Brak obrazu z konsoli (Sam Dźwięk)

ephebopus

Świeżak
Świeżak
Witam

Mam problem od okolo 6 miesiecy jestem szczesliwym posiadaczem xboxa
jednak wczoraj nastapilo cos dziwnego gralem ze znajomymi w Pro Evolution Soccer 2008
oryginal.... nagle cos sie zrboilo dziwnego z grafika wygladala jakby gra byla z Cel Shadingu... po skonczonym meczu zresetowalem konsole ale nie wlacza mi sie obraz na tv.... normalnie dzwiek uruchamiania slysze odglosy menu itd sa ale nie ma brazu na tv pisze podglad niedostepny... podlaczenie mam przez component... nic nie bylo zmieniane od czasu 1 podlaczenia konosli do tv.... co sie moze dziac i jesli to awaria to jaki moze byc koszt narpawy w przyblizeniu...?? z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam Bartek

P

Piri001

Guest
Odp: problem z x360

Jest to awaria czipa skalujacego . Jezeli masz na gwarancji xboxa to go oddaj do naprawy . Ja tak mam na zmiane z rod . Jak docisne ten czip skalujacy to grafika jest ok .Wiec ty wyslij go na gware .

ephebopus

Świeżak
Świeżak

ale niestety mam juz przerobiony... jaki moze byc koszt wymiany??....

Laska

Użytkownik
Użytkownik

To jest nie do wymiany ew. nowy procek grafiki ale to jest cena 400 zł najmarniej

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: Brak obrazu z konsoli (Sam Dźwięk)

Ja mam dokładnie to samo tyle że mi się to stało przez przepięcie :( wyłączyli prąd po włączeniu chwile pochodziła na 16bit po czym czarny ekran. Słyszałem że można naprawić to za ~100zł więc w sumie nie drogo.

P

przeo_91

Guest

Mój kumpel ci to naprawi za 100-150zł, zrobiło ci się spięcie pod układem i prawdopodobnie uszkodziło się połączenie pod chipem, no chyba że się zjarał chip to już będzie droższa robota :p

robalx24

Świeżak
Świeżak

miałem ten sam problem ;/ ale w katowicach mi to naprawili za 149 zł okazało sie ze wtyczka a nie zaden chip sie przepalił :p przylutowali mi nowy i działa :D

Murabin

Świeżak
Świeżak
Ja Też mam z tym problem Czyli obrazu niema ale dźwięk jest. Dwa razy już było u naprawy. Za pierwszym razem działało jakieś 3 tygodnie a jak wczoraj odebrałem z naprawy to pochodziło jakieś 1,5h i znów to samo. Normalnie dałbym dla gościa by to zrobił za darmo bo tak szybko się popsuło ale to on mieszka jakieś 600 km od demnie. Czy jest jakiś dobry sposób na naprawę samemu? Jeśli jest to napiszcie plis.

Do góry Bottom