Błąd podczas nagrania

bartos90

Użytkownik
Użytkownik
Ściągnąłem grę FIFA Street 3, wypakowuję i mam plik .dvd i .000. Włączam IMG Burn 2.4.0.0 ustawiam tak jak trzeba (zmiana book type, prędkość 2,4x i Browse File wybieram ten pliczek .dvd). Wszystko ładnie się nagrywa aż tu nagle na 52% błąd! Nagrywałem grę na płycie Verbatim DVD+R DL 2,4x. Moja nagrywarka to LG GSA-H44N z najnowszym firmware RB02. Pierwszy raz mi się to zdarzyło, nigdy wcześniej nie miałem problemów z nagraniem. Nagrywam tylko na Verbatimach. Please Help, bo nie chce stracić kolejnej płyty! :(

P

przeo_91

Guest
Odp: Błąd podczas nagrania

Ja też raz tak miałem na swoim LG'Q, z tego co pamiętam to jak nagrywałem FNR3 ale potem wszytko ładnie chodziło i się nagrało pewnie gdzieś płytka była trefna u mnie wystąpił błąd z powody ryski na płytce ;/

bartos90

Użytkownik
Użytkownik

A czy w takim przypadku jest możliwe, że obraz jest np. uszkodzony?
Pytam się o taką możliwość, ponieważ w tym błędzie było coś o złych sektorach w jakimś przedziale od iluś tam do iluś tam i przy okazji co daje opcja AutoFix w programie XDVDMuletter10.2 i czy warto tą opcję wybrać tak na wszelki wypadek przed ponownym nagraniem tej FIFY?

kredzioslawa

Świeżak
Świeżak

Hej mi to samo sie zdarzylo mam wypalarke Samsunga a plytki emtec i kurde na zrabanych omegach wszystko mi sie wypalalo bezproblemowo a emtekow spalilo 8 plyt i tylko 2 wypalilo poprawnie dlaczego tak sie dzieje tez mi staje na 52% i wyskakuje blad az nie wierze ze plytki emtec sa takie do du.. POMÓŻCIE!!!!

kredzioslawa

Świeżak
Świeżak

Aha jeszcze jeden problem płytki Emtec DVD+R 8x ustawiam w Imgburn ze ma wypalac predkoscia 2,4 a i tak wypala 4 od czego to zalezy od plyty czy wypalarki?? Kurde wypalarka nowa omegi wypalila wszystkie a emteci drozsze 2 razy prawie wszystkie spalila :(

bartos90

Użytkownik
Użytkownik

Kupiłem dzisiaj następne płyty Verbatim i zabrałem się za nagranie tej FIFY i wszystko ładnie się nagrało. Najpewniej to była jednak wina płyty. Dzięki przeo_91 za radę :)

kredzioslawa napisał:
Aha jeszcze jeden problem płytki Emtec DVD+R 8x ustawiam w Imgburn ze ma wypalac predkoscia 2,4 a i tak wypala 4 od czego to zalezy od plyty czy wypalarki?? Kurde wypalarka nowa omegi wypalila wszystkie a emteci drozsze 2 razy prawie wszystkie spalila :(
Jeśli płyta jest 8x to minimalna prędkość nagrania wynosi 4x. Szkoda kasy na Emteci, lepiej dołożyć trochę i kupować Verbatimy 2,4x bo sprawdzone i dobre, choć jak widać zdarzają się wyjątki ;)

kredzioslawa

Świeżak
Świeżak

Ciesze sie ze ci sie udalo ja dzis pozyczylam laptopa od kuzyna i zobacze jak u niego wypali te emteci, a jak wypali to nie wiem co zrobie z moja nagrywarka chyba wyrzuce przez okno.
Na przyszlosc tez same verbatimy bede kupowac pozdrawiam.

artur10a

Użytkownik
Użytkownik

Ja mialem podobnie ale mi doszlo do 100% (tez z fifa street 3) i potem nie moglo zakonczyc plytki. A plytek ktorych uzywalem to BenQ 2.4x nie polecam ich zmarnowalem 5 sztuk :p

MaC24

Świeżak
Świeżak

cze, wszystkim ja też mam podobny problem, na Emtec'ach 8x wypalam imgburn z predk. 2,4x i wszystko wypala ok następnie mi sprawdza płyte opcja verify disc w imgburn i w środku płyty przy 50% wyskakuje błąd że nie może odczytac jakiegoś sektora i podany jest sektor a w xboxie mi działa ok przynajmniej narazie . No i mam takie pytanie jakby xbox też nie mógł odczytac tak jak napęd w kompie to czy moge dostac bana za takie coś, jest to do wykrycia czy uznane zostaje jako zarysowanie albo coś takiego?? co dziwne na 2 giej tej samej płycie to samo sie dzieje, na innych płytach mi nic takiego sie nie dzieje nawet na emtecach też nie tylko że tych czerwonych a na tych niebieskich już na 2-giej płycie to samo, macie jakieś rady na może bo jeszcze mam 2 takie płyty a szkoda by było ich zmarnowac.
Aha i tak przyokazji inne pytnie czego mi nie odtwarza divixów?? płyta nagrana jako dane z divixem wkładam i nic??

Do góry Bottom