Cars 2 na xone

Arerox

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Cześć,
kiedy próbuję zainstalować Cars 2, która jest dostępna za darmo dla posiadaczy golda wyskakuje mi informacja, że mam zmienić opcje płatności, tzn. podać numer karty kredytowej. Nie chcę tego robić.
Czy jest możliwość, żeby pobrać to bez podawania danych lub podać jakieś uniwersalne dane?

Attachments

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Musi być metoda płatności dla gier z X360 i tego nie obejdziesz.

MirBar

Banned
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Podaj normalne dane. Pobierz grę a później jak ci to uwiera to usuń wszystko. W czym problem?

Arerox

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Dzięki serdecznie.
Zakupiłem grę przez konto Microsoft na PC.
Wyskoczyła mi informacja:
"Thanks for buying Cars 2: The Video Game!
You now own Cars 2: The Video Game for the Xbox 360.
This game was purchased previously. It has been added to your download queue.
If this product is part of Xbox One Backward Compatibility, it will appear in the Ready to Install section of My Games & Apps on your Xbox One console when it becomes available."

Ale nie mam tej gry w kolejce do pobrania. O co chodzi?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Dzięki serdecznie.
Zakupiłem grę przez konto Microsoft na PC.
Wyskoczyła mi informacja:
"Thanks for buying Cars 2: The Video Game!
You now own Cars 2: The Video Game for the Xbox 360.
This game was purchased previously. It has been added to your download queue.
If this product is part of Xbox One Backward Compatibility, it will appear in the Ready to Install section of My Games & Apps on your Xbox One console when it becomes available."

Ale nie mam tej gry w kolejce do pobrania. O co chodzi?
To ją dodaj ręcznie w gry i aplikacje - > do instalacji.

Arerox

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Dzięki serdecznie. Działa. Wytłumaczę całe zamieszanie, które było wynikiem mojego błędu.

Na konsoli mam dwa konta. Konta mają te same dane. Jedno jest moja, a drugie po to, że jak odwiedza mnie mój chrześniak to sobie tam siedzi i klepie w FIFĘ.
Przez przypadek zalogowałem się na to drugie konto i przez nie kupiłem Cars 2. Dziwnym trafem na tym koncie nie było golda (?) i policzyło mi za gierkę 49 PLN. Wszedłem na stronkę Microsoftu i na chat z jakimś Amerykaninem i wyjaśniłem sprawę, że pobrało mi kasę. Powiedział, że po prostu zrobiłem zakup przez złe konto, a właściwym jest to pierwsze konto i przez nie powinienem dokonać zakupu gry (wtedy będzie za free, bo mam golda). Powiedziałem, że faktycznie się machnąłem i to mój błąd. Stwierdził, że dane na obu kontach są takie same, więc nie ma problemu. Odda mi kasę i żebym dokonał zakupu przez to właściwe konto. Tutaj wielki plus oczywiście dla Microsoftu za bezproblemowe rozwiązanie sprawy.

To też wyjaśnia, dlaczego na moim głównym koncie nie miałem możliwości zainstalowania gierki.

Do góry Bottom