Brak powiadomień na konsoli Xbox One

Fabiosek1

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Witam.

Jak w tytule. Kiedyś wyłączyłem wszystkie powiadomienia w ustawieniach Xboxa, bo oglądałem film i po prostu irytowały, po jakimś czasie zorientowałem się, że ich nie ma, więc postanowiłem je włączać. Nie przyniosło to żadnego efektu, bo nie ma ani powiadomień o wiadomościach, ani o aktywności znajomych ani o osiągnięciach, wszystko jest powłączane. Co może być tego przyczyną?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Witam.

Jak w tytule. Kiedyś wyłączyłem wszystkie powiadomienia w ustawieniach Xboxa, bo oglądałem film i po prostu irytowały, po jakimś czasie zorientowałem się, że ich nie ma, więc postanowiłem je włączać. Nie przyniosło to żadnego efektu, bo nie ma ani powiadomień o wiadomościach, ani o aktywności znajomych ani o osiągnięciach, wszystko jest powłączane. Co może być tego przyczyną?
A nie masz przypadkiem dodatkowo ustawionego na koncie statusu Nie przeszkadzać? Bo to blokuje wszystkie powiadomienia. A jak nie to bym zrobiła czyszczenie cache lub ustawienia fabryczne konsoli ;p

Fabiosek1

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
A nie masz przypadkiem dodatkowo ustawionego na koncie statusu Nie przeszkadzać? Bo to blokuje wszystkie powiadomienia. A jak nie to bym zrobiła czyszczenie cache lub ustawienia fabryczne konsoli ;p
Hmm, chyba nie, a gdzie to się wchodzi? To sprawdzę jutro. :D

Czyszczenie cache to jak rozumiem twardy reset konsoli przytrzymując przycisk? Przy ustawieniach fabrycznych widziałem permanentne, czyli z całą zawartością, którą mam zainstalowaną oraz drugie, które nie usuwa gier tylko zapewne wersje systemu?

dragen

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Mi facet z serwisu MS doradził wersję resetu z usuwaniem wszystkiego. ponoć lepszy i pewniejszy w każdym dziwnym przypadku.

Fabiosek1

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
A to odpada, nie potrzebuję tego aż tak, żeby instalować wszystko na nowo :p

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
A to odpada, nie potrzebuję tego aż tak, żeby instalować wszystko na nowo :p
Jest też opcja usuwania wraz zachowaniem plików. Czyszczenie cache to ta zabawa z powerem :p A status konta sprawdza się na swoim profilu, w konsoli najeżdżasz na Avatar i tam masz pokazuj online/offline/nie przeszkadzać.

Do góry Bottom