Brak obrazu po podłączeniu hdmi

polex9

Świeżak
Świeżak
Cześć

Jestem nowy na forum i mam pytanie . Kupiłem konsole xbox 360 na płycie Jasper. Podłączylem do telewizora Samsung HD Ready za pomoca kabla hdmi . Jednak nie wyswietla się obraz , ekran jest czarny i info "brak takiego trybu" . Przez component HD wszystko smiga jak nalezy . Co jest grane ? Zmieniłem rozdzielczość wyswietlania w konsoli na 720 P i dalej nic - tylko info brak takiego trybu ( czarny ekran) . Mają może Panowie i Panie jekies pomysły . W konsoli nie ma opcji zaznaczenia wyjscia sygnału .

Jabar

V.I.P
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
PSforum.pl
Podczas odpalania konsoli trzymaj wciśnięte Y i RB - zresetuje się rozdzielczość do ust. fabr. - próbowałeś ??

Spróbuj na innym kablu , innym TV ...

barman_2000

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
zmieniles zrodlo obrazu w tv na hdmi?

polex9

Świeżak
Świeżak
Nie ma opcji zródła w konsoli . Ale znalazłem rozwiazanie , ten ktos który mi sprzedał konsole miał ustawione HDMI na 1080 P a mój TV HD Ready obsługuje 720P. Jak do tego doszedłem ? Podłączyłem konsole pod TV Full HD obraz był i przestawiłem na tryb 720 . Po podłączeniu do HD Ready śmiga HDMI aż miło ( dużo lepsza jakość niż po HD Component ) . Ale swoja drogą żeby taki sprzęt nie miał zmiany źródła w ustawieniach i musi dochodzić do takich kombinacji . Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam . Temat zamknięty.

Jabar ma rację :))

Edytuj posty, a nie pisz jeden pod drugim.
Jesteś świeżakiem - upmnienie słowne, nast. razem WARN ! - Jabar

Do góry Bottom