem ale udało się dzięki :p)

Melkorn

Użytkownik
Użytkownik
Polecam aktualizacje na pena wgrywać za każdy razem śmiga przynajmniej u mnie ale trzeba pamiętać aby był sformatowany w systemie plików FAT 32 oraz by katalog z aktualizacja wyglądał następująco $SystemUpdater i pliki w środku ponieważ jeśli pliki będą w pod katalogu nic się nie stanie. A wiec tak przygotowanego PEN wkładamy do USB i konsola powinna automatycznie rozpoznać aktualizacje.

Pozdro

Do góry Bottom