Brak dźwięku w słuchawkach na Xbox one s

ggownica

Świeżak
Świeżak
Gdy podłączam słuchawki 3,5mm Jack do pada od Xbox one s nie wykrywa mi ich. Nie mam ani mikrofonu ani dźwięku. Gdy podłącze bezpośrednio do Xboxa też nie działa. Ale słuchawki działają gdy podłączenia je np. do telefonu. Proszę o odpowiedź.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Gdy podłączam słuchawki 3,5mm Jack do pada od Xbox one s nie wykrywa mi ich. Nie mam ani mikrofonu ani dźwięku. Gdy podłącze bezpośrednio do Xboxa też nie działa. Ale słuchawki działają gdy podłączenia je np. do telefonu. Proszę o odpowiedź.
Poszperaj w ustawieniach. Odpal pada ze słuchawkami, wciśnij logo Xboxa na padzie, przejdź na ustawienia -> Dźwięk i pojawią Ci się 3 suwaki, pierwszy to włącz mikrofon, a później baw się suwakami, może Ci zaskoczy. A jak nie to jeszcze kiedyś mi pomogło wejście do ustawień zakładka akcesoria, wyskoczył pad i dopisz tego pada do Twojego nicku XBL i mi zadziałało.

ggownica

Świeżak
Świeżak
Jak mam to dopisać?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Jak mam to dopisać?
Tam się tylko klikało, a jak nie to gdzieś się ustawiało logowanie instant, że na danym padzie odpalała się konsola i logowała Twój profil.

ggownica

Świeżak
Świeżak
Nie działa

Jankesek

Świeżak
Świeżak
Mam ten sam problem. Niedawno jeszcze pad rozpoznawał słuchawki i wyświetlały się suwaki od poziomu głosu w słuchawkach. Od kilku dni po podłączeniu słuchawek nie ma dźwięku. Suwaków od ustawienia poziomu dźwięku brak. Nie mam pojęcia co się stało. Stosowałem już powyższe wskazówki i nic to nie pomogło.

doktor zło

Świeżak
Świeżak
Witam mam taki sam problem. Gdy podłącze słuchawki (hyper xcloud) do starszego pada poprzez adapter stereo to wszystko działa ale gdy te same słuchawki podłącze do nowiutkiego pada od xbox one s ( białego z gniazdem mini jack) to echo. Konsola wogóle nie widzi zestawu słuchawkowego. Dodam ze tych suwaków w zakładce ustawienia niema i nigdy nie było. Wersja konsoli to najstarszy fat kupiony zaraz na polską premierę. Będę wdzięczny za wszelkie rady pozdrawiam

a_team

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Spróbuj inne słuchawki podłączyć. Chodzi Ci konkretnie o dźwięk, czy również o mikrofon ? Ja jednego pada od xbox one s wysyłałem na serwis, bo oryginalny headset mi nie działał po podpięciu a na padzie od fatki śmigało. Najlepsze jest to, że to był biały pad od nowości od konsoli S :)

factislite

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Jaki to adapter? Ze słuchawek idą Ci dwie końcówki, słuchawki i mikrofon? A Ty masz taki adapter co podłączasz te dwa Jacki i wkładasz do pada? Najlepiej daj foto i wszystko będzie jasne

doktor zło

Świeżak
Świeżak
Niema ani dźwięku z gry ani rozmowy. To jest pad sztuka nówka i już by był uszkodzony? Ze słuchawek idą dwa kable słuchawki + mikrofon i to podłączam do xbox stereo adapter
02F2EC54-BD57-47D9-85DC-DEF623284D92.jpeg
. i wtedy działa i na nowym padzie i na starym. Ale na nowym padzie podłączając do mini jack cisza nic nie działa. Inne słuchawki tez próbowałem i efekt jest taki sam. Dziwi mnie trochę brak tych suwaków od ustawień glośności w zakładce ustawienia. Kumpel tez ma starego fata i u niego są.

Ostatnia edycja:

doktor zło

Świeżak
Świeżak
Jaki to adapter? Ze słuchawek idą Ci dwie końcówki, słuchawki i mikrofon? A Ty masz taki adapter co podłączasz te dwa Jacki i wkładasz do pada? Najlepiej daj foto i wszystko będzie jasne
Mam taki rozgałęźnik bo inaczej nie da się podłączyć dwóch kabli do jednej "dziury" :)

factislite

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Te suwaki są jak podłączysz słuchawki i zostają one normalnie wykryte. Ty podłączasz ale ich nie wykrywa, dlatego nie ma suwaków.
Spróbuj z innymi, jak nie będą działać to ja bym pada wysłał na gwarancję i juz

Rozumiem że mówiąc "rozgałęźnik" masz na myśli ten Xbox stereo adapter, czy używasz jeszcze jakiegoś innego?

doktor zło

Świeżak
Świeżak
Do tej pory miałem tylko starą wersje pada bez mini jack i robiłem to dokładnie tak jak na filmie Pomyślałem ze skoro teraz mam pada z mini jack to wyeliminuje jedynie xbox stereo adapter i będzie hulać ale jak widać nie. Chyba faktycznie wyślę go na serwis.

factislite

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Czyli w starym padzie robiłeś tak: Słuchawki->Rozgałęźnik->Xbox Stereo Adapter->Pad i działało

Teraz w nowym padzie robisz Słuchawki->Rozgałęźnik->Pad i nie działa, a z XboxSA działa?

doktor zło

Świeżak
Świeżak
Tak

a_team

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Rozgałęźnik, który masz jest 4-pinowy z odpowiednim ustawieniem pinów ? :)

doktor zło

Świeżak
Świeżak
Skoro działa tyle czasu to musi być odpowiedni. Po za tym gdy jest rozgałęźnik z inną kolejnością pinów to dźwięk z gry/systemu działa normalnie a jedynie nie da się rozmawiać
(przerabiałem już ten temat)

factislite

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
No tak. A skoro działa w XSA to w padzie też powinien, bo wątpię aby XSA (Xbox stereo adapter) miał inny standard.

Sprawdź inne słuchawki, jakieś od telefonu z mikrofonem (zależy z jakiego roku, bo stosowano różne standardy) lub chociaż zwykle stereo czy zadziałają. Jak nie to gwarancja

doktor zło

Świeżak
Świeżak
Próbowałem już słuchawki stereo sennheiser i próbowałem tez dwa komplety słuchawek od telefonu i nic. Pójdzie na serwis i tyle. Generalnie jakość tych białych padów jest dużo słabsza niż tych czarnych co do pierwszych fatow dawali nie wspominając już o padach do x360 bo to jest przepaść.

factislite

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Próbowałem już słuchawki stereo sennheiser i próbowałem tez dwa komplety słuchawek od telefonu i nic. Pójdzie na serwis i tyle. Generalnie jakość tych białych padów jest dużo słabsza niż tych czarnych co do pierwszych fatow dawali nie wspominając już o padach do x360 bo to jest przepaść.
No ja mam parę padów z wyrobioną gałką, tzn. samoczynnie rusza mi kamerą. W jednym padzie zepsuty bumper, raz łapie raz nie. Te od X360 były o wiele solidniejsze, a w tych to wszystko trzeszczy.

Do góry Bottom