1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Błąd, wydobycie klucza z konsoli X360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kacper.dragan, Czerwiec 1, 2018.

  1. Kacper.dragan

    Kacper.dragan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2018
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Otóż mój problem polega na tym że otrzymałem konsole (wersja Fat, Xenon)
    cała ogolona jak po formacie.
    Gdy wkładam Grę PES 09 do napędu to wszystko cacy(da się grać),
    jednakże gdy podłączyłem kinnecta, to prosi o aktualizację konsoli, zgadzam się wszystko fajnie, i nagle błąd E66 informujący o niezgodnych danych między napędem a konsolą (prawdopodobnie była wymieniana i ktoś key-a oryginalnego do napędu nie wgrał)
    Potrzebowałbym wydobyć key z płyty, i nadać na aktualny napęd.
    Napęd Hitachi/LG GDR-3120L
    Rom Ver: 0079FL
    __________i tu nasuwa się pytanie jak najtaniej i najprościej?
    Resztę informacji podam jeśli będzie trzeba.
    nigdy się nie bawiłem naprawą konsoli. (jedynie raz w życiu flash dysku do x-a zrobiłem)
    I wierzę w waszą pomoc, chce naprawić konsolę młodszym bracią.

    (jeśli pomyliłem działy to przepraszam poprawię się/ dopiero założyłem konto)

    Mógłby ktoś pomóc???
    Jak narazie ustaliłem dzięki JungleFlasher że pierwszy nabywca który sprzedał konsole mojemu starszemu bratu za grosze,
    musiał podmienić napęd i to tak umiejętnie że ta konsola powinna mieć napęd hitachi, obudowa napędu wewnątrz xboxa także ma naklejkę napędu hitachi, ale po podłączeniu do komputera wykrywa ja jako napęd Samsunga.
    Ot co ciekawostka , najwyraźniej elektronika napędu samsunga (cudnie :( )
    tak więc pozostaje mi zakup napędu Hitachi i nadanie klucza który cudem wydobędę z płyty z waszą pomocą.
    Stwierdziłem że powinien być Hitachi dzięki inforamcji z neta (grafika)

    Jestem z Pomorza, Nowy Dwór Gdański , jak by był ktoś uprzejmy mi pomóc to byłbym wdzięczny.
     

    Załączniki:

    • 104.jpg
      104.jpg
      Wielkość pliku:
      157,3 KB
      Wyświetleń:
      12
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Czerwiec 2, 2018
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    31968
    Polubienia:
    4586
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Nie z płyty tylko z napędu tego co masz musisz wydobyć...
    Poradniki są na forum jak to się robi... poszukaj.
     
  4. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    13045
    Polubienia:
    1245
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba mu wgrać nowy firmware bez spoofa, w środku będzie hitachi który się przedstawia jako Samsung, bo taki oryginalnie napęd tam był

    Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
     
  6. Kacper.dragan

    Kacper.dragan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2018
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Seth, tu jest ten problem że napęd nie posiada dvd key,
    muszę mu nadać takowy, a ten jest wyłącznie w zapisany w płycie głównej konsoli.
    Według obudowy konsoli powinien tam sie znajdować Hitachi (mam możliwość zakupienia dokładnego modelu za 50zł),
    aktualizacja firmware tu nic nie da, bo napęd nie ma key-a.
    Jednak mam ten problem iż muszę wydobyć klucz z płyty głównej konsoli, a nie mam rgh czy też jtag, znacie może kogoś z Pomorza kto zlecił by się odzyskaniem DVD KEY-A oraz nadaniem go na nowy napęd ?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    13045
    Polubienia:
    1245
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Piszesz jak specjalista, ale takie wierutne głupoty że głowa mała. Klucz jest w napędzie, jest on prawidłowy...

    Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
     
  8. Kacper.dragan

    Kacper.dragan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2018
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Fakt specjalistą nie jestem (technik informatyk jedynie)
    Hmm aktualnie jest coś nie tak...
    wkładam grę (oryginał) do napędu i czyta ją jako dysk DVD (nie odpala gry)

    A stwierdziłem że klucz nie prawidłowy po tym jak przy aktualizacji konsoli był błąd E66.
    Jestem żółtodziub jeśli chodzi o xbox 360
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    13045
    Polubienia:
    1245
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Piszesz wkładam grę PES 2009, działa da się grać. Jak się da, to klucz dobry

    Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
     
  10. Kacper.dragan

    Kacper.dragan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2018
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    sytuacja się zmieniła ponieważ czytała, aktualnie nie czyta gry, odczytuje płytę jako Dane DVD
     
  11. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    31968
    Polubienia:
    4586
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    PES 2009 jest na XGD2 dlatego działa... Aktualizacja nie pójdzie bo musi być oryginalny napęd taki jaki był w konsoli fabrycznie... Klucz jest dobry w napędzie inaczej żadna gra by nie działała... tylko filmy i muzyka by śmigała... poradniki jak wyciągnąć klucz są na forum.
     
  12. Kacper.dragan

    Kacper.dragan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2018
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dobrze rozumiem iż jak zakupię oryginalny napęd (GDR-3120L który tu powinien być) i zgram klucz z aktualnego napędu (który siedzi w konsoli) to powinno przejść aktualizację bez błędu E66.

    Jest ten problem iż wczoraj jeszcze x czytał PES 2009, dziś pokazuje na ekranie Logo Xbox 360 a dysk w interfejsie czyta jako dysk dvd z danymi.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    13045
    Polubienia:
    1245
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli nie namieszales nic pod komputerem z napędem to jest jeszcze laser do wymiany. Powiem Ci tak kup cała konsole wyjdzie to podobne pieniądze, a będzie to model np slim. Ja kupiłem ostatnio za 70zl z zasilaczem. Kupno używanego napedu tak starego, to a) pęknie zapewne obudowa, b) laser będzie dojechany, c) jest to xenon i padnie za kilka dni.

    Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
     
  14. Kacper.dragan

    Kacper.dragan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2018
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dobra poddaje się ,
    nowy cel: kupno konsoli,
    ostatnie pytanie, szukać wersji slim z rgh czy lepiej bez?
    "po odpowiedzi temat do kosza"
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    13045
    Polubienia:
    1245
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rgh kolo 100zl, więc do 200zl kup żeby się zmieścić. Ewentualnie jak z płytek chcesz grać to jak pisałem wcześniej

    Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
     

Wczytywanie...

Poleć forum