Call of Duty: Black Ops 4 może nie otrzymać tradycyjnej kampanii

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

Jeszcze 3 godziny temu była to wyłącznie mała plotka, ale teraz informację podają największe gamingowe serwisy. Według informatorów, w Call of Duty: Black Ops 4 może zabraknąć fabularnej kampanii.

Tytułem wstępu na pewno warto wyjaśnić, że nie jest to oficjalna wiadomość. Redakcja Polygonu otrzymała wiadomość od informatorów zaznajomionych z projektem i postanowiła pochwalić się ciekawostką.

Call of Duty: Black Ops 4 zostało zapowiedziane kilka tygodni temu i produkcja jest promowana sloganem „zapomnij o tym, co wiesz”. Podobno nie są to tylko ciekawe słowa, które mają nas przygotować na mocną historię, ponieważ w grze zabraknie trybu fabularnego.

Zdaniem przecieków, Treyarch w pełni zrezygnowało z kampanii. Zapytacie – jak to możliwe? Twórcy przygotowując tytuł zdali sobie sprawę, że nie zdążą przygotować fabularnej historii na premierę, więc zdecydowali się ją porzucić i postawić wyłącznie na tryb sieciowy oraz pojedynki z zombiakami. Gra może za to otrzymać kooperacyjne zmagania, jednak nie będzie to typowo fabularne doświadczenie.

Należy na pewno w tym miejscu zaznaczyć, że Call of Duty: Black Ops 4 debiutuje wyjątkowo szybko – ze względu na premierę Red Dead Redemption 2, wielu wydawców decyduje się wrzucić swoje gry przed tytułem Rockstar i tak właśnie jest z najnowszym produktem Activision:

• Call of Duty 4: Modern Warfare - 9 listopad 2007
  • Call of Duty: World at War - 14 listopad 2008
  • Call of Duty: Modern Warfare 2 - 10 listopad 2009
  • Call of Duty: Black Ops - 9 listopad 2010
  • Call of Duty: Modern Warfare 3 - 11 listopad 2011
  • Call of Duty: Black Ops II - 13 listopad 2012
  • Call of Duty: Ghosts - 5 listopad 2013
  • Call of Duty: Advanced Warfare - 4 listopad 2014
  • Call of Duty: Black Ops III - 6 listopad 2015
  • Call of Duty: Infinite Warfare - 4 listopad 2016
  • Call of Duty: WWII - 3 listopad 2017
  • Call of Duty: Black Ops 4 - 12 październik 2018
Deweloperom podobno zabrakło czasu, jednak zainteresowani klienci – którzy pewnie wyrzucą dodatkową gotówkę – mają otrzymać odgrzewaną fabułę. Już wcześniej pojawiły się plotki potwierdzone między innymi Eurogamer – jeszcze w tym roku zagramy w Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered i w tym wypadku kotlet otrzyma wyłącznie kampanie.

Wiadomość potwierdza Kotatku - dwóch informatorów również słyszał o braku kampanii... Zamiast historii mamy otrzymać tryb Battle Royale.

Punisher

Użytkownik
Użytkownik
Prima aprilis już był. To byłby gwóźdź do trumny tej serii i koniec coda takiego jaki znaliśmy. Teraz już każda gra będzie mieć ten sam syf i każda będzie taka sama

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
To pokazuje bardzo dobrze podejście do tworzenia gier w dzisiejszych czasach, taśmowego wydawanie produktów robionych na jedno kopyto z klocków które są najbardziej chodliwe podyktowane krótkimi terminami. Jak dla mnie to ta seria już jest za długo na rynku.

pluto26

Xbox One
Xbox One
Pomocnik
Użytkownik
No to była by klapa !!! Albo będzie klapa :)

sqwara

Użytkownik
Użytkownik
Nie wiem czemu tak narzekacie, uważam że i tak z 70-80 % graczy to gra dla multi, więc jeśli nie zdąża a dadzą multi a potem rozszerzą o DLC w formie FREE kampania to jestem za. Ja osobiście czekam na niego i na multi :)

Podsumują niech dadzą multi a kampanie potem dorzucą ale za FREE, inaczej to bedzie wielkie nieporozumienie.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Nie wiem czemu tak narzekacie, uważam że i tak z 70-80 % graczy to gra dla multi, więc jeśli nie zdąża a dadzą multi a potem rozszerzą o DLC w formie FREE kampania to jestem za. Ja osobiście czekam na niego i na multi :)

Podsumują niech dadzą multi a kampanie potem dorzucą ale za FREE, inaczej to bedzie wielkie nieporozumienie.
Acti i dorzucać za coś za free? Pomyśl trochę, oni są łasi na kasę. Jak dla mnie to multiplayer może nie istnieć. Brak kampanii w grze to pokazanie środkowego palca dla graczy. Po co kolejne multi, które nie będzie się różniło od poprzednich? Battle Royale? Niech wymyślą coś sami, a nie kopiują od innych.

Do góry Bottom