Analogi same skręcają co robić?

BugMN

Banned
Użytkownik
Witam, mam xboxa tydzien, kupiony nowy, nowy pad. Gdy skieruje lewego analoga w lewy dolny róg i puszczę, to wtedy postać sama chodzi w kierunku lewy-dolny. gdy leciutko dotkne analoga to przestaje chodzic, co sie moglo stac? Pad ma tydzien!

Pszczoła

Użytkownik
Użytkownik
"wyrobił się" ale to dziwne bo mi sie tak wyrobił po używaniu 4 miesiecy. Oddaj do serwisu ,lub sam wymień tego analoga :)

KULA

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Jak konsola ma tydzień to idź oddaj pada na gwarancje do sklepu lub zgłoś naprawę do M$ chyba to będzie najszybsze i najlepsze rozwiązanie po co mieć zagwozdkę

tobi50

Świeżak
Świeżak
dla mnie to nie ma sensu oddawać na gwarancję bo bo będziesz musiała oddać cały sprzęt,nie lepiej kupić nowego lub naprawić samemu?

Mnih

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
ja po miesiącu grania miałem już tak zjechanego pada, że lewa gałka nie wracała w ogóle na środek a prawa wracała tylko z pozycji dolnej, oprócz tego pozostał na niej prawie sam plastik. gram już na nim rok. jeśli ci się gałka zacina w tym roku, to musisz wyrobic, pad jest nowy, elementy jeszcze nie wytarte, może coś haczy

BugMN

Banned
Użytkownik
Ale takie coś się dzialo juz prawie od nowosci, i tylko na lewym analogu, i tylko wyłącznie jezeli skieruje w lewy-dolny róg i chodzi tak postać jakbym delikatnie naciskał analoga. Nie wiem czy oddać na gwarancję, bo nie wiem czy dadza mi nowego pada czy naprawia starego. Dodam, że nie zawsze jakby "lapało" z tym analogiem.

BugMN

Banned
Użytkownik
Zauważyłem, że gdy lekko puszczę analoga z tej pozycji to tak się dzieje, jeżeli rusze nim w ten lewy-dolny róg i normalnie puszcze zeby sam wrocil to ten "efekt" nie wystepuje.

filut10

Użytkownik
Użytkownik
Pograj jeszcze na nim to może się wyrobi i będzie dobrze działał... Chyba nie przeszkadza to tak, że nie da się grać?

BugMN

Banned
Użytkownik
W ogóle nie przeszkadza ;) Ale ja jestem lekko z natury "pedantyczny" pod względem takich rzeczy. Przeszkadza mi tylko, że wiem, że coś jest nie tak z tygodniowym padem.

Szabat

Użytkownik
Użytkownik
Lekko pociągnij analoga, aż usłyszysz, albo poczujesz, że lekko wyszedł. I tak spróboj grać.

neCro

Użytkownik
Użytkownik
Ale takie coś się dzialo juz prawie od nowosci, i tylko na lewym analogu, i tylko wyłącznie jezeli skieruje w lewy-dolny róg i chodzi tak postać jakbym delikatnie naciskał analoga. Nie wiem czy oddać na gwarancję, bo nie wiem czy dadza mi nowego pada czy naprawia starego. Dodam, że nie zawsze jakby "lapało" z tym analogiem.
Microsoft nie naprawia padow, z automatu Twoj idzie na przemial a Tobie wysylaja nowego. Najlepsza opcja to wyslac poczekac 2 tyg (lipa jak masz tylko jednego- to sobie nie pograsz) i dostac nowke fungiel nie smigana :)

Mnih

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
mój kumpel też tak miał od nowości, ze mu gałka nie wracała normalnie na środeczek, tylko mu się lekko celownik ruszał. jakas wada fabryczna, te pady są strasznie kijowo zrobione

BugMN

Banned
Użytkownik
mój kumpel też tak miał od nowości, ze mu gałka nie wracała normalnie na środeczek, tylko mu się lekko celownik ruszał. jakas wada fabryczna, te pady są strasznie kijowo zrobione
i co zrobil? wysylal do ms?

ciezko bedzie wyslac pada do ms zeby dostac nowego mam tylko 1 ;)

novy66

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Liga XboxForum.pl
Mi też się trafił taki pad z nową konsolą, a zauważyłem to grając w Forze Motorsport 2, przy ruszaniu auto ściągało w lewo. Po miesiącu użytkowania nic nie uległo zmianie i zadzwoniłem do MS i przysłali mi nowego pada bez wysyłania tego felernego :)

kuba295

Użytkownik
Użytkownik
po akcji z padami już nie wysyłają. trzeba najpierw oddac swój dopiero przysyłają nowy.

Mnih

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
i co zrobil? wysylal do ms?

ciezko bedzie wyslac pada do ms zeby dostac nowego mam tylko 1 ;)
nie, nie wysłał, wisiało mu to :)

adwert

Użytkownik
Użytkownik
tez tak miałem po ok 3 miesiącach od kupna konsoli. Zadzwoniłem do MS, odesłałem im pada, a oni przysłali nowego.

BoboPL

Użytkownik
Użytkownik
powinna sie wytrzec manetka tez tak mialem z nowym padem

Do góry Bottom